Astăzi 20 August 2019, Marţi - Ultima actualizare la 23 August 2019
Abonamente

CSI / Rusia 20 Februarie 2014, ora 23:50

Rada din Ucraina votează pentru încetarea focului și ordonă Guvernului să renunțe la operațiunea "anti-teroristă". Bilanțul revoltei: 100 de morți, 500 de răniți și 70 de ostatici

Marime Font

Aproximativ 30 de mii de oameni sunt iarăși în centrul Kievului, deși astăzi a fost declarată zi de doliu. 

 

 
În orașul Vinița autorităție au tras mai multe focuri de arme în timpul ce clădirea serviciului de securitate era atacată de protestatari.


(23:15) 229 deputați din 232 au decis ca Rada să lucreze și în weekend. Următoarea ședință este mâine dimineață de la ora 10:00.

 

Youtube: Deputații bat din palme după ce au adoptat "rezoluția anti-teroristă".


(23:00) SOLIDARI cu euromaidanul, mulți locuitori din Kiev dar nu numai trimit ajutoare sub orice formă celor de acolo (bani, medicamente, haine, ș.a.m.d.)

(22:45) Ministerul Educației anunță că oficial sunt 75 de morți.


Obama l-a criticat personal pe Vladimir Putin pentru modul în care s-a implicat în situația din Ucraina. Președinele SUA consideră că dreptul poporului ucrainean sau sirian de a avea alegeri libere și democratice sau la respectarea drepturilor omului este fundamendal. "Din păcate, nu este o noutate că domnul Putin are o altă părere despre aceste lucruri", a declarat Obama fiind într-o deplasare în Mexic.


Martorii afirmă că lunetiștii ce trăgeau de pe clădiri s-ar putea ascunde la "persoane inflitrate" ce le oferă cazare în blocurile din apropierea locurilor "fierbinți". Se presupune că serviciile speciale rusești (spetznaz) sunt cele care coordonează și execută asasinarea activiștilor.

(UPDATE 22:30) 236 de deputați au votat pentru încetarea focului și întoarcerea tututor forțelor de ordine în cazarme.

Rezoluția adoptată prevede interzicerea folosirii armelor, blocării telecomunicațiilor și obstrucționarea transportului, anunță pravda.com.ua 

Guvernului îi este indicat să nu desfășoare nicio campanie "antiteroristă". Rezoluția mai prevede că doar Rada poate introduce Starea de urgență.

(UPDATE 22:03) În Rada superioară este confirmată informația privind părăsirea Partidului Regiunilor de către 7 deputați. 239 de deputați sunt prezenți sala de ședințe.


(22:00) Oficialii europeni din Polonia, Franța și Germania ies de la negocierile cu Opoziția și merg spre Președintele Ianukovici pentru a participa la rezolvarea crizei.

(UPDATE 21:30) Guvernatorul regiunii Harkov (din est-ul Ucrainei) declară că este împotriva "divizării" țării.

(UPDATE 21:00)
227 de deputați  sunt de partea Opoziție dar îi mai lipsesc câteva voturi...

(UPDATE 20:59) În Cherkasî activiștii au încercat să blocheze o mașină a trupelor speciale, dar au fost amenințați cu automate AK-47 și alungați în câmp,  confrom Hromadske Tv.

(UPDATE 20:55) Reacție foarte dură a Casei Albe față de ce se întâmplă în Ucraina: SUA este indignată de faptul că forțele de securitate folosesc arme de foc împotriva poporului. Ianukovici este somat să-și retraga trupele speciale din Kiev și să le ofere cetățenilor dreptul la protest, îndemând în același timp ca protestarii să nu recurgă la violență și să se manifeste pașnic. SUA somează Ucraina să nu folosească armată într-un conflict politic care poate și trebuie soluționat pașnic. "Folosirea forței nu va rezolva criza - pași clari trebuie întreprinși pentru stoparea violenței și începerea unui dialog ce ar reduce tensiunile și ar ține cont de durerea poporului Ucrainean. Statele Unite va colabora cu aliații săi Europeni pentru a-i face responsabili pe cei vinovați de violențe și va ajuta poporul Ucrainean să aibă o Ucraina unită și independentă înapoi pe drumul spre un viitor mai bun."

(UPDATE 20:52) Premierul Poloniei a declarat că Ianukovici ar fi gata se declare alegeri anticipate în acest an, dar recunoaște că președintele Ianukovici nu poate fi crezut.


Conform unor surse din presă, UE i-ar fi propus lui Ianukovici "o nouă constituție, un nou guvern și alegeri anticipate".

Presa ucraineană il citează pe șeful MAI al Ucrainei care ar fi declarat că extermiștii trebuie să predea armele altfel miliția va trage.

(UPDATE 19.25) Deputatul Razvadovskii a părăsit Partidul Regiunilor.


(UPDATE 19.10)
Astăzi au fost răniți 130 reprezentanți ai forțelor de ordine, iar alții 3 au decedat, transmite serviciul de presă al Ministerului Apărări.


(UPDATE 18.58) VORBE GOALE:
 Guvernul Statelor Unite a cerut ca presedintele ucrainean să-și retragă imediat forțele de securitate din centrul Kievului și să permită opoziției să protesteze. Totuși, Casa Albă nu a menționat vreo sancțiune în caz de nerespectare a cerințelor respective.


(UPDATE 18.49)
Oamenii blochează unitatea militară de lângă stați de metro Beresteyskaya din Kiev.


(UPDATE 18.41)
Corpurile neînsuflețite a 22 de activiști se află pe teritoriul Catedralei Sf. Mihail, unde  este punctul medical central al Maidanului, transmite Canal 5. Majoritatea victimelor sunt studenți, tineri de 22-23 de ani. Martorii oculari afirmă că alți decedați se află  în hotelul „Ucraina” și Palatul Octombrie.


(UPDATE 18.34)
Un deputat din Partidul regiunilor a vrut să amâne ședința Radei Supreme pe mâine și a fost cât pe ce să fie bătut. 

(UPDATE 18.28)
Poliția din Poltava împreună cu protestatarii vor patrula împreună și vor opri titușki. 

(UPDATE 18.25) 
Berkut și poliția au luat de partea oamenilor din Ujgorod.


(UPDATE 18.17) 
Astăzi a mai murit un jurnalist. Corpul jurnalistului de la „Sportanalitik”, Igor Kostenko, 22 ani, a fost găsit în apropierea Palatului Jovtnevii. Amintim că acesta este al doilea jurnalist care a murit în urma confruntărilor din Kiev.


(UPDATE 18.11) Generalul Razvadovsky a părăsit și el Partidul Regiunilor. El a fost urmat de alți foști colegi de partid, care au completat declarația de ieșire din partid chiar în timpul ședinței radei Supreme: Șapalov, Bondari și alții.

(UPDATE 17.56) Putin va trimite un emisar în Ucraina, la cererea președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, pentru a încerca să medieze discuțiile dintre guvern și opoziție, anunță agenția RIA Novosti.
„Putin a decis să-l trimită pe delegatul pentru drepturile omului (OMBUDSMAN) Vladimir Lukin în această misiune”, a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, după o convorbire telefonică între Putin și Ianukovici.

(UPDATE 17.54)
Opoziția încearcă să-și voteze un candidat propriul la funcția de președinte a Radei Supreme. 

(UPDATE 17.45) Iată care este situația actuală pe strada Institutskaya. Cu mai puțin de o oră în urmă forțele Berkut au împușcat un om pașnic. Acum, acesta se află la punctul medical din Hotelul „Ucraina”. Acesta se plimba cu prietenul și soția sa în apropierea Palatului Octombrie.

Sursa foto: zyalt.livejournal.com

(UPDATE 17.42) 67 de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanţi proeuropeni, la Kiev, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, avertizând că ar putea decide o intervenţie în forţă pentru eliberarea „ostaticilor”, informează AFP. „În cursul atacurilor extremiştilor, 67 de agenţi ai Ministerului de Interne au fost capturaţi”, precizează instituţia. 
„Forţele de ordine au dreptul să utilizeze armele pentru eliberarea colegilor", avertizează Ministerul de Interne. Violenţele s-au intensificat joi, la Kiev, în pofida prezenţei şefilor diplomaţiilor germană, franceză şi poloneză, veniţi în capitala ucraineană să oprească baia de sânge.

(UPDATE) Poliția din Vinnița împușcă în protestatari:


(UPDATE 17.30)
Pe fațada Companiei Terrasoft, biroul căreia este aproape la baza Berkut este afișat un mesaj adresat forțelor armate: „Ostașilor, nu împușcați în poporul vostru!”.

(UPDATE) Protestatarii se roagă pentru cei care au decedat astăzi pe Maidan.


(UPDATE 17.23) 
Şcoala adevărată a Moscovei: un fost deputat rus, Serghei Markov, explică la BBC că ştirile cu lunetişti care împuşcă protestari sunt „minciuni 100%” şi că Ianukovici se află în faţa unei lovituri de stat pe care trebuie s-o zdrobească. Puteţi să închideţi televizoarele şi calculatoarele, nu mai e nimic de spus.

(UPDATE 17.15) La Kiev, a fost arestat titushki care a împușcat în polițiști. El avea legitimația de angajat al Ministerului de Interne, anunță censor.ua.


(UPDATE 17.07)
Metrourile din Kiev au reluat activitatea. 

(UPDATE 16.59)
Reprezentanți Ministerelor de Afaceri Externe a Germaniei, Franței și Poloniei au ieșit de la întâlnirea cu Ianukovici foarte tulburați și au refuzat să dea declarații în presă deși erau programate, transmite pravda.com.ua. 


(UPDATE 16.55) Un grup de protestatari încearcă să ajungă la clădirea administrației prezidențiale din Kiev
, informează Interfax. Se aud focuri de armă și explozii. Forțele de ordine sunt pregătiți de atac. Deși nu se știe dacă protestatarii sunt înarmați, Ministerul Afacerilor Interne avertizează că poliția va trage în ei în caz de atac.

(UPDATE 16.49) Încă un deputat a plecat din Partidul Regiunilor. Nardel Onișcenko și-a argumentat acțiunea: „Conducerea a întrecut limita”.

(UPDATE 16.46) Sinodul Bisericii Ortodoxe din Kiev a declarat că, de astăzi, încetează să se mai roage pentru conducerea țării.


(UPDATE 16.40)
Ședința radei Supreme a fost suspendată pentru o oră, pentru ca să se adune toți deputați și să reușească să se înregistreze (sistemul Radei nu funcționează), spune deputatul Brygynets.  

(UPDATE 16.30) Ianukovici ar putea de acord să organizeze alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate și să adopte o nouă constituție. Cel puțin așa transmite agenția de știri poloneză PAP, citând surse proprii. „Apare o șansă de a se ajunge la un compromis prin adoptarea unei noi constituții peste câteva luni și crearea unui nou guvern în câteva zile”, a spus sursa.


(UPDATE 16.25) 
Consiliile regionale din Transcarpatia şi Ivano-Frankivsk au votat rezoluţii prin care Ianukovici este desemnat „conducător ilegitim”. Preşedintele Parlamentului din Crimeea a anunţat că nu exclude secesiunea, transmite BBC.

(UPDATE 16.14) În timpul confruntărilor din centrul orașului Kiev, astăzi, 20 februarie, au decedat mai mult de 60 de protestatari.
Cel puțin așa declară șeful serviciului medical al Statului Major al rezistenței naționale, deputatul din Svoboda, Svyatoslav Khanenko, transmite publicația Deny. 
Principalele locații în care au fost omorâți sau răniți cel mai mulți oameni sunt strada Instytutskaya, în apropiere de Palatul Libertății , hotelul „Ucraina”, strada Sf. Mihail în apropierea hotelului „Kcazaki".

La televiunea online GromadskeTV, jurnaliștii transmit că oamenii vorbesc despre mai mult de 100 de decedați.

(UPDATE) VIDEO. ATENȚIE! Imagini șocante! +18!(UPDATE 16.12) O delegație europarlamentară va veni în curând în Ucraina.

(UPDATE 16.08) Ministrul de Interne Vitaly Zaharchenko a declarat că a ordonat personal înarmarea trupelor MAI și utilizarea armelor în conformitate cu legea „cu privire la poliție”. Conform acestei legi, poliția are dreptul să folosească armele pentru a se apăra pe ei înșiși, pe familiile lor și cetățenii obișnuiți, de altfel pentru a respinge atacurile asupra obiectelor protejate și întoarcerea controlului asupra lor.


zyalt.livejurnal.com: Situația actuală de pe Maidan: 

(Update 16.04)
Majoritatea celor decedați au fost împușcați în gât, transmite lb.ua.

(UPDATE 16.02)
Bancomatele din Kiev rămân fără bani, iar magazinele fără alimente, transmite unian.net.

(UPDATE 16.01) 
Mai mult de 150 de protestatari din Danețk au asediat oficiul teritorial al poliției.

(UPDATE 15.55)
Un deputat de la UDAR declară că până la ora 17.00 metro va funcționa din nou. Această informație nu a fost confirmată. 

(UPDATE 15.53)
În Rada Supremă s-au adunat 240 de deputați. Parlamentarul Avakov susține că aceștia nu vor pleca până nu vor lua „toate deciziile necesare”. 

(UPDATE 15.50) 
Cancelarul german, Angela Merkel, a avut o discuție telefonică cu Ianukovici în care l-a invitat în Germania și i-a propus rolul de mediator al UE în discuțiile cu opoziția, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.

(UPDATE 15.48)
Protestatari construiesc un perete pe strada Grusheovskovo. (zyalt.livejournal.com)

(UPDATE 15.42) Ianukovici a întrerupt discuțiile cu reprezentanți ai MInisterelor Afacerilor Externe UE pentru a discuta la telefon cu Putin.


(UPDATE 15.41)
Circulația trenurilor din Kiev a fost relansată.

(UPDATE 15.37) 
La Kiev au fost acupate sediul poliției și un centru comercial. 

(UPDATE
 15.35) Șeful fracțiunii Regiunilor din Lviv a ieșit din partid.

(UPDATE 15.32)
Titușki, capturați de protestatari, ca fiind simbol luptei politice din Ucraina. Le-au scris pre frunte cuvântul „Sclav”.


(UPDATE 15.29) Solidaritate între DICTATORI.
Lukashenko transmite condoleanțe lui Ianukovici. 

(UPDATE 15.19)
Ianukovici se află în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe ai Franței, Poloniei și Germaniei, care durează deja trei ore. 

(UPDATE 15.17) În Rada Supremă au venit zeci de regionali. (UPDATE) la ora 15.40 în Radă s-au adunat 150 de deputați. Aceștia continuă să vină și se înregistrează pe foaie. (UPDATE 15.10) S
tatele membre ale UE au ajuns la un consens cu privire la posibilele sancțiuni împotriva oficialilor ucraineni implicați în vărsarea de sânge din Ucraina. Acest lucru a fost declarat, la Bruxelles, de către președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite Ukrinform. 

„Nu putem ignora evenimentele din ultimele zile, decesele tragice și leziunile multor oameni. De aceea, astăzi ne vom întâlni la Consiliul UE pentru afaceri externe, pentru a discuta problema adoptării măsurilor specifice împotriva celor responsabili de actele de violență și utilizarea excesivă a forței. Apreciez faptul că, în prezent, există un consens în rândul statelor membre cu privire la modul de a aborda această problemă", a spus Barroso.

(UPDATE 15.06) Ombudsmanul, din cadrul Administrației Parlamentului, Iuri Pavlenko a demisionat din funcția de comisar prezidențial pentru Drepturile Copilului. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că a scris cererea de demisie „din cauza incapacității de a-și îndeplini atribuțiile”.


(UPDATE 15.03) 
Guvernul a mai construit o baricadă din beton armat în cartierul guvernamental. În acest moment, zidul a fost ridicat la intersecția străzilor Lipskaya și Institutskaya. Amintim că, miercuri, o astfel de baricadă a fost ridicat de pe stradă Hrushevskovo.(UPDATE 14.59)
Protestatarii declară că au găsit o grenadă lângă scena de pe Euromaidan. 


Conducerea Rusiei nu acceptă ideea că opoziția ar putea ajunge la putere.

(UPDATE 14.55) Fracțiunea Partidului Regiunilor din consiliul municipal al orașului Boryspol s-a desființat.


(UPDATE 14.53)
În Kiev și multe alte regiuni din Ucraina nu se mai fac aprovizionări cu produse alimentare. Pâinea lipsește de pe rafturile magazinelor.

(UPDATE 14.36) Un camion din convoiul militar cu parasutisti ce se îndrepta spre Kiev, a nimerit în accident. Ca urmare a accidentului, trei militarii au murit, iar alți nouă sunt răniți. Această informație a fost confirmată de către procurorul militar.


(UPDATE 14.29)
Regiunea Ujgorod: La rugămintea protestatarilor, Serviciul de Securitate și poliția au trecut de partea poporului.

(UPDATE 14.25) Pe Maidan este o atmosferă foarte tensionată. Lumea așteaptă asaltul. Forțele Berkut s-au retras și protestatari s-au întors pe poziții, au restaurat baricadele de pa strada Hrusheovskovo și strada Instituțkaia. Se spune că toate trecerile spre Maidan au fost blocate, iar podurile peste Nipru se blochează acum. Toate trenurile din vestul Ucrainei au fost anulate.


(Sursa foto: zyalt.livejournal.com)

Primarul Kievului, unul din favoriții lui Ianukovici, a chemat toți parlamentarii să creeze un lanț viu între protestatari și Berkut, fiindcă conducerea a pierdut controlul asupra forțelor de ordine. De altfel, acesta și-a asumat răspundere pentru zecii de oameni decedați.

(UPDATE 14.06) Se evacuează zona centrală. Angajați hotelului „Kiev” care se află vizavi de sediul Partidului regiunilor este evacuat. Titușki înarmați cu bâte și scuturi se întorc în masă în parcul Marinski. În același timp, din partea Radei Supreme vin foarte mulți oameni. Uni dintre ei spun că a venit ordin de la Parlament ca să fie evacuate clădirile și că titushki se grupează împreună cu poliția în Mariinsky Park, însă, deocamdată stau pe loc.


(UPDATE 13.58) SISTEMUL CADE. 
Un grup de 12 deputați din Partidul Regiunilor au iniția o reuniune de urgență a Radei Supreme, la ora 15.00, pentru a reveni la o formă parlamentar-prezidențială de guvernare și își exprimă sprijinul pentru poporul ucrainean. 
Exemplul acestora este urmat și de primarii din mai multe regiuni ale Ucrainei. Primarul din Boryspil și deputații din Transcarpatia au ieșit din Partidul Regiunilor.

(UPDATE 13.50) Un microbuz cu moldoveni a fost incendiat noaptea trecută în apropiere de Kiev. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 
Microzbul a pornit de la Tiraspol și se îndrepta spre Sankt Petersburg. Câîiva oameni care trăiesc în apropiere de Kiev au încercat să oprească microbuzul și au aruncat în acesta cu Cocktail Molotov. Vehiculul a luat foc, însă șoferul l-a stins. Soferul microbuzului a fost amenințat cu o armă pentru a se întoarce în Moldova, anunță PROTV.


(UPDATE 13.40)
Activitatea Metroului din Kiev va fi reluată, declară președintele Consiliul local al Transporturilor și Comunicațiilor, Dmitri Oleynik. 
(UPDATE 13.26) Până acum, au fost rănite 505 persoane, dintre care 292 au fost spitalizate.

Video-jurnalistul Igor Zakharchenko, de la radio Svoboda, a prezentat un film prin care demonstrează că în timpul retragerii forțelor Berkut der pe strada institutskaya, lunetiștii forțele de securitate împușcau în oamenii de pe Piata Independenței:


(UPDATE 13.20) Locuitorii din Dnepropetrovsk au blocat trecerea trenului cu trupe speciale, culcându-se pe șine. În tren se aflau 500 de soldați.

Berkutul folosește automate Kalașnikov în confruntările cu protestatarii. Un grup de titushki se afă în centrul Kievului și caută să se confrunte cu protesatarii. De altfel presa ucraineană a depistat că titușki, soldați „Alfa” și forțele Berkut poartă panglici galbene legate de braț pentru a se evidenția de protestatari. 


 

Medvedev vrea ca partenerii ucraineni să fie în tonus și ca Ianukovici să nu fie cârpă.


Interpreta Ruslana a declarat că Berkutul folosește metroul ca o cale de acces prin oraș.Cadavrele protestatarilor împușcați

Update 12:00 Cel puțin 17 manifestanți au murit joi, 20 februarie, la Kiev după reluarea confruntărilor între protestatari și forțele de ordine, relatează presa ucraineană și cea internațională.

Manifestanții ar fi fost împușcați de către lunetiști din poliție.

Confruntările între manifestanți și forțele de ordine au fost reluate în această dimineață, după o noapte relativ calmă.


Conducerea Metro-ului din Kiev anunță că nu poate re-porni activitatea din cauza Serviciilor Secrete care le interzic.

Update 11:17 Titușki înarmate cu bâte și lanțuri se îndreaptă spre Parcul Marinskiy din centrul Kievului.


Martorii spun că sunt cel puțin 16 morți doar în această dimineață.

Update 11:13 Cel puțin șapte persoane au decedat în această dimineață, afirmă unele surse din media. Protestarii au reușit să recupereze tot teritoriul pe care l-au pierdut în confruntările de ieri cu Berkut.


Update 11:00
Lângă un hotel, cinci persoane au fost rănite de către lunetiști. În raionul Pecersk, martorii au văzut cum sunt încărcate lăzi cu armament pentru forțele de ordine. Spre Palatul Octombrie, se îndreptau două transportatoare blindate.

Ambasadele Marii Britanii și ale Canadei și-au stopat temporar activitatea, ambele sedii se află în zona Maidaului.Update 10:43 Guvernul și Rada sunt evacuate de urgență.


UPDATE 10:35:
Activiștii pe Maidan au incendiat un autovehicul ce avea montat un tun de apă. Continuă ciocnirile între protestari și forțele Berkut.


Zeci de polițiști sunt luați ostatici de către actiștii din maida.

Foarte mulți protestari sunt răniți. Nu ajung ambulanțe. Activiștii transportă persoanele rănite la spital cu mașinile proprii.


Activiștii afirmă că forțele de ordine folosesc munițe militară. Activiștii sunt împușcați în picioare și în abdomen.


Update ora 10:00 Protestarii au ocupat din nou "Casa Ucrainei"Știrea se actualizează

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Politică 23 August 2019, ora: 09:00

George Damian: Pactul Ribbentrop Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

George Damian: Pactul Ribbentrop Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

Îndrăznesc să spun că Pactul Ribbentrop Molotov este în continuare în vigoare. Ruşii se apără spunând că înţelegerea dintre Hitler şi Stalin a fost denunţată de multă vreme, din 24 decembrie 1989. Doar că foarte puţini au citit documentul acestei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 20:24

Vasile Munteanu: Primăria Chișinău în colimatorul instituțiilor subordonate PSRM

Vasile Munteanu: Primăria Chișinău în colimatorul instituțiilor subordonate PSRM

 A mai rămas primăria municipiului Chişinău. Ultima redută râvnită şi visată de socialişti. Dacă nu au reușit niciodată să „ocupe” edificiul în rezultatul bătăliilor politice în alegeri, astăzi, profitând de lipsa de viziune, a blocului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 19:43

La două luni și jumătate de la preluarea guvernării împreună cu partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, președintele pro-rus Igor Dodon a reușit să impună în pozițiile-cheie din arhitectura de putere a Republicii Moldova oameni loiali lui sau apropiați fățiș de Rusia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 19:39

Judecătoarea Liuba Șova a făcut dezvăluiri, în cadrul unei intervenții în platoul TV8, despre procedura de vot de astăzi a președintelui Curții Constituționale (CC). Potrivit acesteia, au existat anumite „recomandări” pentru a vota într-un anumit fel, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 18:23

Primăria Chișinău s-a „răzgândit” - Limba Noastră este... cea română (DOC)

Primăria Chișinău s-a „răzgândit” - Limba Noastră este... cea română (DOC)

„Limba Noastră cea Română” a revenit la Chișinău. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 17:31

Dodon s-a speriat de Usatîi și îl atacă pentru că nu se supune

Dodon s-a speriat de Usatîi și îl atacă pentru că nu se supune

Revenirea liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în R. Moldova și faptul că nu vrea „să joace cum îi cântă” președintele Igor Dodon pare să nu convină anumitor cercuri, astfel încât a fost lansată o campanie de denigrare a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 17:10

opinie „Maia Sandu a vândut ţara lui Dodon”

„Maia Sandu a vândut ţara lui Dodon”

Vicepreşedinta Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug, consideră că Maia Sandu „a vândut ţara lui Dodon” în schimbul funcţiei de prim-ministru, după ce deputatul socialist Vladimir Ţurcan, persoană apropiată preşedintele Republicii Moldova, a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 16:54

BREAKING NEWS / Tensiuni legate de Brexit? / O bombă a explodat în Irlanda de Nord, în apropierea frontierei cu Irlanda

BREAKING NEWS / Tensiuni legate de Brexit? / O bombă a explodat în Irlanda de Nord, în apropierea frontierei cu Irlanda

O bombă a explodat, luni, în zona frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, anunţă autorităţile, precizând că au fost vizaţi agenţi de poliţie, dar nu s-au înregistrat victime, relatează site-ul agenţiei Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 16:16

Țurcan devenit judecător direct din Parlament e preocupat de separarea puterilor în stat - Refuză să-i „răspundă” Maiei Sandu

Țurcan devenit judecător direct din Parlament e preocupat de separarea puterilor în stat - Refuză să-i „răspundă” Maiei Sandu

 Acesta a spus că își respectă deja atribuțiile care i le impune noul statut și că a depus deja cererea de suspendare a statutului de membru al Partidului Socialiștilor din R. Moldova

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 15:25

Dodon joacă TARE și îi ACUZĂ pe cei din ACUM că se IMPLICĂ în procesele interne ale CC și cere o abordare neutră

Dodon joacă TARE și îi ACUZĂ pe cei din ACUM că se IMPLICĂ în procesele interne ale CC și cere o abordare neutră

Igor Dodon, în legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale (CC), declară că, „cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 15:20

Domnica Manole ar fi votat pentru alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de Președinte al CCM / SURSE

Domnica Manole ar fi votat pentru alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de Președinte al CCM / SURSE

Judecătorii Liuba Şova şi Nicolae Roşca nu ar fi votat pentru ca Vladimir Țurcan să devină noul președinte al Curții Constituționale. Despre acest lucru ne-au comunicat surse din cadrul CC, informează unimedia.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 15:12

Deputat din PPDA (ACUM) „Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este o ADEVĂRATĂ RUȘINE”

Deputat din PPDA (ACUM) „Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este o ADEVĂRATĂ RUȘINE”

Deputatul din fracțiunea ACUM Platforma DA Iurie Reniță numește „rușine” alegerea lui Vladmir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale (CCM). Comentând subiectul, parlamentarul din Blocul ACUM spune că este dezamăgit.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 15:07

Vlad Musteață, fostul director „Pro-Imobil” s-ar alege cu un nou dosar penal. Acesta este învinuit de evaziuni fiscale și spălare de bani

Vlad Musteață, fostul director „Pro-Imobil” s-ar alege cu un nou dosar penal. Acesta este învinuit de evaziuni fiscale și spălare de bani

Schimbarea guvernării pare să readucă în activitate mai multe persoane certate anterior cu legea. Este și cazul fostului director al companiei imobiliare „Pro-Imobil”, Vlad Musteață, cu dosar penal în Republica Moldova, reținut în Italia și care, potrivit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 15:05

Țîcu: „Susţin poziţia dnei Maia Sandu şi reconfirm ce am spus şi anterior, că orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai NOCIVĂ! Greu ajunge”

Țîcu: „Susţin poziţia dnei Maia Sandu şi reconfirm ce am spus şi anterior, că orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai NOCIVĂ! Greu ajunge”

 Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu, entitate politică ce se află într-o alianţă de guvernare cu Socialiştii lui Igor Dodon, a anunţat că reconfirmă cele declarate anterior, şi anume că „orice colaborare cu PSRM devine în fiecare zi tot mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 14:53

(Presa de peste Prut) Un politruc sovietic, aliat politic al lui Dodon și cu discurs anti-românesc și anti-NATO, a devenit șeful Curții Constituționale din Moldova

(Presa de peste Prut) Un politruc sovietic, aliat politic al lui Dodon și cu discurs anti-românesc și anti-NATO, a devenit șeful Curții Constituționale din Moldova

Noul șef al Curții Constituționale din Moldova este Vladimir Țurcan, ales prin votul secret al membrilor. Țurcan, fost activist de partid cu funcții în timpul URSS, este un aliat politic al președintelui Igor Dodon și are un discurs profund anti-românesc și anti-NATO, dar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 14:38

Restaurantul în care clienţii sunt amendaţi dacă nu mănâncă tot din farfurie

Restaurantul în care clienţii sunt amendaţi dacă nu mănâncă tot din farfurie

Mânâncă tot din farfurie este un îndemn pe care mulţi l-am auzit de-a lungul vieţii, în special în perioada copilăriei. Un restaurant din Cehia a început însă să-i amendeze pe clienţii care lasă mâncare în farfurie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 14:05

Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic

Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic

Valul de caniculă din aceste zile care a pus stăpânire pe ţara noastră creşte numărul celor care solicită ajutor medical de specialitate. Fie că este vorba despre lipotimie, ritm cardiac accelerat sau insolaţie, temperaturile extreme sunt greu de suportat chiar şi de cei mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 13:57

Shor a „vândut” concesionare Aeroportul Internațional Chișinău unei companii din Scoția controlate de un membru al familiei Rothschild, cu o avere de peste 1 miliard de dolari

Shor a „vândut” concesionare Aeroportul Internațional Chișinău unei companii din Scoția controlate de un membru al familiei Rothschild, cu o avere de peste 1 miliard de dolari

Compania Avia-Invest, care a obținut concesiunea Aeroportului Internațional Chișinău, a fost vândută NR Investments Ltd, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 13:27

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu este nemulțămită de numirea colegului său de coaliție guvernamentală - socialistul Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 12:51

Încă o victorie strategică pentru Dodon, după numirea consilierului său șef la CNA / Socialistul Țurcan cu studii la Moscova în anii 70 a fost „ALES” Președinte al CCM

Încă o victorie strategică pentru Dodon, după numirea consilierului său șef la CNA / Socialistul Țurcan cu studii la Moscova în anii 70 a fost „ALES” Președinte al CCM

Judecătorii constituţionali îşi vor alege luni, 19 august, preşedintele prin vot secret, pentru un termen de trei ani, comunică MOLDPRES.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 12:36

Arhivele nu ard Ce scria presa pro-guvernamentală despre cel pe care azi l-au desemnat la șefia Curții Constituționale?

Ce scria presa pro-guvernamentală despre cel pe care azi l-au desemnat la șefia Curții Constituționale?

„Boierii Moldovei sărăcite” // Angajat la stat, şi deputatul socialist Vladimir Ţurcan a reușit să adune o avere impresionantă - aceasta scria actuala presă pro-guvernamentală despre cel pe care Alianța PSRM-PPDA-PAS l-au numit în funcția de Președinte al Curții...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 12:06

alegeri 2019 Astăzi începe campania electorală pentru alegerile locale și pentru Parlament / Partidele SFIDEAZĂ alegătorii și sunt „în vacanță” / Nu știm niciun candidat

Astăzi începe campania electorală pentru alegerile locale și pentru Parlament / Partidele SFIDEAZĂ alegătorii și sunt „în vacanță” / Nu știm niciun candidat

Campania electorală pentru alegerile locale din R. Moldova, din 20 octombrie, va începe la 19 august.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 11:59

Angajații poliției de patrulare nu vor mai face asta! Andrei Năstase a semnat Ordinul

Angajații poliției de patrulare nu vor mai face asta! Andrei Năstase a semnat Ordinul

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a semnat, astăzi, Ordinul cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)