Actualitate

Angajatii de la Moldcarton si Glodeni-Zahar vor sa munceasca

Peste o suta de muncitori de la Combinatul „Moldcarton” din Dobrogea si de la Fabrica de zahar din Glodeni au protestat, ieri, in fata Guvernului. Protestatarii au cerut dreptul de a munci si de a fi remunerati.

Muncitorii au cerut premierului sa intervina in solutionarea problemelor lor: ca fostul proprietar al Fabricii „Marr Sugar Moldova” sa le achite celor peste 500 de angajati ai fabricii datoriile la salariu de peste doua mln. lei, inclusiv pentru perioada cand s-au aflat in concediu fortat. In culmea disperarii sunt familiile in care ambii soti lucreaza la intreprindere. Acestia se plang ca mor de foame si ca problemele lor au inceput dupa ce fabrica a intrat in procedura de faliment, adica de mai bine de jumatate de an.

Atat angajatii „Moldcarton”, cat si cei ai Fabricii de zahar din Glodeni cer ca intreprinderile sa fie nationalizate sau date pe mana unor investitori capabili sa asigure functionalitatea lor.

Protestatarii au spus ca au discutat cu reprezentantii Guvernului care le-au promis ca executivul va interveni, insa deocamdata lucrurile au ramas neschimbate. Ei au solicitat Guvernului sa intervina pentru ca noii patroni sa-si onoreze obligatiunile.
„Glodeni-Zahar” a intrat in faliment in luna iulie 2009, dupa ce a fost preluata de Compania Golden Craw. Iar SA „Moldcarton” a ajuns intr-o situatie dificila din cauza crizei vinurilor. Lucrurile s-au complicat cand compania rusa „Itera", proprietara societatii, a incetat sa finanteze intreprinderea.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *