Sport

A demarat campionatul Rusiei

Sambata, a inceput campionatul de fotbal al Rusiei in esalonul superior – Premier League. In fotbalul rusesc sunt angrenati cei mai multi jucatori moldoveni, insa majoritatea dintre ei evolueaza in divizia secunda.

Formatia Himki din orasul cu acelasi nume a jucat la Moscova contra echipei Lokomotiv, ambele formatii au in lot cate un fotbalist moldovean, dar atat Stanislav Ivanov (Lokomotiv), cat si Victor Golovatenco (Himki) au ramas 90 de minute pe banca de rezerve, iar meciul s-a incheiat cu remiza, 1-1.

Probabil, cea mai buna prestatie dintre reprezentantii R. Moldova in meciurile etapei inaugurale a avut-o mijlocasul Alexandru Gatcan, care, impreuna cu debutanta Rostov, a terminat la egalitate meciul jucat in deplasare cu Amkar Permi (0-0). Internationalul moldovean a fost integralist si, desi nu s-a remarcat prin ocazii periculoase, a contribuit plenar la obtinerea primului punct de catre echipa sa. Amkar a reusit sa inscrie de doua ori, ambele goluri fiind anulate pe motiv de ofsaide.

Alexandru Epureanu si FC Moscova au debutat in acest campionat cu o infrangere. FC Moscova a pierdut in fata celor de la Dinamo, scor 0-1, golul lui Aleksandr Kerjakov venind in minutul doi de prelungiri. Epureanu a jucat pe parcursul intregului meci si a primit un cartonas galben. Pentru FC Moscova a evoluat si fostul jucator de la Sheriff, Isac Okoronkwo.
Condusa in teren de capitanul moldovean Valeriu Catansus, Tom Tomsk a fost invinsa pe teren propriu de formatia Krilia Sovetov Samara, cu rezultatul de 1-0.

In alte meciuri ale primei etape din Premier League s-au consemnat urmatoarele rezultate: Spartak Moscova – Zenit Sankt Petersburg 1-1, Saturn Ramenskoe – ?SKA Moscova 0-3, Rubin Kazan – Kuban Krasnodar 3-0 si Terek – Spartak Nalcik 1-0.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *