Timpul Liber

(Omul săptămânii) Marius Lazurca, ambasadorul României în R. Moldova

În 1996 își termină studiile la Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara (1996), unde va rămâne să predea imediat după absolvire până la 2006. În același timp, a fost director de programe la Fundația „A Treia Europă” din Timișoara. Această perioadă se remarcă și printr-o activitate publicistică bogată. Marius Lazurca este autorul volumelor Invenţia trupului, Zeul absent. Literatură şi iniţiere la Mircea Eliade, Anthropologie du corps dans le monde romain sous le Haut Empire și Politici publice regionale.

În anii 2006-2010, Marius Lazurca a ocupat postul de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta, iar în martie 2010 a devenit ambasador al României în R. Moldova. Noul ambasador a sosit la Chișinău într-un moment dificil, când relațiile diplomatice moldo-române ajunseseră în impas din cauza atitudinii ostile a fostei guvernări comuniste. Marius Lazurca a reușit să contribuie la normalizarea dialogului dintre cele două țări românești și să devină unul din cei mai proeminenți diplomați de la Chișinău.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, ziarul TIMPUL îi dorește Excelenței Sale cât mai multe succese în consolidarea legăturii istorice dintre cele două maluri ale Prutului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *