Astăzi 2 Iunie 2020, Marţi - Ultima actualizare la 1 Iunie 2020
Abonamente

Actualitate 21 Decembrie 2019, ora 10:53

Aperitive festive. Cele mai frumoase și gustoase aperitive pentru Crăciun și Revelion

Marime Font

Cauti niste idei de aperitive festive cu care sa le iei ochii invitatilor de Craciun si Revelion si care sa fie si foarte gustoase? Ai venit unde trebuie!

Iata cele mai interesante idei de aperitive festive!

Aperitive festive # 1: Rulouri de stiuca cu legume in aspic



Ingrediente 

o stiuca de 1- 1,5 kg,
400 g mix de legume congelate,
un praf de sare,
un praf de piper
4-5 catei de usturoi,
150 ml ulei pentru prajit,
10 g gelatina

Mod de preparare Rulouri de stiuca cu legume in aspic

1. Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare. La primul clocot se varsa mixul de legume congelate si se asa sa fiarba 7 minute dupa care se scurg bine iar apa in care au fiert se lasa sa se limpezeasca.

2. Pestele curatat de solzi si intestine, se spala in mai multe ape reci apoi se fileteaza cu un cutit ascutit. Se sareaza si pipereaza, dupa gust fiecare file de peste.

Loading...


3. Se impart legumele fierte si scurse in forme de savarine sau alte forme, dupa preferinta. Apa limpezita in care au fiert legumele se amesteca cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin, apoi se aduaga peste legumele din fiecare forma atat cat sa le acopere si se dau formele la rece 1-2 ore, apoi se scot din forme si se transfera pe platou

4. Pe fiecare file de peste se pune cate o jumatate de catel de usturoi,se ruleaza strans si se prinde cu cate o scobitoare din bambus. Se prajesc in ulei incins apoi se scot pe servetele absorbante. Fiecare rulou se serveste pe cate o forma de aspic cu legume. Sunt delicioase!
Pofta buna!

Aperitive festive # 2: Salata de pui cu maioneza

Ingrediente 

un piept mare de pui ,fara piele si os,4 morcovi,2 bc pastarnac,o radacina patrunjel,un borcan de 800 g cu castraveciori in otet,cca 15 cartofi potrivit e mari,sare,piper
maioneza;1 galbenus de ou fiert tare,un galbenus crud,un praf de sare,cca 300 g ulei,2-3 linguri de mustar(dulce sau iute,dupa preferinta)

Mod de preparare Salata de pui cu maioneza
Se spala cartofii bine cu apa rece apoi se fierb cu tot cu coaja ,acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor,ii scurgem de apa ,ii clatim cu apa rece si ii lasam sa e raceasca bine. Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele curatate de coaja dar lasate intregi si un praf de sare. Cand au fiert se scurg si se lasa sa se raceasca bine.

Pregatim maioneza din cele 2 galbenusuri, un praf de sare si uleiul turnat cate putin. Cand maioneza este bine legata si sta teapana se adauga ,dupa gust si mustar. Se curata cartofii de coaja apoi ii taiem in cubulete mici,la fel procedam si cu pieptul de pui si radacinoasele.

Castraveciorii se curata de coaja (eu i-am cu coaja) apoi se taie cubulete mici si se pun in sita, presand cu mana, pana se scurge tot sucul de saramura si otet. Se amesteca toate ingredientele cu un praf de sare si piper (eu am adaugat si ierburi aromatice uscate), se adauga si maioneza si se amestec usor cu o lingura pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Aperitive festive # 3: Terina de ardei si pasta de branza

Ingrediente 

8 ardei capia rosii
300 gr branza de vaci
250 gr telemea de capra
100 gr unt
o legatura de marar
piper macinat
sare
2 pliculete de gelatina

Mod de preparare
Ardeii se coc si se curata de coaja si seminte. Din branza de vaci, unt si telemea se face o pasta fina cu ajutorul robotului. Se condimenteaza cu piper si sare, se adauga mararultocat fin, iar la final gelatina dizolvata pe foc in 50 ml apa. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara asezam straturi alternative de ardei si pasta de branza.

Se da la rece pentru 6 ore dupa care se scoate din forma si se feliaza dupa preferinta. Un excelent aperitiv ce merita facut pentru orice ocazie.

Aperitive festive # 4: Turte cu branza

Ingrediente 

branza sarata – o bucata mare

500 g faina

un cub-25 g, drojdie proaspata

apa

un praf sare

Mod de preparare 

Se face un aluat ca de paini, se framanta bine si se lasa la crescut 1 ora. Apoi se intinde cate o bucata, se presara branza rasa, si se impatureste in 2. Se prajesc pe tabla pe aragaz.

Aperitive festive # 5: Aperitiv cu somon si crema de branza

Ingrediente 

Pentru crema de branza

200 gr smantana

200 gr branza mascarpone

300 gr iaurt , mai gras

2 fire de ceapa verde

O legatura de marar

boia dulce, sare, piper

200 gr somon afumat

10 felii de paine prajita

coaja de la o lamaie

Mod de preparare 

Pregatim crema de branza mai intai. Se amesteca smantana cu iaurtul si branzamascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine, apoi se pune compozitia intr-untifon, se leaga cu o ata si se lasa la scurs pana a doua zi. A doua zi, se desface tifonul iarcrema obtinuta se amesteca cu mararul, ceapa verde tocata foarte fin, coaja de lamaie, boiaua si condimentam cu sare si piper.

Se iau feliile de paine prajita si se asaza crema de branza. Se taie feliile de somon in bucati de 6-7 cm lungime si se ruleaza frumos intepandu-le cu o crenguta de rozmarin.

Se servesc imediat sau se pastreaza in frigider cateva ore.

Aperitive festive # 6: Cosulete festive cu carne si legume

Ingrediente (ptr.cca.12 buc)

500 g carne tocata amestec (porc+vita), 2-3 cepe rosii de apa, 1-2 ardei grasi rosii (sauunul rosu,unul verde), un morcov, telina, pastarnac, 300 g ciuperci proaspete, cateva fire de patrunjel si marar verde, sare, piper, 50 ml ulei de masline,1/2 pachet de foi de placintadecor; cascaval, felii de salam uscat

Mod de preparare

Carnea tocata se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei de masline,pana scade tot sucul,apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust Separat se caleste si ceapa taiata julien,cu ardeiul taiat feliute subtiri,se adauga si morcovul,pastarnacul si telina date prin razatoarea mica si la urma adaugam ciupercile curatate de pielita,spalate si taiate feliisubtiri.

Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc mic sa se caleasxca ain voie,panascade tot sucul lasat. Se ia capacul si se lasa sa se caleasca bine,se sareaza si se pipereaza ,dupa gust.Se opreste focul si se amesteca cu carnea tocata calita,cu verdeata taiata marunt. Se amesteca totul si se lasa sa se racoreasca.

Foile de placinta se taie in patrate cu latura de aprox.15 cm care se repartizeaza,asezate cu colturile decalate,sa formeze o margine dantelata,in 2 forme de briose cu cate 6 gauri.Daca amestecul de carne este sarac in grasime ,se mai ung foile de placinta cu un strop de ulei(eu nu le-am mai uns!).In cosuletele formate din foile de placinta ,se pun cate doua linguri din amestecul de carne si legume.

Se decoreaza fiecare cosulet cu o bucatica de cascaval feliuta sau dat prin razatoare si felii subtiri de salam uscat ,facute ca niste evantaie.Se dau la cuptor preincalzit,cca, 10-15 minute.Sunt niste aperitive delicioase ,de un mare efect vizual.
Pofta buna!

Aperitive festive # 7: Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Ingrediente 

250 gr faina
100 gr masline negre tocate marunt
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita rozmarin pudra
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
20 gr drojdie
150 ml apa calduta
Crema de branza:
300 gr branza dulce
300 gr branza feta
3 linguri smanatana
300 gr ciuperci proaspete(fierte)
100 gr somon afumat
1/2ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
10 gr gelatina
1 lingura marar verde tocat
200 gr sunca feliata
150 gr salam uscat de trei feluri diferite

Mod de preparare
 
Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine. Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 min. dupa care-l punem intr-o forma rotunda (20 cm diametru) si-l mai lasam sa creasca iar 30 min si apoi il dam la cuptor la foc mediu. Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.

Crema de branza:
Amestecam cele doua feluri de branza si smanatana pana cand se omogenizeaza. Oprim din acesta crema 5-6 linguri iar la restul adaugam ciupercile care au fost fierte tocate marunt,ardeii tocati marunt, somonul taiat marunt si mararul tocat. Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa, apoi o topim si apoi o amestecam la compozitia de branza doar inainte de a folosi crema nu mai devreme.

Blatul se taie in trei felii. Asezam prima foaie pe platou, punem jumatate din compozitia de branza peste care asezam felii de sunca presata. Repetam operatia si pesteal doilea blat.
Pe deasupra acoperim cu crema de branza pe care am pus-o deoparte mai devreme.
Am decorat apoi cu felii de salam uscat, felii de rosie si castravete.

Aperitive festive # 8: Tort aperitiv cu salata boeuf

Ingrediente 

Blatul galben :
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
3-4 linguri branza rasa

Blatul verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare

Blat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare

Pentru salata boeuf:

10 cartofi
2 morcovi
1 cutie mazare
1 buc piept de pui
4 castraveti murati
2 oua
100ml ulei
Zeama de la o lamaie
mustar

Mod de preparare 

Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute.
Pentru blatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.

Pentru blatul galben, repeti procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare dupa gust.
Pentru salata boeuf fierbi cartofii si morcovii in coaja, ii lasi sa se raceasca apoi ii cureti de coaja. Dupa ce s-au racit ii tai cubulete de marimea unui bob de mazare. Tai cubulete si castravetii murati.
Fierbi pieptul de pui in apa cu o lingura de condiment de pui, iar dupa ce s-a racit il tai cubulete si-l adaugi peste restul compozitiei.

Adaugi mazarea scursa de apa si pui sare dupa gust.
Pentru maioneza folosesti un galbenus fiert si unul crud si le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. La final adaugi mustar si lamaie dupa gust.
Amesteci maioneza cu restul compozitiei pastrand putina maioneza pentru ornat.
Asezi un blat pe un platou apoi adaugi jumatate din compozitia de salata boeuf, apoi asezi al doilea blat si adaugi restul salatei. La final adaugi al treilea blat iar deasupra ornezi cu maioneza.

Aperitive festive # 9: Butoiase din castraveti cu branzeturi

Ingrediente

-3 castraveti
-200 gr branza proaspata de vaci
-100 gr urda sarata
-100 gr telemea sarata
-1 ardei gras rosu
-1 legatura ceapa verde
-marar verde pentru decor
-sare, piper

Mod de preparare 
Se spala castravetii si se sterg cu un prosop absorbant. Se curata cu un cutit castravetii in forma de zebra (adica o fasie da una nu). Se taie segmente de circa 7-8 cm lungime. Cu ajutorul unei lingurite se face o gaura in castravete, astfel incat sa ramana fundul intact. Se amesteca branzeturile pana obtinem o pasta omogena.

Tocam si ceapa verde si o adaugam in pasta de branza. Condimentam cu sare daca mai este cazul si piper. Umplem cu acest amestec butoiasele de castraveti. Pentru a obtine un efect decorativ se pot umple castravetii cu un pos de ornat torturi. Se orneaza fiecare butoias cu ardei gras rosu taiat subire si frunze de marar.

Salata de icre cu ceapa

Ingrediente 

100 g icre, un pahar ulei, o lamaie, o felie de paine (sau 2 linguri de gris)

Mod de preparare Salata de icre cu ceapa
Pentru inceput batem icrele asa, simple, adaugam apoi cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi in fir subtire ulei.

Se poate incorpora miezul unei felii de paine (inmuiat in lapte si stors bine sau 1-2 linguri cu gris) daca icrele sunt prea sarate, dupa preferinte. Potrivim de gust cu zeama de lamaie.

Salata isi va dubla volumul, se va albi, va fi o bunatate! Cine doreste poate amesteca ceapa (eu pun ceapa rosie) tocata fin sau asezata frumos deasupra si ornam cu masline.

Pofta buna! 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 1 Iunie 2020, ora: 19:33

„200 DE MILIOANE” / Împrumutul de la ruși - analiză 10TV despre acordul diabolic cu Moscova (VIDEO)

„200 DE MILIOANE” / Împrumutul de la ruși - analiză 10TV despre acordul diabolic cu Moscova (VIDEO)

Ce se ascunde, de fapt, în spatele așa-numitului acord de împrumut pe care l-au negociat oamenii lui Igor Dodon „din numele Republicii Moldova”, ce interese stau în spatele acestui document și ce risca Republica Moldova în cazul în care acesta nu ar fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 18:45

PUTIN HOȚ - Un mesaj GIGANTIC a fost afișat pe un deal din Rusia. Presa a „cenzurat” mesajul (FOTO)

PUTIN HOȚ - Un mesaj GIGANTIC a fost afișat pe un deal din Rusia. Presa a „cenzurat” mesajul (FOTO)

 Locuitorii din satul Aginskoe, Ținutul Transbaikal au afișat un mesaj „dur” despre Președintele rus - Vladimir Putin.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 1 Iunie 2020, ora: 18:42

Cum a dorit Pavel Filip să preia în 2019 de la R. Moldova circa 4 mln de dolari

Cum a dorit Pavel Filip să preia în 2019 de la R. Moldova circa 4 mln de dolari

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip a pus la cale încă din 2018 o schemă de escrocherie care urmărea deposedarea Republicii Moldova de clădirea Consulatului Republicii Moldova în Odessa și a terenului aferent acesteia, evaluate total la circa 4 mln dolari....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 17:37

109 cazuri noi de Covid-19 și 10 decese / Informații de ultimă oră despre răspândirea coronavirusului

109 cazuri noi de Covid-19 și 10 decese / Informații de ultimă oră despre răspândirea coronavirusului

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 în RM continuă să crească. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 109 cazuri noi de infectare cu temutul coronavirus. Totodată, zece oameni și-au pierdut viața din cauza infecției. Numărul celor infectați e de 8360 , iar al...

( ) Citeşte tot articolul

Social 1 Iunie 2020, ora: 16:28

Nistrul riscă să ajungă un canal înnămolit

Nistrul riscă să ajungă un canal înnămolit

Nistrul ar putea rămâne în totalitate fără apă. Dezastrul este mai aproape decât ne imaginăm, din cauza planificatei construcţii a şase hidrocentrale în amonte pe Nistru, mai sus de Novodnestrovsk, Ucraina. Guvernul ucrainean a luat asemenea decizie la mijlocul...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 16:22

VIDEO / Cercetătorii ieşeni sunt îngrijoraţi: în pădurile din judeţ şi-a făcut apariţia şacalul auriu

VIDEO / Cercetătorii ieşeni sunt îngrijoraţi: în pădurile din judeţ şi-a făcut apariţia şacalul auriu

Specialiştii îl numesc „distrugătorul universal“ şi spun că poate distruge ecosistemele în care apare, fiindcă prădătorul său natural, lupul, a fost exterminat din pădurile din zona de şes sau câmpie din Iaşi.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 1 Iunie 2020, ora: 16:05

Dieta cu ouă: 10 kg în doar 7 zile! Iată cât de simplu este de ținut

Dieta cu ouă: 10 kg în doar 7 zile! Iată cât de simplu este de ținut

Lupta cu pierderea kilogramelor este una dintre cele mai dificile sarcini, iar noi căutăm mereu cele mai eficiente sfaturi și modalități de a duce la capăt această luptă.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 1 Iunie 2020, ora: 15:38

3 cupluri din ZODIAC care se formează de 1 IUNIE și rămân împreuna pe viață

3 cupluri din ZODIAC care se formează de 1 IUNIE și rămân împreuna pe viață

Ești în căutarea sufletului pereche? Astrele au vești bune pentru tine: se apropie luna iunie, o adevărată lună a dragostei și ai liber la iubire. Te poți îndrăgosti chiar de 1 iunie, când copilul din sufletul tău iese la iveală și lumea pare vrăjită. 

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 15:32

Anunț important pentru studenții basarabeni care își fac studiile în România

Anunț important pentru studenții basarabeni care își fac studiile în România

Cu referire la solicitările de informații referitoare la exceptarea plasării elevilor și studenților din Republica Moldova în autoizolare pentru 14 zile la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:20

Dezbateri pe arena internațională: De ce alternativele fumatului merită atenția OMS

Dezbateri pe arena internațională: De ce alternativele fumatului merită atenția OMS

“Nu avem suficiente date pentru a afirma că țigările electronice sunt mai puțin nocive.” Declarația aparține reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care săptămână trecută au organizat o conferință de presă dedicată Zilei Mondiale Fără...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:10

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a DISPĂRUT din Italia

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a DISPĂRUT din Italia Foto: simbol

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a dispărut din Italia şi că a venit timpul să ca italienii să nu mai fie "terorizaţi" inutil, afirmaţii care au provocat imediat reacţii din partea autorităţilor şi a altor specialişti, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:02

Dan Dungaciu: În Ținutul Secuiesc au loc confruntări hibride. Asistăm la „desuveranizarea” României

Dan Dungaciu: În Ținutul Secuiesc au loc confruntări hibride. Asistăm la „desuveranizarea” României

Ținutul Secuiesc nu doar că se află pe orbita Ungariei, dar în zonă are loc și o „desuveranizare” a României, crede analistul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:01

Cunoscuți interpreți vor participa la ediția de caritate a jocului ”Bani la greu”

Cunoscuți interpreți vor participa la ediția de caritate a jocului ”Bani la greu”

Doi cunoscuți interpreți din Moldova, Cornelia Ștefăneț și Igor Cuciuc, își vor încerca norocul, în această seară, în noul Joc TV special al Loteriei Naționale, ”Bani la greu”, în care câștigul maxim este de peste 1 000 000 de lei. Toată...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 14:43

Primul român care a ajuns în China. Mai înainte un domnitor i-a tăiat nasul

Primul român care a ajuns în China. Mai înainte un domnitor i-a tăiat nasul

Nicolae Milescu Spătaru a fost unul din marii calatori, aventurieri şi carturari ai secolului al XVII - lea Născut la 31 mai 1636, dintr-un tată aromân din Peloponez şi o mamă moldoveancă get-beget, Nicolae Milescu Spătaru a avut o carieră politică şi diplomatică...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 14:37

Simona Halep mărturisire uimitoare! Când se retrage din tenis?

Simona Halep mărturisire uimitoare! Când se retrage din tenis?

După lungi speculații, campioana României s-a hotărât să pună capăt misterului. Simona Halep a anunțat când se va retrage din tenis. Simona Halep a mărturisit că este nerăbdătoare să se întoarcă în competiții, însă a făcut și o declaratie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 14:27

Tragedie aviatică în Italia! Doi sportivi au murit, după ce avionul s-a prăbușit

Tragedie aviatică în Italia! Doi sportivi au murit, după ce avionul s-a prăbușit

Doi campioni la inot din Italia au murit in urma unui accident aviatic.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 13:20

DOC// Un nou scandal la Centrul comercial Gemenii: Guvernul a solicitat revizuirea deciziei CEDO după ce a executat-o parțial

DOC// Un nou scandal la Centrul comercial Gemenii: Guvernul a solicitat revizuirea deciziei CEDO după ce a executat-o parțial

Guvernul a solicitat CEDO să-și revizuiască decizia din 18 februarie în dosarul Centrului comercial Gemenii după ce le-a restituit păgubașilor suma de 1,7 milioane de euro, ce constituie venitul ratat, prejudiciul moral și cheltuielile de judecată. Autoritățile de la Chișinău...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 1 Iunie 2020, ora: 13:15

Paradoxul pandemiei. Europa nu mai are unde să stocheze SURPLUSUL de alimente

Paradoxul pandemiei. Europa nu mai are unde să stocheze SURPLUSUL de alimente

Procesatorul belgian de cartofi congelaţi Agristo nu mai are unde să îşi depoziteze cartofii pai şi, din cauză că nu mai găseşte spaţii de închiriat, compania a decis să îşi reducă producţia cu aproximativ 20%, informează Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 1 Iunie 2020, ora: 13:02

Testul prin care descoperi dacă ai o boală psihică. Ce vezi în aceste imagini?

Testul prin care descoperi dacă ai o boală psihică. Ce vezi în aceste imagini?

Un test cu imagini poate să-ți arate dacă suferi sau nu de vreo boală psihică nedescoperită, aflată în stadii incipiente.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 12:51

VIDEO / Veaceslav Platon explică procurorilor o schemă, în timpul audierilor

VIDEO / Veaceslav Platon explică procurorilor o schemă, în timpul audierilor

Într-un nou video, din timpul audierilor lui Veaceslav Platon, se vede cum acesta explică procurorilor conexiunile financiare dintre băncile prin intermediul căruia ar fi fost realizată frauda bancară de un miliard de dolari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 12:49

STAT MAFIOT / Malta a confiscat bancnote libiene FALSE în valoare de 1,1 miliarde USD tipărite de RUSIA

STAT MAFIOT / Malta a confiscat bancnote libiene FALSE în valoare de 1,1 miliarde USD tipărite de RUSIA

Autorităţile din Malta au confiscat bancnote libiene false în sumă echivalentă cu 1,1 miliarde de dolari, tipărite de o firmă din Rusia. Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat al SUA, în timp ce Malta nu a emis până acum niciun comunicat oficial pe această...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 12:30

ALERTĂ FALSĂ la Ambasada Federației Ruse din Chișinău

ALERTĂ FALSĂ la Ambasada Federației Ruse din Chișinău Foto: Sandu Scodin

Potrivit poliției zona din apropierea Ambasadei a fost izolată, iar la fața locului au fost dislocate polițiști, salvatori și geniști, urmând să cerceteze clădirea, pentru a găsi presupusul explozibil.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 12:23

Fostul Principe Nicolae va deveni tată pentru a doua oară

Fostul Principe Nicolae va deveni tată pentru a doua oară

Dacă până acum nu s-a mai știut mai nimic desprefostul Prinț Nicolae și soția sa, Alina Binder, astăzi, de 1 iunie,printr-un comunicat postat pe facebook, aflăm vești noi despre cuplul princiar.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)