Actualitate

16 persoane au fost condamnate la moarte prin spânzurare, după ce au incendiat o tânără, în Bangladesh/ VIDEO

Avocații acuzaților spun că vor face recurs la această decizie. Inițial, polițiștii locali, care colaborau cu cei acuzați de crimă, au încercat mușamalizarea cazului, spunând că fata s-a sinucis, însă acest lucru nu a putut fi dovedit.

Condamnații la moarte sunt spânzurați în Bangladesh. Atunci când verdictul a fost citit, unii dintre pârâți au izbucnit în lacrimi în timp ce alții au început să țipe că nu e drept.

Nusrat Jahan Rafi, care avea 19 ani, a murit la spital la 10 aprilie, la cinci zile după ce a fost atacată, la madrasa Sonagazi Islamia din estul ţării, iar cazul ei a stârnit o revoltă pe plan naţional împotriva abuzurilor şi hărţuirii sexuale.

Tânăra a fost atrasă pe acoperişul şcolii, unde i s-a cerut să renunţe la plângerea împotriva lui Siraj Ud Dawla. Pentru că a refuzat, un grup de cinci persoane au stropit-o cu kerosen şi i-au dat foc.

Au fost audiaţi 92 de martori şi cei acuzaţi şi-au mărturisit faptele. Între aceştia se numără directorul seminarului şi 15 asociaţi, inclusiv două tinere, colege de clasă cu victima.

Cinci dintre acuzaţi au fost implicaţi direct în crimă, iar ceilalţi i-au ajutat să-şi ducă la îndeplinire planul.

Directorul seminarului plănuise uciderea lui Nusrat din închisoare, unde se afla de la sfârşitul lui martie, când familia tinerei a depus plângerea de hărţuire sexuală împotriva lui.

Nusrat Jahan Rafi a suferit arsuri pe 80% din corp şi a murit la spital, dar înainte să moară a înregistrat un video în care a reluat acuzaţiile împotriva directorului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *