Astăzi 8 Aprilie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la 4 Iulie 2020
Abonamente

Actualitate 6 Martie 2014, ora 22:28

Consilierii din Sevastopol au votat intrarea în componența Federației Ruse. Protestarii pro-separatiști se luptă cu Berkutul la Donețk

Marime Font

Justiția ucraineană a deschis miercuri, 5 martie, anchete pentru separatism împotriva mai multor responsabili proruși, între care noul prim-ministru al Crimeii și liderul manifestanților care au luat cu asalt sediul Administrației Donețkului, oraș situat în estul fostei republici sovietice, informează AFP.

(22:38) Presa ucraineană este alertată că mai multe baze militare ale Ucrainei din Crimeea vor fi luate cu asalt în această noapte. Alerte similare au existat și zilele trecute dar nu s-au materializat. Ofițerii ucraineni afirmă au moralul ridicat și că dacă invadatorii îi vor atacă ei sunt gata să răspundă cu arma în mână.

(22:30) Consiliul orașului Sevastopol a votat astăzi intrarea în componența Federației Ruse. În cadrul deciziei adoptate consilierii își afirmă susținerea față de organizarea referenudmului de către Republica Autonomă Crimeea pentru a deveni subiect al Federației Ruse.


(22:00) Conform datelor operative, postul de grăniceri din localitatea Șelkino a fost luat cu asalt de către spteznazul rusesc.

Loading...


 


(21:20) Presa din Kiev scrie că se pregătesc provocări în toate regiunile din sud-ed. Analiștii bănuiesc că noul plan al Moscovei ar fi preluarea puterii în Ucraina prin forță și provocări masive. Anterior șeful pro-separatist din Donețk a fost arestat de serviciile speciale ale Ucrainei. 


(20:20) Presa poloneză scrie că SUA va trimite în Polonia 12 avioante F-16. Anterior SUA anunțase că va aloca 6 avioane de același tip în zona baltică.

(18:10) Tătarii din Crimeea au reușit să străpungă un cordon ce bloca accesul spre o bază militară din Feodosia. Deși până atunci, titușki aduse din Rusia nu lăsau pe nimeni să treacă, aceștia nu i-au putut împiedica pe tătari să vină cu 5 mașini pline de provizii. Tătarii anunțat că este doar începutul susținerii pe care o va oferi Armatei din Ucraina.


(17:14) VIDEO cum armată ucraineană alungă așa-numitele detașamente de autoapărare.

(UPDATE 16.57) Liderul protestatarilor pro-ruși din orașul Donețk, Pavel Gubarev, a fost arestat în apartamentul său. Reporterii BBC au asistat la arestarea acestuia.

 


(UPDATE 16.35) Medjlisul tătarilor din Crimeea cere locuitorilor din peninsulă să boicoteze referendumul propus de noile autorităţi pentru 16 martie. De asemenea, organul de guvernare a tătarilor cere ONU să trimită trupe de pacificatori pentru a putea asigura liniştea în regiune. Declaraţiile au fost făcute de liderul Medjlisului, Refat Ciubarov pe pagina sa de Facebook.

(UPDATE 14.57) Rusia planifică o anexare a Crimeei și a altor părți ale Ucrainei. "Majoritatea rușilor sprijină agresiune noastră în Crimeea, majoritatea rușilor sunt foarte fericiți că planificăm să aducem o anexare a Crimeei", spune politicianul rus Leonid Gozman.

(UPDATE 14.53) Conducerea pro-rusă a Crimeei consideră că armata ucraineană acum este  considerată ocupantă.

(UPDATE 14.40) Autoritățile pro-ruse intenționează să "naționalizeze" proprietățile de stat din regiunea ucrineană a Crimeii scrie Interfax.

(UPDATE 14.31) Separatiștii au anunțat că vor fi considerate "ocupante" navele și cazarmele ucrainene în Crimeea.

(UPDATE 13.53) Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, va examina săptămâna viitoare un proiect de lege privind posibilitatea anexării Crimeii la Rusia, a declarat liderul fracțiunii parlamentare 'Rusia Dreaptă', Serghei Mironov, unul din autorii inițiativei legislative.

''Ținând cont de data referendumului (din Crimeea, 16 martie), eu cred că există timp pentru a examina această lege în regim normal. Proiectul de lege va fi dezbătut săptămâna viitoare'', a precizat Mironov, citat de RIA Novosti.

Parlamentul republicii autonome Crimeea (peninsulă rusofonă din sudul Ucrainei) a votat joi pentru reanexarea regiunii la Rusia și a decis organizarea unui referendum în acest sens la 16 martie.

(UPDATE 12:30) Marionetele pro-rusești din Crimeea au votat pentru "intrarea în componența Federației Ruse". Parlamentul local din Crimeea a decis că această republică autonomă a Ucrainei va intra în componenţa Rusiei. Potrivit RIA Novosti, Crimeea ar urma să devină subiect cu drepturi depline ale Federaţiei Ruse.


(UPDATE 11.59) În data de 16 martie în Crimeea va avea loc un referendum care se va baza pe 2 întrebări. Oamenii vor fi întrebați dacă urmează să se revină la Constituția din 1992 și dacă Crimeea va intra în componența Rusiei.

(UPDATE 11.44) Procurorul General de la Kiev a declarat că deţine informaţii despre locaţiile de unde au împuşcat lunetiştii în oameni în timpul violenţelor din capitala Ucrainei. Pe Internet a fost plasată o convorbire telefonică dintre şefa diplomaţiei europene şi ministrul de Externe al Estoniei. Cel din urmă spune că lunetiştii, care au deschis focul ar fi angajaţi de lideri ai opoziţiei.

"Putem spune cu certitudine că lunetiştii au împuşcat de pe clădirea Băncii Naţionale a Ucrainei. Acolo au fost descoperite tuburi de cartuşe de la armă cu lunetă. Această versiune a fost investigată şi este confirmată oficial", spune procurorul general al Ucrainei, Oleg Mahniţki.

(UPDATE 11.40) Autoproclamatul guvernator al regiunii ucrainene Doneţk, liderul separatiştilor ruşi din regiune, Pavel Gubarev, a fost arestat noaptea trecută - transmite Radio Svoboda, citând surse din rândul autorităţilor.

(UPDATE 11.24) Procuratura Ucrainei a confirmat că pe numele comandantului Flotei ruse la Marea Neagră, admiralul Alexandru Vitko, a fost pornită o urmărire  penală.

(UPDATE 11.22) Soldați ruși înarmați, blochează 10 puncte ucrainene de grăniceri în Crimeea.

(UPDATE 10.18) Barack Obama și David Cameron au estimat miercuri că situația actuală din Ucraina este "inacceptabilă" și au afirmat că Rusia plătește deja prețul intervenției sale, a declarat Casa Albă după o convorbire telefonică între cei doi lideri, informează Agerpres cu referire la AFP.

"Rusia a început deja să plătească prețul actelor sale, prin reducerea încrederii investitorilor", a asigurat Casa Albă.

(UPDATE 09.48) Uniunea Europeană a înghețat bunurile a 18 responsabili ucraineni ai fostului regim al lui Viktor Ianukovici, printre care
chiar președintele înlăturat, a anunțat UE joi, conform AFP, transmite Agerpres.

"Lista neagră" a oficialilor ucraineni a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE chiar înaintea desfășurării la Bruxelles a unui summit european extraordinar consacrat crizei ucrainene. Acești responsabili au fost "identificați" ca fiind implicați în "deturnare de fonduri publice", a declarat Consiliul European într-un comunicat. Sancțiunile au fost "stabilite inițial pentru 12 luni"

În afară de Viktor Ianukovici, lista include 17 responsabili ai fostului regim, miniștri, procurorul general, responsabili ai administrației, precum și pe fiul lui Ianukovici, Aleksandr, a precizat UE în Jurnalul ei Oficial.

(UPDATE 09.37) Consiliul de Securitate ONU se va reuni din nou, joi după-amiază, în vederea unor consultări pe tema crizei ucrainene, au anunţat diplomaţi. Consultările între cei 15 membri ai Consiliului vor începe la ora 19.30 GMT (17.30, ora R. Moldova), la New York. Este vorba despre cea de a patra reuniune în decurs de o săptămână a Consiliului pe tema crizei ucrainene, scrie mediafax.ro. Ultima reuniune a avut loc luni şi s-a încheiat fără a se ajunge la progrese. Rusia a fost criticată de către partenerii săi, însă nu şi-a schimbat poziţia.

(UPDATE 09.06) Trupele ruse sapă tranșee pentru a bloca accesul militarilor ucraineni în Crimeea.

(UPDATE 08.53) Presa rusă scrie că navela acostate în preajma malului Crimeii sunt acolo pentru a oferi hrană, lucru negat categoric de un soldat pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia presa rusa dezinformează cu nerușinare.

La acest moment canalul de lângă lacul Donuzlav este blocat. Cu siguranță acest lucru a fost făcut cu scopul pentru a împiedica navele ucrainene să se deplaseze în Odesa.

"În această noapte pentru a bloca corăbiile ucrainești, rușii au scufundat și aruncat în aer corăbii", scrie soldatul pe pagina sa de Facebook.

(UPDATE 08.45) Miniștrii de externe din statele membre ale UE, șefa diplomației europene, secretarul de stat american, ministrul rus și cel ucrainean de externe – acesta este line-up-ul unei reuniuni de urgență ce a avut loc aseară la Paris. Scopul era ca Moscova să decidă măcar dacă e dispusă la un compromis. Rezultatul concret: ZERO.

Negocierile s-au încheiat cu promisiunea ca ele să continue sub forma unor „discuții intense”. Șefii diplomațiilor europene vor merge astăzi la Bruxelles, unde va avea loc altă ședință de criză, de data aceasta va fi prezent și premierul interimar al Ucrainei, Arsenyi Yatseniuk. Iar înainte de runda completă, miniștrii din țările europene parte din G8 vor avea separat încă o discuție.

Conform unor surse de la Paris, încă nu era vorba despre anunțarea unor sancțiuni împotriva Rusiei. Ședința s-a dorit a fi o modalitate de a transmite avertismente serioase Moscovei. S-a încercat și o discuție directă între miniștrii rus și ucrainean, dar ea nu a fost posibilă din cauza refuzului lui Serghei Lavrov. Acesta, de altfel, se va vedea separat cu omologul său american, John Kerry, astăzi la Roma, în cadrul unui summit consacrat problemei libiene. Iar la New York va fi organizată o altă horă de diplomați – e vorba despre reprezentanții naționali din Consiliul de Securitate.

(UPDATE 08.43) Trimisul special al ONU în Ucraina, Robert Serry, a fost nevoit să părăsească peninsula Crimeea de urgență. Acesta a fost blocat într-o cafenea timp de câteva ore de aproximativ 50 de persoane care scandau slogane pro-ruse, cerându-i să plece din ţară. Oficialul a fost lăsat să plece din cafenea după ce a căzut de acord să-şi încheie misiunea în Ucraina.

(UPDATE 08.37) Fostul președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici se contrazice atât cu sine, cât și cu președintele rus Vladimir Putin privind trimiterea armatei și aplicarea violenței în Crimeea și Ucraina.

(UPDATE 08.20)

Aceste anchete pentru 'crimă împotriva statului, atingând integritatea teritorială' îi vizează în special pe primul ministru al Republicii autonome Crimeea, Serghei Aksionov, precum și pe președintele parlamentului local, Volodymyr Konstantinov, a precizat Parchetul general într-un comunicat,

Ancheta îi are în urmărire și pe comandantul șef al Marinei militare ucrainene, amiralul Denis Berezovski, care a trecut de partea rușilor duminică, și pe Pavel Gubarev, lider al manifestanților din Donețk care au preluat controlul miercuri asupra administrației regionale, din care fuseseră alungați în cursul zilei, scrie agerpres.ro.

Parlamentul Crimeii a votat organizarea unui referendum cu privire la extinderea autonomiei republicii, prevăzut să aibă loc în 30 martie 2014.

sursa: timpul.md

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 11:42

ultima oră A decedat Valeriu Muravschi, ex-premier al R. Moldova

A decedat Valeriu Muravschi, ex-premier al R. Moldova

Fostul Prim-ministrul al R. Moldova Valeriu Muravschi a decedat. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de feciorul acestuia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 11:19

Galina Dodon câștigă 33 de mii de lei lunar fiind angajată la Exclusiv Media (firmă care a primit milioane din Bahamas)

Galina Dodon câștigă 33 de mii de lei lunar fiind angajată la Exclusiv Media (firmă care a primit milioane din Bahamas)

Conform declarații de avere, Igor Dodon, declară un salariu de peste 226.700 de lei, adică peste 18.800 de lei pe lună, iar soția sa, Galina Dodon, angajată la „Exclusiv Media”, SRL, a câștigat anul trecut aproape 396 de mii de lei, ceea ce ar însemna circa 33 de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2020, ora: 11:07

În „Țara lui Dodon și Chicu” trăiesc doar bugetari și pensionari

În „Țara lui Dodon și Chicu” trăiesc doar bugetari și pensionari

„Prioritățile noastre vor fi achitarea salariilor, pensiilor, plăților sociale și ajutoarelor de șomaj”, a declarat astăzi Președintele R. Moldova Igor Dodon.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 10:35

Directorul Autorității Aeronautice Civile a fost demis de către Ministerul Economiei. Acesta a fost „selectat” prin concurs

Directorul Autorității Aeronautice Civile a fost demis de către Ministerul Economiei. Acesta a fost „selectat” prin concurs

Autoritatea Aeronautică Civilă rămâne fără conducere. Demisia actualului director a fost cerută de ministerul Economiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 10:29

Prima țară europeană care dă STARTUL revenirii economice. De joi se DESCHID magazinele și atelierele

Prima țară europeană care dă STARTUL revenirii economice. De joi se DESCHID magazinele și atelierele

Paralizate de criză, economiile europene fac paşi pentru revenirea la un program de lucru normal. Cehia devine primul stat în care viaţa se reîntoarce treptat la cea de dinainte de pandemie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 10:13

BREAKING NEWS / Două decese din cauza la COVID-19, în total 24 de oameni au murit

BREAKING NEWS / Două decese din cauza la COVID-19, în total 24 de oameni au murit

Două persoane au decedat în ultimele ore. Prima victimă este un bărbat de 71 de ani din Cahul. Acesta a fost internat pe 2 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă. A doua victimă este un bărbat de 62 de ani din Glodeni. Pacientul a fost internat cu două zile în urmă,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 09:56

Persoanele care lucrează de ACASĂ consumă mai mult alcool şi mănâncă nesănătos

Persoanele care lucrează de ACASĂ consumă mai mult alcool şi mănâncă nesănătos

Persoanele nevoite să lucreze de acasă în timpul pandemiei de coronavirus sunt mai predispuse consumului de alcool şi a mâncărurilor nesănătoase, dar şi apariţiei problemelor de somn, arată un nou studiu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 09:15

Care-i DIFERENȚA dintre coronavirus, Covid-19 și SARS-CoV-2 / STOP CONFUZIE!

Care-i DIFERENȚA dintre coronavirus, Covid-19 și SARS-CoV-2 / STOP CONFUZIE!

Lumea e afectată de pandemie, dar ne ferim de boală, de virusul care o provoacă sau de familia din care face parte? 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 8 Aprilie 2020, ora: 09:12

Deputații din PSRM-PDM ar fi ȘTIUT că în Parlament este o persoană cu coronavirus dar au ascuns informația

Deputații din PSRM-PDM ar fi ȘTIUT că în Parlament este o persoană cu coronavirus dar au ascuns informația

Deputata Platformei DA Arina Spătaru afirmă că deputaţi au primit ieri, 7 aprilie, un mesaj din partea secretariatului Parlamentului Republicii Moldova prin care au fost avertizaţi că în Parlament ar exista mai multe persoane testate pozitiv la COVID-19. Politiciana precizează că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 08:59

Orașul în care au fost săpate în avans 600 de morminte pentru morții de coronavirus

Orașul în care au fost săpate în avans 600 de morminte pentru morții de coronavirus

Autoritățile din orașul ucrainean Dnipro au săpat peste 600 de gropi de morminte, pentru a se pregăti de posibilitatea unui număr mare de victime din cauza pandemiei de coronavirus, deși în regiunea Dnipropetrovsk nu a fost înregistrat niciun deces, iar Ucraina a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 08:49

Boris Johnson, a doua noapte la terapie intensivă. CARE ESTE STAREA SA

Boris Johnson, a doua noapte la terapie intensivă. CARE ESTE STAREA SA

Șeful guvernului britanic, Boris Johnson, a petrecut a doua noapte la terapie intensivă, fiind tratat în continuare de Covid-19.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 8 Aprilie 2020, ora: 08:09

Coronavirus: 1939 de morţi într-o singură zi în SUA, cel mai ridicat bilanţ la nivel global

Coronavirus: 1939 de morţi într-o singură zi în SUA, cel mai ridicat bilanţ la nivel global

Numărul persoanelor care au decedat în ultimele 24 de ore pe teritoriul SUA în urma infecţiei cu noul coronavirus a ajuns la 1939 de persoane, potrivit datelor furnizate marţi seara de Universitatea Johns Hopkins, transmite miercuri AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 8 Aprilie 2020, ora: 07:33

Rusia: Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată şi amendată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“

Rusia: Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată şi amendată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“

Anastasia Vasilieva, doctoriţa care a adunat în jurul ei 2.000 de colegi şi a dat alerta în Rusia în legătură cu epidemia covid-19, a devenit noua ţintă a regimului Putin. Femeia de 36 de ani a fost convocată deja la Comitetul de anchetă, arestată, interogată şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 07:25

Președintele PSRM CAHUL a decedat din cauza COVID-19

Președintele PSRM CAHUL a decedat din cauza COVID-19

Vasile Mihailov, consilier municipal şi raional Cahul, Preşedintele OT Cahul a PSRM, s-a stins din viaţă în această seară, la un spital din Chişinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 07:10

Ciorbă GLAMOUR la spitalul Toma Ciorbă / FĂRĂ COMENTARII

Ciorbă GLAMOUR la spitalul Toma Ciorbă / FĂRĂ COMENTARII

„Cat se cheltuie acolo pentru o zi de internare? 7000 lei? Glamurneniko. (Am sters numele pentru ca odata am postat o picuratoare improvizata dintr-o butylka legata cu bint dintr-un spital pentru copii si in 5 min a tabarat conducerea spitalului peste fata ceea si au terorizat-o cat a stat...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 8 Aprilie 2020, ora: 05:59 de Mihai Taşcă

Călăii bunelului - idolii nepotului Bunelul lui Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic / DOC

Bunelul lui Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic / DOC Din editia print / Foto: ARHIVA TIMPUL

Bunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 00:35

Chicu și Dumbrăveanu s-au ÎNCURCAT în cifre sau ne MINT? Când au fost realizate cele mai multe teste la coronavirus?

Chicu și Dumbrăveanu s-au ÎNCURCAT în cifre sau ne MINT? Când au fost realizate cele mai multe teste la coronavirus?

Ion Chicu a anunțat sâmbătă că au fost prelevate 681 de probe. Astăzi, atât primul ministru, cât și ministra Sănătății au afirmat că în ultimele 24 de ore au fost testate cele mai multe probe întro singură zi, iar numărul acestora este de 510.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 00:12

O nouă minciună DODONISTĂ / Sistemul medical din Moldova NU ARE 50 mii de cadre așa cum afirmă „șeful” statului

O nouă minciună DODONISTĂ / Sistemul medical din Moldova NU ARE 50 mii de cadre așa cum afirmă „șeful” statului

„Țin să informez șeful statului (poate cei din jur nu au curajul) că sistemul de sănătate nu dispune de cei 50 mii personal medical pe care Dumnealui a anunțat că îi aruncă în luptă cu coronavirusul”, opinează ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Aprilie 2020, ora: 20:12

VEȘTI FOARTE BUNE DIN ITALIA /// Numărul noilor decese și a noilor infecții SCADE

VEȘTI FOARTE BUNE DIN ITALIA /// Numărul noilor decese și a noilor infecții SCADE

Numărul deceselor provocate de epidemia Covid-19 a crescut cu 604 marți, un bilanț zilnic mai mic decât cel de ieri, de 636, în timp ce numărul cazurilor noi înregistrate este cel mai mic de pe 13 martie, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Aprilie 2020, ora: 19:08

Un reputat doctor român avertizează: Măștile și igiena, mai eficiente decât carantina și izolarea socială

Un reputat doctor român avertizează: Măștile și igiena, mai eficiente decât carantina și izolarea socială

Una dintre temele dezbătute în ultimele săptămâni a fost aceea referitoare la măști: le purtăm sau nu. Deja este clasică atitudinea oscilantă a Puterii de la București - acum o lună spunea ca nu sunt eficiente, acum că sunt – așa că vocea credibilă este a medicilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Aprilie 2020, ora: 18:51

7 aprilie, cea mai neagră zi din Marea Britanie, în războiul cu COVID-19

7 aprilie, cea mai neagră zi din Marea Britanie, în războiul cu COVID-19

Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 în doar 24 de ore.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)