Ultima oră

CCA nu vrut ca Vocea Basarabiei sa fie ascultata peste tot

Marti, dupa lungi si aprige dezbateri, CCA a prelungit licenta de emisie pentru TVM si s-a opus propunerii ca postul de radio „Vocea Basarabiei” sa poata obtine acoperire nationala. Desi administratia postului a solicitat 21 de frecvente noi, membrii CCA i-au dat doar patru, pe langa cele opt din vechea licenta de emisie.

Visul fondatorilor postului de radio era ca acesta sa devina unul cu acoperire nationala deoarece, dupa cum a argumentat directorul Veaceslav ?abuleac, la „Vocea Basarabiei” „se produc emisiuni proprii suta la suta, iar publicul ascultator ne cere sa ne extindem pe intreg teritoriul R. Moldova”.

Membrii CCA s-au aratat sceptici in a acorda frecvente pentru o acoperire nationala, invocand spusele membrului CCA Corneliu Mihalache precum ca aceasta solicitare ar face parte dintr-o „tactica agresiva a „Vocii Basarabiei” de a aplica pentru frecventele deja existente”.

„Vocea Basarabiei” a fost marginalizata de mai multe ori de CCA. Din anul 2000, am depus peste 2000 de cereri, dar ni s-au acordat doar opt frecvente. Au fost si solicitari sustinute prin semnaturile a sute de oameni, insa de fiecare data cele mai bune frecvente au revenit altor radiodifuzori”, precizeaza ?abuleac.

Si totusi, administratia „Vocii Basarabiei” considera ca ieri a mai obtinut o victorie. Cele patru frecvente noi – la Soroca, Vulcanesti, Rezina si Straseni – vor permite extinderea si intensificarea ariei de emisie, inclusiv pentru municipiul Chisinau.
CCA a prelungit licenta de emisie pentru IPNA Compania „Teleradio-Moldova”. Presedintele TRM, Valentin Todercan, nici nu a binevoit sa vina la sedinta. In schimb, Corneliu Mihalache a spus ca M1 este cel mai bun post de televiziune.

De asemenea, CCA a prelungit si licenta de emisie pentru postul public TV din UTA Gagauz-Yeri. Mai multi membri ai CCA au criticat proiectul prezentat de administratia acestui post, insa reprezentantul din Gagauzia a declarat ca s-ar face mai multe daca ar exista si finantare.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *