Actualitate

Panică în Cipru! Val de explozii într-o importantă zonă turistică

Exploziile, care au durat mai multe ore, au semănat panică în rândul turiştilor cazaţi la un hotel situat pe malul mării în apropiere de depozit, clădirea fiind avariată.

Clienţii hotelului au fost evacuaţi din raţiuni de securitate. Liderul ciprioţilor turci, Mustafa Akinci, a vizitat hotelul avariat. „Principalul este că nimeni nu a fost rănit’”, a declarat el.

Ministerul Apărării turc a conformat producerea exploziilor, afirmând că incendiul a fost deja „stăpânit”. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele acestor explozii, a adăugat ministerul citat într-un comunicat.

Ciprul este divizat în două după ce armata turcă a ocupat o treime din nordul insulei mediteraneene în 1974 după lovitura de stat vizând alipirea ţării la Grecia. Republica Cipru, membră a Uniunii Europene, nu-şi exercită autoritatea decât în două treimi din sudul insulei, unde locuiesc ciprioţi greci.

În nord se află autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord (TRNC), unde trăiesc ciprioţi turci, susţinută de Ankara şi nerecunoscută de către comunitatea internaţională.

https://evz.ro/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *