Film

(Video) “Ţiganul” a intrat în atenţia companiei Disney

Cele aproximativ trei minute, care au fost realizate până în prezent şi pe care le puteţi viziona pe youtube, reprezintă, de fapt, punctul de pornire pentru primul animat 3D, ce urmează a fi produs. Filmul va purta numele „Ţigan” şi, conform cinemapro.ro, va trebui să fie gata în 2014. "Ţiganul", care este povestea lui Gojo, ţiganul vesel şi norocos, a înţeleptului bunic Baro şi a Morţii, plictisită să mai fluture din coasă, i-a impresionat pe cei de la Pixar Disney care s-au arătat interesaţi să investească în producţia moldovenească, relatează portalul cinemapro.ro.

Deja luaţi în vizor de Disney, producătorii filmului, urmează să reia discuţiile începute recent după ce pelicula animată va vedea lumina marilor ecrane. Iar când animaţia celor de la Simplas va fi gata, moldovenii sunt aşteptaţi în SUA pentru a continua discuţiile începute în 2008 cu reprezentanţii celebrelor studiouri Pixar-Disney.

"Vom reveni la discuţii după ce va fi gata filmul "Ţiganul". Celor de la Disney le-a fost interesant să afle că undeva, în Moldova, sunt oameni care fac animaţie", au dezvăluit moldovenii pentru cinemapro.ro.
Întrebat de ce studiourile au ales să realizeze facă un scurt-metraj despre ţigani, Roman Ştirbu, citat de Gândul.info, explică: "Ne place specificul şi spiritul acestui popor, dragostea faţă de libertate şi voinţa puternică. Au ceva natural şi etnic, care nu mai există în lumea modernă".

Coloana sonoră a celor trei scurt-metraje 3D lansate de Studioul Simpals a fost realizată de trupa Zdob şi Zdub. "N-a fost necesar să-i convingem. Tema desenului animat s-a dovedit a fi pe placul băieţilor, de aceea au colaborat cu noi cu mare plăcere", poveşte project managerul.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *