Ciocniri violente la Barcelona între protestatari și forțele de ordine/ VIDEO

publicat în Actualitate pe 19 Octombrie 2019, 10:05

Au izbucnit violențe, vineri seara, la Barcelona, între protestatari și forțele de ordine, după ce sute de mii de oameni au participat la un miting uriaș în Barceelona, la apelul celor care militează pentru separarea de Spania.

Pe măsură ce s-a lăsat noaptea, confruntările au devenit tot mai violente. Este un haos total în centrul Barcelonei, unde sunt incendiate mașini, pubele de gunoi și se trage cu gaze lacrimogene.

Protestatari mascați s-au încăierat vineri cu poliția în centrul Barcelonei, atacând cu pietre și alte obiecte contondente în jandarmii care erau desfășurați pe stradă. Pubele de gunoi au fost aduse pe stradă și incendiate. 

Anterior acestor incidente, celebra catedrală Sagrada Familia a fost închisă, după ce protestatarii i-au blocat intrarea. Într-un mesaj postat pe Twitter, oficialii catedralei spun că un grup de manifestanți stau în fața intrării principale și împiedică accesul. A fost anulată, de asemenea, o ceremonie religioasă prevăzută pentru sâmbătă.

La nord de Barcelona, poliția catalană a închis autostrada la granița cu Franța, după ce 200 de protestatari au ocupat drumul. Cel puțin alte 20 de drumuri importante din regiune sunt de asemenea blocate.

 

Potrivit poliției locale, peste jumătate de milion de oameni au venit vineri să protesteze la Barcelona.

Protestatarii au plecat în urmă cu două zile din cinci orașe ale Cataloniei. Au mers pe jos zeci de ore, în ceea ce ei au numit „Marșul pentru libertate”, până în centrul capitalei catalane.

Întreaga regiune este absolut paralizată. Traficul aerian, rutier și feroviar este perturbat. Zeci de zboruri care ar fi urmat să decoleze de pe aeroprotul El Prat au fost anulate.

https://www.digi24.ro/