Social

Dentist din Durlesti – condamnat pentru omor din imprudenta

Un stomatolog, invinuit de procurori de practicare ilegala a medicinii, a fost condamnat recent la 1 an inchisoare, fiind luat sub straja din sala de judecata, transmite Info-Prim Neo cu referire la Procuratura generala.

Medicul, in varsta de 25 de ani, a fost invinuit de procurori ca la 5 ianuarie 2009, aflandu-se in cabinetul sau din or. Durlesti, unde presta servicii medicale stomatologice fara licenta, i-a administrat unui pacient tratament fara a stabili starea generala a sanatatii acestuia.

Potrivit materialului probator administrat de procurori, dentistul i-a administrat pacientului un preparat cu efect anestezic, dupa care printr-o actiune unica i-a inlaturat barbatului 3 dinti dintr-o data, fara a efectua inregistrari privind investigatiile si interventiile efectuate.

Revenit acasa, barbatul brusc s-a simtit rau. In cateva ore a fost internat in Spitalul Clinic Municipal „Sfanta Treime” cu diagnosticul „soc cadriogen”, iar la data de 6 ianuarie acesta a decedat in urma „insuficientei cardio-pulmonare acute – edem pulmonar”.

Conform raportului de expertiza medico-legala, decesul barbatului (54 ani) a survenit in rezultatul infarctului miocardic repetat, cauzat de maladiile cronice cardio-vasculare, de care ultimul suferea de mai mult timp.

Astfel, la momentul adresarii pacientului, dentistul era obligat sa se informeze despre starea sanatatii acestuia, iar datele obtinute sa le introduca in cartela individuala a pacientului sau registrul de evidenta a bolnavilor. Numai dupa determinarea starii sanatatii pacientului, medicul avea dreptul de a efectua interventia chirurgicala.

Prim urmare, comisia de experti a constatat ca interventia chirurgicala, efectuata pacientului, a accelerat dezvoltarea infarctului miocardic repetat deja declansat.

Procuratura sectorului Buiucani i-a inaintat medicului invinuirea pentru practicarea medicinii ca profesie de catre o persoana care nu are licenta, daca aceasta a cauzat din imprudenta decesul victimei.

Dupa Infoprim

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *