Actualitate

Alegeri prezidenţiale 2019: Adresele unor secţii de votare organizate în străinătate, modificate pentru turul doi

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, de asemenea, aprobarea Autorităţii Electorale Permanente pentru relocarea uneia dintre cele două secţii de votare care au funcţionat la Plymouth la turul I al alegerilor prezidenţiale (secţia de votare nr. 578) la Londra/Edgware.

Propunerea este fundamentată pe constatarea unui flux foarte mare de alegători la unica secţie de votare din Londra/Edgware (cea mai solicitată, practic, dintre secţiile de votare din străinătate), la primul tur al alegerilor (cu o prezenţă de 7.264 alegători), comparativ cu afluenţa relativ redusă înregistrată la cele două secţii din Plymouth (la primul tur de scrutin înregistrându-se un număr total de 792 votanţi la ambele secţii).

Prin relocarea propusă se urmăreşte, astfel, crearea condiţiilor necesare pentru optimizarea şi eficientizarea procesului de gestionare a fluxurilor anticipate de votanţi în cele două circumscripţii la cel de-al doilea tur al alegerilor. Persoanele care vor dori să-şi exercite dreptul de vot în Plymouth, o vor putea face, şi la turul al doilea, la secţia nr. 579, care va continua să funcţioneze la aceeaşi adresă ca şi la primul tur: Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE. În ceea ce priveşte noua adresă a secţiei de votare nr. 578, aceasta este The Hive London, Camprose Avenue, Londra, HA8 6AG, precizează MAE.

În cazul secţiei 734 (Madridejos, Spania), locaţia utilizată la primul tur al alegerilor prezidenţiale nu mai corespunde standardelor de siguranţă necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor specifice votării, ca urmare a deteriorării plafonului locaţiei şi a unor defecţiuni ale sistemului de încălzire. Întrucât aceste aspecte nu pot fi remediate în timp util, secţia va fi relocată la următoarea adresă: CEIP SANTA ANA – Salón de Actos, Calle Ruiseńor, nr. 1, 45710 Madridejos.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestor demersuri, Autoritatea Electorală Permanentă a operat modificările solicitate, prin adoptarea Hotărârii AEP nr. 43 din 15 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în cele 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12:00 – 21:00, sâmbătă, 23 noiembrie, şi duminică, 24 noiembrie, în intervalul orar 7:00 – 21:00.

Totodată, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor aflaţi în străinătate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot în cursul celor trei zile menţionate pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

https://www.digi24.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *