Astăzi 30 Martie 2020, Luni - Ultima actualizare la ora 20:11
Abonamente

Politică 16 Iunie 2016, ora 07:51

(INTERVIU) Vlad Plahotniuc: Proiectul meu politic este foarte clar până în 2018, să contribui cu tot ce pot la construirea unei țări stabile economic și politic

Marime Font

Interviu cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, despre scopul activizării sale publice, proiectul său politic, alegerile prezidențiale, candidați și rolul factorului geopolitic în alegeri

- La președinție ați declarat că nu candidați, prim ministru nu mergeți, dar sunteți foarte activ public de o lună încoace. Ce pregătiți?

- Există atâtea mituri în jurul persoanei mele încât normalitatea pentru unii trebuie neapărat să aibă în spate scenarii, planuri și strategii complexe. Proiectul meu politic este mai la vedere și mai clar ca oricând, să asigurăm stabilitatea în țară și să sprijinim Guvernul în tot ceea ce face pentru relansarea economică și reformarea statului. Unii ar putea să nu înțeleagă de ce acesta este un obiectiv atât de important, dar vă asigur că este unul vital pentru Moldova. După atâția ani de instabilitate și fluctuații în zona economică, e important ca acest subiect să devină o preocupare strategică. Și eu cred că la această oră liniștea în țară și eficientizarea instituțiilor este mai importantă decât orice funcție și orice candidatură.

- Dar oamenii mai au încredere în proiectele politicienilor?

- Nu prea, iar eu înțeleg asta. Moldovenii sunt foarte dezamăgiți de politică, li s-au creat așteptări uriașe de-a lungul anilor, după care au trecut prin dezamăgiri mari. Noi avem tendința asta de a ne crea falși idoli și a da prea mult credit unor pretinși eroi politici, care se împachetează într-un ambalaj strălucitor până obțin voturile, după care nu fac nimic. Dar e important ca oamenii să învețe din aceste dezamăgiri și să nu se mai lase înșelați, să nu mai fie generoși cu politicienii populiști și cu alți viitori aspiranți la poziția de erou al națiunii. Eu le-aș transmite oamenilor mesajul să nu mai creadă în ce spun politicienii, să nu mă creadă nici pe mine, să ne ceară tuturor acțiuni concrete și rezultate, apoi să ne judece pe fiecare după ceea ce am făcut. Iar când politicienii vin la ei cu promisiuni, să nu-i asculte, ci să-i trimită la muncă.

Loading...


- Eu cred că toți politicienii promit, așa se face politică la noi. Dvs nu ați făcut promisiuni pe care să nu le îndepliniți?

- Înțelegerea mea este că încrederea oamenilor se câștigă prin acțiuni și rezultate, nu prin promisiuni și discursuri. Eu nu aș vota în veci un politician doar pentru spusele lui. Sigur că eu am păcatele mele. Ca politician, ca om de afaceri, ca simplu om și simplu, am făcut greșeli. Nu sunt sfânt. Niciun politician nu e sfânt. Cine va spune ca e altfel, va minte, vă amăgește din nou. Sunt moldovean cu toate bunele și relele noastre, îmi place sa trăiesc cu pasiune viața, inclusiv în munca mea, uneori evident că o dau și în bară. Nu am venit însă niciodată în fața oamenilor să fac promisiuni. Nu am înșelat oamenii ca să câștig voturi, dovadă fiind și faptul că n-am fost preocupat niciodată activ să am o imagine pozitivă.

- Și atunci de ce dați acum acest interviu, de ce vă activizați public?

- M-am activizat public fiindcă am niște sarcini concrete de realizat și în continuare voi fi activ prin acțiunile mele. Ceea ce vreau eu este foarte simplu și normal, oamenii să mă cunoască așa cum sunt și pentru acest lucru voi face anumite schimbări în modul în care comunic, în special în ceea ce ține de comunicare directă. Iar scopul nu este să am o imagine mai bună, ci să am o imagine corectă, bazată pe realitate, nu pe manipulările promovate de grupul condamnaților Țopa sau de candidatul lor la președinție.

- Trebuie să admiteți totuși că lupta cu Plahotniuc aduce voturi...

- E adevărat, s-au construit chiar partide pe acest mesaj, doar că viața unui partid construit pe așa ceva nu poate fi lungă. Amintiți-vă că Țopa au băgat milioane în alte câteva partide anti Plahotniuc și azi ele au dispărut, au expirat. Dacă lucrurile ar merge așa simplu, aș face și eu un partid anti Plahotniuc sau poate mai multe. Glumesc acum, desigur, dar am vrut să accentuez acest aspect. Nu poți construi un proiect politic doar pe lupte cu un dușman închipuit. E adevărat că poți pe moment să iei niște voturi, dar apoi, dacă nu ai un proiect politic sănătos, oamenii nu merg cu tine mai departe.

- Platforma DA are încă un scor bun în sondaje, credeți că o să pățească așa cum spuneți?

- Platforma DA a fost prezentată inițial ca o mișcare civică, dar s-a dovedit a fi una cinică. Gruparea infractorilor Țopa, care au acționat din spate, a reușit prin manipulare să atragă inițial câteva personalități din societate, ca mai apoi să atragă populația într-un protest care se dorea a fi pentru rezolvarea unor probleme reale legate de traiul oamenilor. Astăzi cred că vede tot mai multă lume care a fost scenariul real din spatele acestei mișcări și care sunt obiectivele cinice ale celor care au construit-o. Ei și-au făcut, de fapt, încă un partid de interese murdare, în care au băgat milioane, doar schema au schimbat-o. Eu sper ca Platforma DA să rămână așa cum este, doar pe mesajul anti Plahotniuc, iar ce spun acum nu trebuie să surprindă. Câtă vreme nu are un proiect politic serios, această grupare nu este un competitor politic, ci rămâne o unealta de lupta a grupării de interese care a creat-o.

- Dar PAS și Maia Sandu pe cine au în spate?

- Nu cunosc detalii despre acest proiect politic, nu pot să comentez.

- Dar despre ideea unui candidat unic al PAS, PDA și PPEM ce spuneți ?

- E o idee bună.

- Glumiți?

- Nu glumesc, eu vorbesc din perspectiva omului care analizează atent cum va arăta competiția în alegeri dacă aceste trei partide vor merge cu un singur candidat. Știu că v-am incitat și vreți mai multe detalii, dar nu vreau ca prin ceea ce spun să stric planurile celor trei partide. Voi reveni însă la subiect mai târziu.

- Coaliția de guvernare ar putea merge cu un candidat unic?

- PDM va merge cu candidat propriu, așa cum e normal pentru un partid puternic și serios. PDM nu e un partid apărut peste noapte, care să fie în situația de a improviza, noi avem un electorat stabil, căruia îi vom propune un candidat puternic, un om care să se potrivească așteptărilor cetățenilor.

- Dar alegerile vor avea loc? Că există zvonuri că ar putea fi anulate.

- Alegerile vor avea loc, nu este niciun motiv să fie altfel, iar poporul își va alege președintele pentru prima dată în mod direct, așa cum este normal. Cei care lansează zvonul că acestea nu vor avea loc, sunt probabil noii eroi politici care au început să tremure, să se sperie de competiția electorală.

- Sunt voci care spun deja că se pregătește fraudarea alegerilor. Există vreun temei pentru aceste afirmații?

- Paradoxul este că cei care spun că alegerile nu vor avea loc sunt cei care spun și că ele vor fi fraudate. După cum puteți observa foarte clar, e vorba de niște oameni care s-au pornit cu mare elan să conducă Moldova, s-au visat președinți, dar cu două luni înainte de alegeri ei deja caută scuze să justifice un eventual rezultat dezastruos în scrutin. Am o veste rea pentru ei, nu va merge victimizarea asta prematură, pentru că deja invitațiile către observatorii străini au fost trimise, iar ca lucrurile să fie mai transparente și mai clare ca oricând, studiem posibilitatea să invităm la alegeri un număr mai mare de observatori decât se obișnuia și vom căuta și alte formule care să facă procesul electoral maxim de transparent.

- Revenind la activizarea dvs. publică, ea presupune și o activizare politică? Vă vom vedea mai prezent și pe scena politică?

- Desigur, dar nu pentru a sta pe scena unde se înghesuie unele persoane îndrăgostite de microfon si lumina reflectoarelor, ci pentru a face treabă. Proiectul meu politic este foarte clar până în 2018, să contribui cu tot ce pot la construirea unei țări stabile economic și politic, prin sprijinirea reformelor vitale pentru modernizarea Moldovei, fie că vorbim de instituțiile din domeniul economic, cel al justiției, social sau alte zone importante. Acest lucru îl voi face din poziția actuală, de politician, nu intenționez să candidez nici la funcția de președinte al țării, nici la cea de prim-ministru. La președinție va veni cine va dori poporul, iar Guvernul actual își va duce mandatul până la capăt.

Mă voi implica activ în politică, iar când spun asta, am în vedere ca o voi face așa cum cred eu ca trebuie sa fie un politician, iar oamenii vor fi cei care vor decide daca așa e bine sau preferă modelele pe care le-au votat pana acum. Politicienii nu sunt iubiți de oameni din cauza că politica nu se intersectează cu nevoile lor reale, clasa politică are și ea nevoie de modernizare, la fel ca instituțiile statului. Partidele trebuie să se reformeze și să schimbe substanțial modul în care fac politică. Toate partidele trebuie să facă asta, inclusiv PDM. În proiectul meu politic pentru următoarea perioadă intră și acest obiectiv, de modernizare și transparentizare a procesului politic.

- Dar ce va fi la capătul acestor acțiuni?

- Vreau ca Moldova să reușească, moldovenii să reușească, eu să reușesc. Mie îmi place succesul și nu mă feresc să o spun. Succesul în ceea ce faci oferă infinit mai multe satisfacții decât banii. Unii mă întreabă de ce nu am plecat din tară să trăiesc fericit undeva și să mă bucur de viată, pentru ce îmi trebuie mie politica din Moldova. Am fost întotdeauna un om de echipa, un om care a ținut la echipa din care a făcut parte. Niciodată nu mi-am abandonat echipa la greu! Nu-mi voi abandona nici țara la greu, dimpotrivă, voi ajuta cu tot ce pot ca Moldova să se însănătoșească economic și sa rămână stabilă, indiferent că vorbim de politica internă sau de provocări venite din exterior.

- La ce influență se spune că aveți, rezultatele activizării dvs. ar trebui să se vadă rapid.

- Nu există un om care să poată avea atâta influență câtă mi se atribuie mie în mod fals, doar în filme sau în povești poate exista un astfel de supra-om. Eu niciodată nu m-am gândit să evaluez câtă influență aș avea sau cât de mult aș putea influența procesele politice, cred că e și imposibil de făcut o astfel de evaluare. Ceea ce însă pot să vă spun este că activizarea mea în politică presupune și mobilizarea tuturor capacitaților mele pentru a influența lucrurile în mod pozitiv în țară. Aceasta nu este o promisiune, nu este un angajament, este o atitudine, pe care oamenii urmează să o evalueze după un timp.

- Apropo de echipă, sunteți mulțumit de Guvern și de premierul Filip?

- Guvernul își face bine treaba, e pe drumul cel bun, are mult de muncit și trebuie sprijinit să o facă mai departe. Guvernul a reușit deja câteva lucruri importante, remarcate și de partenerii externi, dar aceasta e doar începutul. E important că vom avea curând o nouă delegație FMI, de data asta se încep discuțiile pentru semnarea unui nou acord, lucru extrem de important pentru noi. Contăm enorm pe calitățile premierului Filip și pe seriozitatea lui, e un om foarte muncitor și sunt sigur că împreună cu echipa sa vor reuși multe lucruri importante pentru cetățeni până la finalul mandatului.

- Trebuie să oferiți mai des interviuri, sunt prea multe întrebări la care aș fi vrut să răspundeți, dar nu pot încheia fără să vă întreb daca în alegerile din acest an factorul geopolitic va fi determinant?

- Nu cred că într-un interviu pot să spun tot ce aș avea de spus legat de această teză mult exagerată a rolului factorului geopolitic. Urmăresc subiectul legat de divizarea tot mai mare din societate, promovată în mare parte de partidele politice disperate să-și asigure voturile, fie că aceste partide sunt de pe o extremă sau alta. Eu consider că toți oamenii trebuie să se simtă liberi în țara noastră, să fie cum vor, să creadă în ce și în cine vor, nu partidele trebuie să le impună ce să simtă și cu atât mai puțin să creadă în ceea le convine acestor partide. Noi nu suntem atât de diferiți și divizați cum părem, dar trebuie sa ne trezim și să nu mai permitem ca în țară oamenii să fie manipulați și atribuiți forțat unui grup sau altuia. Eu am crescut pe malul Prutului, cu o legătura foarte strânsă în copilărie cu România, dar mă simt foarte apropiat atât de români, cât și de ruși, găsesc la fiecare lucrurile bune pe care le au, la fel cum vad modelele bune pe care le putem prelua de la cetățenii statelor europene sau din SUA. De la toți avem ceva bun de preluat și e în interesul nostru să gândim și să acționam așa. Haideți să fim realiști, suntem prea mici ca să facem pe mofturoșii, să alegem noi între marile puteri mondiale cu care vrem și cu care nu vrem să cooperăm. Trebuie să fim pragmatici și prietenoși.

- Vă propun să încheiem pe acest ton plin de realism. Vă mulțumesc.

- Și eu vă mulțumesc.

Timpul.md

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:11

Alternativa pentru spălarea mâinilor cu săpun este folosirea unui dezinfectant cu un conținut de minimum 60% alcool. Dar chiar și alcoolul are un efect de uscare asupra pielii. Întrucât igiena mâinilor este o prioritate în acest moment, nu poate exista niciun...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:07

Un tablou de Vincent van Gogh a fost furat noaptea trecută dint-un muzeu olandez care a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus, relatează CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:05

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul a oferit un interviu despre noul coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:03

ULTIMA ORĂ /// 13 cazuri confirmate de COVID-19 în comuna Trușeni

ULTIMA ORĂ /// 13 cazuri confirmate de COVID-19 în comuna Trușeni

Primăria comunei Trușeni anunță că 11 persoane sunt infectate, 0 sunt suspecte, 16 se află în carantină și 105 sunt monitorizate la domiciliu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:35

OFICIAL: Anatol Ciubotaru, demis pentru că și-a trimis subalternii să-și facă TESTUL la un laborator privat (DOC)

OFICIAL: Anatol Ciubotaru, demis pentru că și-a trimis subalternii să-și facă TESTUL la un laborator privat (DOC)

Fostul director al Spitalului Clinic Republican (SCR), a fost demis pentru că a organizat testarea a șase angajați din Secția terapie intensivă la un laborator privat. Aceasta rezultă din referința juristului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Andrei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:15

S-a vindecat de coronavirus FĂRĂ TRATAMENT! O femeie a reușit asta în 2 săptămâni

S-a vindecat de coronavirus FĂRĂ TRATAMENT! O femeie a reușit asta în 2 săptămâni

O femeie de 47 de ani din Wuhan, care a ajuns în Australia, unde a fost diagnosticată cu COVID-19 s-a vindecat în totalitate fără să îi fie administrată medicație. Pe perioadă internării aceasta nu a primit antibiotice sau alte preparate antivirusale și cu toate acestea s-a vindecat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:12

Moscova se pregătește să declare mâine STAREA DE URGENȚĂ din cauza răspândirii coronavirusului

Moscova se pregătește să declare mâine STAREA DE URGENȚĂ din cauza răspândirii coronavirusului

Rusia a suspendat de azi toate zborurile internaționale, iar la Moscova intră în vigoare măsurile de carantină, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. După săptămâni în care părea ocolită de epidemie, Rusia înregistrează zilnic creșteri record,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:00

De ce este foarte puțin probabil să te infectezi cu COVID-19 de la pachetele primite prin curier sau de pe ambalajele produselor din magazine

De ce este foarte puțin probabil să te infectezi cu COVID-19 de la pachetele primite prin curier sau de pe ambalajele produselor din magazine

NU ar trebui să fim panicați și să credem că ne putem infecta cu noul coronavirus doar de la un pachet adus de curier sau de la ambalajul unui produs cumpărat din supermarket, spun specialiști din SUA, unde problema a fost pe larg dezbătută. Un risc există, dar este extrem de mic și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 18:57

Toți cei care vor muri din cauza COVID-19, vor fi înormântați în cimitirul “Doina” din Chișinău, chiar dacă sunt originari din alte localități

Toți cei care vor muri din cauza COVID-19, vor fi înormântați în cimitirul “Doina” din Chișinău, chiar dacă sunt originari din alte localități

Persoanele care vor deceda din cauza virusului COVID-19 vor fi înmormântate într-un cartier special amenajat în cimitirul “Sântul Lazăr” din Capitală, informează Radio Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 18:48

SFIDARE / Regimul marionetă de la Tiraspol își întărește hotarul cu R. Moldova și blochează accesul cetățenilor

SFIDARE / Regimul marionetă de la Tiraspol își întărește hotarul cu R. Moldova și blochează accesul cetățenilor

Regiunea transnistreană permite accesul liber în stânga Nistrului doar pentru persoanele cu „acte transnistrene”, iar celor cu acte de identitate emise de autorităţile de la Chișinău li se impune regula de a sta 14 zile în carantină, dacă vor să treacă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 18:17

Bloomberg: Rusia va fi PRIMA care se va ”ÎNCECA” în propriul petrol

Bloomberg: Rusia va fi PRIMA care se va ”ÎNCECA” în propriul petrol

Lumea este pe punctul de a se ”îneca” de prea mult țiței, scenariu posibil în doar trei luni, potrivit experților din industrie, citați de Bloomberg. Printre jucătorii importanți, Rusia va fi prima care își va umple până la refuz rezervoarele de țiței.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 18:17

INVESTIGAȚIE / Moldova a cumpărat dezinfectanți de MILIOANE de lei de la un consilier SOCIALIST care este și finul de cununie al fratelui președintelui Igor Dodon

INVESTIGAȚIE / Moldova a cumpărat dezinfectanți de MILIOANE de lei de la un consilier SOCIALIST care este și finul de cununie al fratelui președintelui Igor Dodon

Ziarul de Gardă a constatat că dezinfectanți fabricați de „Chemix Grupp” sunt utilizați în majoritatea instituțiilor medicale de la noi, la fel ca și în ultimii ani. Acestea au ajuns în spitale fiind propuse de câțiva agenți economici locali, alții...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 18:08

„AM BĂUT MULTĂ APĂ”. Cum a reușit o profesoară cu diabet și o boală la plămâni să învingă coronavirusul

„AM BĂUT MULTĂ APĂ”. Cum a reușit o profesoară cu diabet și o boală la plămâni să învingă coronavirusul

O profesoară de liceu din Marea Britanie mărturisește prin ce chinuri a trecut și cum a reușit să învingă coronavirusul, deși suferă de diabet și are și o afecțiune pulmonară, denumită A1AT. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 18:05

UN MEDIC din patru din Marea Britanie este infectat cu coronavirus sau se află în izolare

UN MEDIC din patru din Marea Britanie este infectat cu coronavirus sau se află în izolare

Aproximativ un medic din patru din Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) al Marii Britanii se află în autoizolare sau este bolnav, a declarat luni preşedintele Colegiului Regal al Medicilor (RCP), profesorul Andrew Goddard.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 17:59

INFOGRAFIC /// Republica Moldova „CONDUCE” topul țărilor CU CELE MAI MULTE cazuri GRAVE de coronavirus

INFOGRAFIC /// Republica Moldova „CONDUCE” topul țărilor CU CELE MAI MULTE cazuri GRAVE de coronavirus Foto: agora.md

Republica Moldova înregistrează o rată ridicată de cazuri grave înregistrate în rândul pacienților infectați cu COVID-19. AGORA a comparat informațiile anunțate în țara noastră cu datele din cele mai afectate țări de coronavirus. Mai exact, am analizat numărul cazurilor grave...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 17:02

UE a decis să ofere 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în R. Moldova și în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina)

UE a decis să ofere 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în R. Moldova și în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina)

Deputatul european Siegfried Mureșan (PNL / PPE), președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova și vicepreședintele Partidului Popular European:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 16:26

România se află în plină pandemie de coronavirus, dar lucrările de infrastructură continuă. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat demararea lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba despre lotul 1.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 16:10

Pandemie de COVID-19 /// Care sunt cele mai afectate sectoare din Chișinău

Pandemie de COVID-19 /// Care sunt cele mai afectate sectoare din Chișinău

În total, în Chișinău, sunt înregistrate 103 cazuri de Covid-19, iar 10.741 persoane se află sub supraveghere medicală la domiciliu. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 15:40

Toți medicii de la un spitalul din România și-au dat DEMISIA când au aflat că trebuie să trateze pacienți cu coronavirus. Ei acuză că NU AU echipamente de protecție

Toți medicii de la un spitalul din România și-au dat DEMISIA când au aflat că trebuie să trateze pacienți cu coronavirus. Ei acuză că NU AU echipamente de protecție

Toți medicii de la spitalul din Mioveni, județul Argeș, inaugurat anul trecut, și-au dat demisia când au aflat că trebuie să trateze pacienți cu coronavirus, cadrele medicale susținând că nu au echipamente de protecție, relatează Știrile Pro Tv.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 15:35

ANALIZĂ /// Ar putea deveni COVID-19 Cernobîlul lui Vladimir Putin

ANALIZĂ /// Ar putea deveni COVID-19 Cernobîlul lui Vladimir Putin

În întreaga lume, pandemia de coronavirus se află pe prima pagină a tuturor ziarelor, iar spitalele au devenit locuri în care medicii luptă, cotidian, împotriva unui dușman nevăzut și tăcut. Dar letal. Cazurile de infecție cu noul coronavirus cresc de la oră la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 14:37

Dacă aveți credite la companiile de microfinanțare, aveți dreptul să cereți reeșalonarea plăților în perioada epidemiei

Dacă aveți credite la companiile de microfinanțare, aveți dreptul să cereți reeșalonarea plăților în perioada epidemiei

După ce instituțiile bancare au anunțat că vor reeșalona toate plățile la creditele oferite persoanelor fizice, pe toată perioada stării de urgență instituită de autorități în legătură cu epidemia de coronavirus, același lucru urmează să-l facă și companiile de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)