Adevărul despre suferințele din laboratoarele de testare. O maimuță urlă de durere în timpul unor experimente/ VIDEO

publicat în Actualitate pe 17 Octombrie 2019, 17:17

Legate cu hamuri metalice și sechestrate în containere minuscule, aceste imagini cumplite arată tratamentul la care sunt supuse maimuțele, dar și alte animale, care s-ar afla într-un laborator german de testare.

Imaginile au fost dezvăluite de activiștii pentru drepturile animalelor care, cu această ocazie, au făcut apel la o modificare a legilor din UE privind testarea produselor pe animale. Există, de asemenea, pisici și câini care sângerează și mor în urma unor teste chimice făcute în laboratorul din Mienenbuttel, Saxonia Inferioară, potrivit organizațiilor Soko Tierschutz și Cruelty Free International, citate de Metro.

Un angajat sub acoperire a filmat condițiile din Laboratorul de Farmacologie și Toxicologie (LPT). Ar fi asistat la teste toxicologige efectuate pe câini, maimuțe, pisici și iepuri.

Angajatul sub acoperire a spus că animalele sunt ținute în condiții oribile. A povestit că a văzut câini din rasa Beagle intubați forțat, cărora li s-au administrat capsule, după care au fost lăsați să se chinuie.

Friedrich Mülln, de la Soko Tierschutz, a declarat: „Câinii erau disperați atunci când aveau de a face cu oamenii. Cel mai rău tratament a fost păstrat pentru maimuțe. Pentru experimente sunt folosiți macacii, maimuțe de talie mică. Sunt ținute în cuști mici. Multe dintre animale au dezvoltat tendințe compulsive și sunt văzute mergând în cerc. Fotografiile arată maimuțe legate de scaune care sunt fixate pe perete, având capul imobilizat.Încearcă cu disperare să se elibereze... Potrivit activistului sub acoperire, animalele au parte de tratamente extrem de violente din partea angajaților”.

Pisicilor le sunt administrate până la 13 injecții pe zi de către angajați și apoi sunt lăsate să sufere. Activiștii au raportat cazul la poliție, care a declanșat investigații. De asemenea, aceștia susțin că legile din Germania care protejează animalele împotriva experimentelor nu sunt suficient de stricte și cer ca ele să fie schimbate.

 

Unde au fost făcute experimentele
LPT este un laborator particular, care efectuează teste de toxicitate pentru companii farmaceutice, industriale și agrochimice din întreaga lume. Potrivit organizației Cruelty Free International, „testarea toxicității presupune otrăvirea animalelor pentru a vedea cât de mult dintr-un produs chimic sau medicament este necesar pentru a provoca vătămări grave, în încercarea de determina doză sigură pentru oameni”.

„Animalelor li se injectează sau sunt obligate să mănânce sau să inhaleze cantități din ce în ce mai mari de substanță pentru a măsura efectele toxice care pot fi severe și includ vărsături, sângerare internă, probleme respiratorii, febră, pierdere în greutate, letargie, afecțiuni ale pielii, cedarea organelor și chiar moarte. Nu li sunt administrate anestezice”, potrivit organizației Cruelty Free International.

Michelle Thew, cea care conduce Cruelty Free International, a declarat: „Investigația noastră a descoperit suferințe îngrozitoare și practici care încalcă normele europene și germane. Solicităm închiderea Laboratorului de Farmacologie și Toxicologie (LPT). Solicităm, de asemenea, o revizuire cuprinzătoare a normelor de utilizare a animalelor pentru testări toxicologice.”

Laboratorul nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

https://www.digi24.ro/