Culinar.md

Cea mai simplă reţetă de cozonac de Paşte. Fără frământare şi iese mereu pufos

În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă de cozonac fără frământare. Aceasta poate fi șansa gospodinelor care recunosc că nu știu să frământe un cozonac să îi suprindă pe cei dragi cu un produs tradițional extrem de gustos și delicios. Vestea bună este că aluatul nu trebuie frământat, însă există o regulă importantă de care trebuie să țineți cont.

Ingrediente pentru blat:
500 g făină
300 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
7 g drojdie uscată
3 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
o păstaie de vanilie
sare

Ingrediente pentru umplutură:
200 g nucă măcinată
20 g cacao
80 g zahăr pudră
100 g rahat sau stafide

Cum se prepară
În timp ce rețetele tradiționale propun frământare și pași greu de urmat pentru nepricepuți, în această rețetă de cozonac se amestecă toate ingredientele pentru cozonac, până se omogonizează și apoi se lasă la dospit până își dublează volumul. Aici vine cel mai important lucru.

Imediat ce a dospit aluatul, acesta trebuie pus la frigider pentru cel puțin 12 ore. Ulterior, se împletește în tăvi şi se lasă la copt până se rumenește. Pentru a verifica dacă s-a copt puteți introduce în el o scobitoare. Dacă aluatul nu se lipește de băț, este numai bun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *