Astăzi 5 Iulie 2020, Duminică - Ultima actualizare la 1 Ianuarie 1970
Abonamente

Moldova 5 Iulie 2011, ora 12:53

(VIDEO) Discuţii în Parlament despre piaţa metalelor feroase şi neferoase

Marime Font

12. 52 Şedinţă Parlamentului a fost declarată închisă. Următoarea întrunire a deputaţilor va avea loc joi, 7 iulie.

12.50 Trei proiecte de lege privind liberalizarea colectării şi comercializării metalelor feroase şi neferoase au fost votate în prima lectură. 

12.48 Valeriu Gumă (PDM): "Proiectele de lege respective sunt lipsite de cifre, argumente şi analize. Întreprinderea de stat Metalferos ar putea falimenta". 

Loading...


12.40 Adrain Candu: "Trebuie să completăm legea că să luptăm cu furtul de metale şi contrabanda deşeurilor metalelor feroase şi neferoase".

12.37 Viceministrul Economiei, Sergiu Ciobanu: "Anul trecut, compania Metalferos a plătit impozite de 80 milioane de lei". 

12.30 Adrian Candu (PD) întreabă care este impactul economico-financiar al liberalizării pieţei de colectare şi comercializării metalelor feroase şi neferoase. Viceministrul Economiei, Sergiu Ciobanu, nu a putut răspunde la această întrebare. 

12.20 Se discută trei proiecte de lege privind liberalizarea colectării şi comercializării metalelor feroase şi neferoase. Unii deputaţi (Valeriu Gumă, Iurie Bolboceanu) îl critică pe preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, pentru că nu a analizat proiectele respective. Ioniţă: "Am avut încredere în aprecierea ministrului Economiei, Valeriu Lazăr". 

12.13
Parlamentul a votat unanim, în prima lectură, desfiinţarea istanţelor economice (proiectul de lege 589)

12.05 Mihai Ghimpu:"Lichidarea instanţelor economice nu rezolvă problema corupţiei. Nu instituţiile sunt o problemă, ci oamenii care lucrează în ele. Cu ei trebuie să luptăm".

12.00 Parlamentul examinează proiectul de lege privind lichidarea instanţelor economice. 

11.55 George Mocanu (PLDM): noul Clasificator al funcţiilor publice prevede micşorarea perioadei de experienţă pentru tinerii specialişti. 

11.53 George Mocanu (PLDM): În 2010, vârsta medie a funcţionarilor angajaţi în instituţiile publice a scăzut la 36 de ani. 

11.47 Valeriu Munteanu: Anual, circa 10 mii de studenţi absolvesc universităţile din R. Moldova. Câte funcţii poate oferi sistemul public din R. Moldova?

11.57 Proiectul de lege privind clasificatorul funcţiilor publice a fost votat în prima lectură. 

11.43 Liberalii Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu critică stabilirea cenzului de experienţă (2-3 ani) pentru tinerii specialişti.

11.35 Dumitru Diacov (PD) cere analizarea proiectului de lege articol cu articol.

11.30 Liliana Palihovici (PLDM) propune ca activitatea de voluntariat pe specialitate să poată fi considerată drept experienţă necesară pentru angajare în funcţii publice. 

11.25 Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, prezintă proiectul de lege privind Clasificatorul funcţiilor publice. Proiectul de lege provoacă discuţii.

11.13 Cei 53 de deputaţi prezenţi votează UNANIM demiterea lui Ion Muruianu.

11.10 Deputatul Valeriu Munteanu (PL) prezintă proiectul de lege 1531 prin care se demite Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al CSJ pe motiv de neîndeplinire a funcţiilor de serviciu. 

10.54 Pauză 10 minute. Comisia juridică discută propunerea lui Mihai Ghimpu (PL) privind demiterea lui Ion Muruianu. 

10.35
Ion Hadârcă (PL) propune amânarea proiectului privind Adunarea Parlamentare R. Moldova-Polonia pentru şedinţa de joi.

10.33 Este propus proiectul de lege privind instituirea Adunării Parlamentare a R. Moldova şi Republicii Polone. Prima reuniune a Adunării este planificată pentru toamna anului curent.

10.30 A fost aprobată componenţa nominală a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.

10.28 A fost aprobată componenţa nominală a Comisiei Interparlamentare de Cooperare între Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Federală a Federaţiei Ruse.

10.25 Deputaţii prezenţi la şedinţă au votat unanim proiectele de lege privind autorizarea activităţii de antreprenor.

10.14 Sunt prezentate proiectele de legi (1202, 1203, 1204) privind implementarea ghişeului unic în desfăşurarea activităţii de întreprenzător şi eliberarea actelor permisive.

10.09 Cei 53 de deputaţi susţin propunerea lui Mihai Ghimpu.

10. 05 Mihai Ghimpu propune proiectul 1531 privind eliberarea lui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie şi lipsirea lui de statut de judecător.

10.02 Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, anunţă că şedinţa AIE va avea loc mâine, la ora 16.00,  la Palatul Republicii. Şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului va avea loc astăzi în jurul orei 18.00.

10.00 Sunt prezenţi 53 de deputaţi. Deputaţii nu onorează drapelul. Marian Lupu explică că această şedinţă este o continuare a şedinţei întrerupte pe 24 iunie. 

Pe ordinea de zi figurează 12 chestiuni, printre care proiectul legii privind importul unor bunuri, proiectul legii privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător, proiectul privind implementarea ghişeului unic în desfăşurarea activităţii de întreprinzător, proiectul de hotărâre cu privire la proiectul bugetului Parlamentului pentru anul 2011, precum şi proiecte de modificare a unor articole din Codul Audiovizualului, Codul Contravenţional, Legea taxei de stat etc.

Ultima şedinţă a Parlamentului de pe 24 iunie nu s-a desfăşurat în mod normal. Atunci s-au prezentat doar 46 de deputaţi, după care fracţiunile PD şi PL au luat o pauză de cinci ore. Până la urmă şedinţa Parlamentului a fost amânată pentru 27 iunie, însă în acea zi, la Palatul Republicii s-a desfăşurat reuniunea statelor membre ale Convenţiei Aarhus. Timpul.md (I.M.)

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:48

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

 Cazul deputatului Ștefan Gațcan, sechestrat, amenințat și forțat să depună mandatul de deputat creează deja precedente periculoase. Secretarul general al Partidului Democrat, deputatul Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne le-a cerut joi, în plenul Parlamentului și altor...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Iulie 2020, ora: 14:13

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

 O clădire de trei etaje s-a prăbuşit miercuri pe neaşteptate într-o zonă rezidenţială din cartierul Brooklyn (New York) din SUA, provocând un zgomot asurzitor şi un munte de moloz, fără ca autorităţile să fi raportat deocamdată victime, relatează EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 14:09

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 14:09

exclusiv SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

Încă sub ministeriul lui Miliutin s-au luat nişte dispoziţiuni privitoare la poporaţiunile semi-civile, semi-militare ale imperiului, adică la aşa-numiţii cazaci. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 14:07

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:01

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

Într-un amplu interviu acordat în exclusivitate pentru Podul.ro, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează că rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon se pregătește să pună în aplicare o serie de scenarii hibride...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 12:34

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

Remediu pentru infecția provocată de mușcătura de căpușă. Încă din luna mai, vaccinul împotriva encefalitei de căpușă a fost adus la noi în țară. Vorbim de o boală infecțioasă care poate fi transmisă la oameni imediat, după o singură înțepătură. Boala...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 12:30

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, îl acuză pe președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM că s-ar face vinovat de criza politică care s-a acutizat în ultimele zile. Întrebată la emisiunea „Politica” de la TV8 cine trebuie să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 11:58 de George Mărzencu

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici Din editia print / Foto: Nadejda Isofie

Femeile din Rezistența armată antisovietică

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 11:03

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Inițiativa de creare a Partidului Aducem Europa Acasă (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, care a fost lansată la mijlocul lunii iunie 2020, se bucură de tot mai mare succes în rândul cetățenilor R. Moldova. Zi de zi, numărul membrilor crește cu oameni de calitate,...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 2 Iulie 2020, ora: 10:53

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 2 Iulie 2020, ora: 10:51

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

Numărul de trucuri pe care oamenii s-au gândit să le folosească în bucătărie de-a lungul anilor este uluitor. Dacă știți doar câteva secrete, nu numai că învăți să gătești ca un maestru, dar, de asemenea, împiedici produsele alimentare să se strice...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 2 Iulie 2020, ora: 09:00

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

 Ministerul ucrainean de Externe cere Franţei să reacţioneze în mod oficial faţă de sosirea marţi în Crimeea anexată de Moscova a cinci eurodeputaţi francezi din cadrul Partidului Rassemblement National (RN, fostul FN, extremă dreapta), invitaţi de Rusia în...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 2 Iulie 2020, ora: 08:56

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Germania îşi începe miercuri preşedinţia foarte aşteptată a Uniunii Europene (UE) printr-un avertisment al cancelarului Angela Merkel cu privire la Brexit şi la riscul real al unui ”no deal”, care ar fragiliza şi mai mult o economie europeană deja afectată de...

( ) Citeşte tot articolul

Social 2 Iulie 2020, ora: 08:47

Lipsa educaţiei ecologice

Lipsa educaţiei ecologice

Societatea modernă, prin modul în care și-a asigurat, în ultimii ani, rezervele de hrană, apă potabilă, petrol, lemn, a provocat o reală secătuire a resurselor, dar și degradarea mediului înconjurător. Terra suferă şi suferim și noi, oamenii, sau vom suferi implicit....

( ) Citeşte tot articolul

Criza 2 Iulie 2020, ora: 08:44

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Peste 350 de elefanți au murit în ultimele două luni în Botswana, în ceea ce experții au numit „un dezastru al conservării speciilor”, relatază The Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 2 Iulie 2020, ora: 08:36

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

 Meteorologii au instituit un nou Cod Galben de caniculă pentru 2-6 iulie. Pe arii extinse se prevăd temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33 și +35 de grade Celsius.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 08:22

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 08:11

Horoscopul zilei de azi, JOI 2 IULIE 2020. Gata de aventură?

Horoscopul zilei de azi, JOI 2 IULIE 2020. Gata de aventură?

Saturn s-a intors in Capricorn, oameni buni! Mai castigam putin timp. Perioada 22 martie – 1 iulie te-a pus in fata unei noi lumi, una pe care inca o construim. In aceasta perioada Saturn a intrat putin in Varsator, cat sa-ti atraga atentia. Acum, mesajul este clar. A venit acasa, in...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 1 Iulie 2020, ora: 13:08

Guvernarea critică „transfugii” dar a practicat și ea la greu „prostituția politică”

Guvernarea critică „transfugii” dar a practicat și ea la greu „prostituția politică”

Traseismul politic, despre care este în vogă să se vorbească acum, fiind prezentat ca un fenomen prezent doar în ultimii ani exclusiv în politica moldovenească este, de fapt prezent începând cu primele parlamente de după independență. În plus, nu este...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)