Astăzi 24 Martie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 23 Martie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 18 Noiembrie 2015, ora 07:00

Frații români ajută la înălțarea bisericii în satul Ratuș

Marime Font

De ani de zile credincioșii satelor Ratuş și Logăneşti erau nevoiți să parcurgă peste 5 km până la biserica din s. Drăsliceni, care este în apropiere, ca să participe la Sfintele Slujbe ale Bisericii sau să săvârșească unele servicii, botezuri, cununii și chiar înmormântări.

Se dorea nespus un sfânt locaș de închinare în acest sat, dar, din cauza imposibilității financiare, nu și-au permis să înceapă ceva. Cu toate acestea, în vara anului 2005, credincioșii au avut bucuria de a afla că și în satul lor vor fi săvârşite slujbe divine de un preot vrednic al Mitropoliei Basarabiei, parte componentă a Patriarhiei Române, și anume de tânărul pe atunci de 23 de ani, Părintele Ioan Marian.

Energic și plin de bunăvoință a adunat în jurul său creștinii, cu toate piedicile din partea colegilor promoscoviți din vecinătate, și au continuat slujbele bisericești într-o clasă din gimnaziul satului oferit de primărie și, peste puțin timp, au construit și un paraclis foarte frumos unde se răspândea cuvântul lui Dumnezeu. În primăvara anului 2014, cu mila lui Dumnezeu s-au început lucrările de construcție a unei înălțătoare biserici în stil transilvănean, fiind pusă temelia și sfințită de Înalt Preasfințitul Petru, mitropolit al Basarabiei și de episcopul Antonie de Orhei și de un impresionant sobor de preoți și sute de credincioși. În primăvara acestui an, cu străduința preotului Ioan Marian s-a câștigat un proiect de finanțare din partea DEPARTAMENTULUI POLITICI PENTRU RELAŢIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI MAE ROMÂNIA, și au și început lucrările de ridicare a pereților până la centură.Acum preotul își exprimă mulțumirea pentru această posibilitate oferită de DPRRP de a aduce la realizare visele românilor din acest sat de a avea un altar de unde vor răsuna slujbele doar în limba română și în continuare mizează pe dragostea părintească ce o poartă frații noștri mai mari pentru acest spațiu romanesc de dincoace de Prut.
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu.

Preotul Ioan Marian,
Parohul Bisericii

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Martie 2018, ora: 10:37

DECALOGUL LUI CONSTANTIN CODREANU

DECALOGUL LUI CONSTANTIN CODREANU Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 23 Martie 2018, de Dan Nicu

Dodon, vasalul lui Putin

Alegerile din Rusia, de duminica trecută, s-au terminat în mod previzibil, cu victoria lui Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Martie 2018, de Moni Stănilă

Se apropie ziua

27 martie bate la ușă. Încă nu știm cum va fi marcată această zi de diferite instituții, dar, cu siguranță, televiziunile de știri nu se vor plânge de lipsa subiectelor. Mai interesant va fi să vedem ce știri vor transmite televiziunile lui Dodon. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Martie 2018, de Moni Stănilă

Departe de liniște

E foarte greu în ziua de astăzi, trăind în Moldova, să lăsăm toate la o parte și să ne îngrijim de suflet. Vedem câte lucruri ne tulbură: alegerile parcă neîntrerupte, calomnierea oamenilor, Rusia – care nu încetează să ne respire în ceafă prin toate...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul