Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 12:36
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 17:10

(VIDEO) Un elev pălmuiește la fund și își înjură profesoara de educație civică

Marime Font

Anchetă în cazul incidentului de la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, județul Teleorman! Inspectorii școlari au mers la școală ca să afle cum a fost posibil ca profesoara să fie lovită și umilită de elevi în timpul orei. 

În funcție de rezultatul anchetei, conducerea Inspectoratului Școlar Teleorman va dispune măsuri în cazul elevilor care au agresat-o pe profesoară, dar și în cazul conducerii gimnaziului. Incidentul a avut loc marţi, 28 noiembrie, culmea, la finalul orei de educaţie civică de la clasa a VIII-a. Când profesoara a vrut să iasă din clasă, câțiva elevi au blocat ușa, apoi au lovit-o pe femeie și au înjurat-o. Întreaga scenă a fost filmată de un elev cu un telefon mobil.

 Ceilalți copii din sala de curs nu au intervenit, dimpotrivă s-au amuzat pe seama umilinței la care era supusă femeia. Potrivit Observator TV, directoarea Școlii Gimnaziale din Poroschia a recunoscut protagoniștii flmulețului, a precizat că profesoara este suplinitoare la şcoala, dar că ar avea probleme cu stăpânirea elevilor la cursuri. Nu a explicat, însă, și ce măsuri a luat pentru prevenirea unor astfel de situații revoltătoare. În Statutul elevului, la capitolul 3 privind îndatoririle, mai exact la articolul 14, punctul c, se stipulează obligația de a avea un comportament civilizat, iar la punctul n, de a manifesta ințelegere, toleranță și respect față de înteaga comunitate școlară, elevi și personalul unității de învățământ.

Din păcate, sunt cadre didactice și manageri de școli care nu acordă atenție disciplinării și educării elevilor, lăsând asta doar pe seama familiei. Unii părinți lasă și ei educația copiilor pe seama școlii, așa că nu e de mirare că elevii ajung să se comporte în sala de clasă sau pe stradă, ca pe maidan. 


Unul dintre elevii de la scoală din Poroschia, implicat în agresarea unei profesoare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii si liniştii publice. Părinții lui au anunțat că vor contesta decizia judecătorilor.

Conform reprezentantei Inspectoratului Şcolar Teleorman, profesoara agresată este la primul an în învăţământ şi are câteva ore la şcoala din Poroschia.

Sursa: observator.tv

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul