Social

Angajatii RTEC au protestat de ziua lui Morgoci

Taxatori, soferi si controlori de la Regia Transport Electric Chisinau (RTEC) au protestat luni, 1 martie, cerand demiterea directorului intreprinderii, Gheorghe Morgoci. Actiunea a fost organizata chiar de ziua de nastere a lui Morgoci.

Marca Constantin, controlor, spune ca lucreaza la RTEC de 6 ani si ca, de cand presedinte a devenit Gheorghe Morgoci, lucrurile s-au inrautatit. „Odata cu venirea lui Morgoci, in 2008, toate lucrurile merg pe dos, nu primim salarii la timp, am fost trimisi in concedii fortate”, a subliniat angajatul.

Maria Mamaliga, taxatoare, s-a plans ca are un salariu de 1200 de lei, in conditiile in care salariul de baza este de 2400 de lei. „Daca intrebam de ce salariile sunt mici, suntem insultati si ni se raspunde sa plecam daca nu ne place. Plus la aceasta suntem acuzati ca furam bani, dar noi nu furam, ci suntem stimati de oamenii care ne inteleg si ne lasa tichetele”, a spus femeia.

Angajatii RTEC cer restabilirea in functie a fostului director, Vasili Rudai. Ei il invinuiesc pe primarul Dorin Chirtoaca de cumetrism si spun ca vor protesta pana cand Gheorghe Morgoci va demisiona sau va fi demis. Urmatorul protest a fost anuntat pentru vineri, 5 martie.

Directorul RTEC a calificat ca fiind „minciuni” acuzatiile aduse de protestatari, despre care a spus ca sunt sustinatori ai fostului director al intreprinderii.

Gheorghe Morgoci a declarat ca le respecta dreptul la proteste, dar ca nu are de gand sa-si dea demisia pentru ca nu are de ce.

RTEC are circa 3000 mii de angajati.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *