Bună Dimineața

De ce se tem comuniştii de referendum?

Secretarul partidului, Iurie Muntean, merge şi mai departe, declarând că acest act democratic ar putea duce la… „lichidarea statalităţii moldoveneşti” (!). „Argumentele” despre lichidarea statalităţii sunt, desigur, ridicole, dar teama lor de referendum nu e lipsită de temei.
Exemplul ţărilor europene demonstrează că plebiscitul este un act de justiţie pe care o face poporul prin votul său. În Elveţia, anul curent, a fost aprobată prin referendum introducerea paşapoartelor biometrice, cerută de acordurile Schengen privind libera circulaţie, la care această ţară a aderat în decembrie. Cu ceva timp în urmă, elveţienii au decis, tot prin referendum, interzicerea de a construi minarete pe teritoriul ţării, de teama islamizării. Recent, o altă ţară, Islanda, a refuzat, prin referendum, plata unui împrumut extern de 3,9 mlrd. euro către Marea Britanie şi Olanda, considerând că o dobândă de 5,5% este prea împovărătoare pentru ea…

Dar să revenim la ale noastre: de ce credeţi că se tem comuniştii moldoveni? Tocmai de faptul că şi moldovenii ar putea prinde gust de referendum! Mâine-poimâine ei vor putea interzice prin plebiscit chiar Partidul Comuniştilor. Sau vor dori să ceară despăgubiri din partea Rusiei pentru deportările şi foametea organizate de regimul sovietic. Sau, şi mai şi – ar putea decide aderarea la NATO şi UE… Cum să nu se teamă comuniştii de votul nostru în aceste chestiuni?!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *