Femeia

Cum să petreci o vară de neuitat?

 Arşiţa verii îi îndeamnă pe mulţi să se avânte în căutarea unor noi descoperiri şi impresii şi astfel să găsească o modalitate deosebită de a petrece concediul. Asta pentru că acest anotimp este acea perioadă a anului în care fiecare minut este de preţ, perioada în care suntem în stare să realizăm cele mai îndrăzneţe şi neaşteptate planuri şi să trecem prin experienţe de neuitat.

Organizatorii călătoriei Arcadii, Vladimir, Serghei şi Alexandru şi alţi câţiva participanţi ai maratonului «PLUTA 2010» au decis să nu lase aventura pentru altă dată şi să nu întrerupă tradiţia urmată de acum câţiva ani. O acţiune neobişnuită şi îndrăzneaţă – o călătorie pe Nistru, a început pe data de 26 iunie în localitatea Napadovo, raionul Camenca şi s-a încheiat pe data de 4 iulie în oraşul Dubăsari. Pe o plută formată din 18 butoaie de 200 de litri şi doi metri pătraţi de lemn, cu o capacitate de 3,5 tone, grupul amatorilor de senzaţii tari, timp de 8 zile, au cunoscut greutăţile şi bucuriile (care erau mult mai multe) unei vieţi de “marinari”. Mai mult decât atât, împreună cu berea Chişinău, “lupta cu stihia” decurgea mult mai vesel.

Lăsând în urmă toată viaţa de zi cu zi, de care deja începeau să se plictisească, au ales calea să-şi demonstreze de ce sunt în stare. Şi chiar în prima zi călătorii au parcurs o pătrime dintr- o porţiune de drum destul de dificilă. Curentul puternic al apei şi rafalele la fel de insistente ale vântului de mai multe ori au schimbat direcţia de deplasare a neobişnuitului mijloc de transport. Cu toate acestea, datorită rezistenţei, curajului şi unei dorinţe puternice de a atinge scopul, în a opta zi a călătoriei, echipa a ajuns la destinaţia finală, acostând la malul lacului de la Dubăsari.

– «Călătoria din acest an se deosebeşte de precedentele prin un număr mai mare de opriri de durată pe mal, care au fost la fel de interesante ca şi peripeţiile de pe apă. De multe ori ne veneau prietenii în ospeţie şi ne distrau», spune fotograful Andrei Benimeţchii, menţionând că «de cele mai multe ori ne opream în locuri foarte pitoreşti».

* – «V-au pus piedici ploile sau alte fenomene naturale?» Andrei – «timpul de afară nu ne-a pus piedici, am avut noroc de puţine ploi, dar şi acelea erau de scurtă durată. În caz de ceva, în orice moment ne puteam ascunde sub un acoperiş improvizat al plutei. Dacă doreşti ceva foarte mult, poţi întotdeauna obţine, chiar şi în condiţii

* – «Povesteşte-ne despre vreo întâmplare interesantă»

Andrei – «Am avut foarte multe. O întâmplare curioasă a fost că în prima zi după plecare am fost aruncaţi pe malul unei insule care era situat drept în mijlocul curentului de apă. Cu toate acestea, prin eforturi comune am reuşit să revenim în albia râului».

* – «Este justificat un astfel de tip de odihnă şi ce planuri aveţi pentru anul viitor?»

Andrei – «Desigur că se merită. O groază de impresii pozitive şi descoperi care au făcut călătoria de neuitat au fost posibile împreună cu berea Chişinău. Sunt bucuros că nu numai ne- am odihnit de minune, dar şi am văzut de ce suntem în stare, participând la această călătorie, la care nu se aventurează orişicine. În acest an abia a doua oară am călătorit pe această rută şi sper că o voi repeta-o în anul viitor obligatoriu!»

Umple vara cu impresii proaspete împreună cu berea Chişinău şi cu participanţii Doritorii de a vedea mai multe fotografii din timpul călătoriei puteți intra aici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *