Astăzi 21 Februarie 2019, Joi - Ultima actualizare la 20 Februarie 2019
Abonamente

Artă 25 Septembrie 2015, ora 14:58

Doi violonişti şi un pianist din România vor concerta la Chişinău

Marime Font

Violoniştii Liviu Prunariu, Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail din România vor concerta la Chişinău duminică, 27 septembrie. Spectacolul muzical va avea loc în cadrul unui turneu internaţional al celor trei virtuozi, cu genericul „Duelul viorilor” (22 septembrie - 4 octombrie).

Liviu Prunariu va cînta la o vioară Stradivarius „Pachoud”, iar Gabriel Croitoru la o vioară Guarneri del Gesu, care este pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu” din Bucureşti. La Chişinău concertul celor trei artişti va avea loc la Sala cu Orgă, cu începere de la ora 19.00. În cadrul spectacolului vor răsuna creaţii ale compozitorilor N. Paganini, A. Bozzini, H. Wieneawski, P.I. Ceaikovski, F. Kreisler, A. Haceaturian, I. Albeniz, A. Berto, C. Gardel şi alţii.

Filarmonica Naţională „S. Lunchevici” va găzdui marţi, 29 septembrie, un concert de binefacere, organizat în contextul Zilei Internaţionale a Animalelor fără Adăpost. În cadrul spectacolului muzical vor evolua interpreţii Nelly Ciobanu, Anişoara Puică, Olia Tira, naistul Constantin Moscovici, formaţia "Brio Sonores", Ansamblul "Şatriţa", Federaţia de Gimnastică Estetică în Grup a Moldovei, Lilian Dobîndă, Olga Roşu, Denis Midone, Show-baletul "Fly", Emily Istrate, formaţia "Paradis", Ecaterina Cojocaru şi alţii. Preţul biletelor la acest concert variază între 50 şi 100 de lei. Potrivit organizatorilor, banii acumulaţi de pe urma concertului vor fi donaţi pentru a ajuta animalele fără adăpost. Începutul concertului - ora 18.30.


În cadrul festivalului "Reuniunea teatrelor naţionale", Teatrul Naţional Radiofonic de la Bucureşti va prezenta sîmbătă piesa "Taina iubirii" de părintele Arsenie Boca, scenariu radiofonic de Ion Costin Manoliu, regie artistică - Nicolae Mărgineanu. Începutul spectacolului - ora 11.00. În aceeaşi zi, Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" de la Bucureşti va ieşi în faţa publicului chişinăuian cu piesa "Spectacol ActOrchestră", în regia lui Horia Suru (ora 17.00) şi cu spectacolul "Dumnezeu se îmbracă de la second hand" de Iulian Margu, în regia lui Ion Caramitru (ora 19.00). "Reuniunea teatrelor naţionale" se va încheia duminică, cu spectacolul "Filumena Marturano sau divorţ în stil italian" de E. de Filippo, montat la Teatrul Naţional "M.Eminescu" din Chişinău, în regia lui A. Vasilache. Începutul spectacolului - ora 18.30. Toate piesele din cadrul festivalului se vor juca la sediul Teatrului Naţional "M. Eminescu".

Circul din Chişinău va prezenta în perioada 26 septembrie - 1 noiembrie un nou program artistic, cu genericul "Arena bucuriei". În cadrul spectacolului, Iurie Basiul va prezenta un show de echilibru în mîini, Iulia Novikov - gimnastică în aer pe eşarfă, iar Elena şi Alexandru Maiciuk vor veni în faţa publicului cu animale exotice dresate. Totodată, vor fi prezentate spectacole de echilibru pe role (Alexei Mruz), acrobaţii pe trambulină (conducător - Evgheni Zaharov), echilibru pe biciclete (conducător - Vitali Cucerenco), gimnastică în aer pe inel (Marina Zaharov), păsări exotice (Elena şi Evgheni Maiciuk) etc. Show-ul va fi prezentat în manejul mic al Circului sîmbătă, cu începere de la ora 12.00, iar duminică - începînd cu orele 12.00 şi 16.00.

Teatrul "Luceafărul" va relua duminică, cu începere de la ora 12.00, piesa "Frumoasa şi bestia" de Ch.Perrault.

Teatrul "De pe strada Trandafirilor" ("S uliţî Roz") va prezenta în premieră sîmbătă şi duminică spectacolul-operetă "Belaia akaţia" de I. Dunaevski, V. Mass şi M. Cervinski. Începutul spectacolului - ora 18.00.

Teatrul de Păpuşi "Guguţă" va relua sîmbătă piesa "Facă-se voia noastră" de N. Rusu, iar duminică - spectacolul "Şcoala lui Habarnam" de N. Nosov. Începutul spectacolelor - ora 11.00.

La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală este deschisă publicului, pînă la 20 decembrie, expoziţia "Patrimoniul industrial - patrimoniul cultural în dialog cu progresul". În cadrul expoziţiei, sînt prezentate mai multe ceasuri, samovare, tacîmuri, pick-up-uri, magnetofoane, radiouri, maşini de scris, calcul şi calculatoare, instalaţii de iluminat, maşini de cusut, valize, aparate de înregistrare şi redare a sunetului din secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea. Totodată, patrimoniul industrial şi tehnic al Republicii Moldova este ilustrat prin fotografii cu exemple de componente ale acestuia: edificii ale fostelor fabrici şi uzine, diverse construcţii industriale, centrale electrice, mori de apă şi de vînt, ateliere de meserii etc.

sursa: moldpres.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 18:55

Patru membri ai Parlamentului European au fost reţinuţi, în timpul unui protest față de prezenţa bombelor nucleare americane pe teritoriul Europei, trei dintre ei pătrunzând într-o bază militară din Belgia, potrivit Politico.eu

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 18:53

Tot mai mulți oameni de afaceri anunță susținerea Partidului Democrat la alegerile parlamentare din 24 februarie. Este și cazul lui Iurie Mihalachi, patronul rețelei de magazine IMC Market, care apreciază reformele implementate de actuala Guvernare. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 17:31

Primele numere de înmatriculare cu emoticonuri / FOTO

Primele numere de înmatriculare cu emoticonuri / FOTO

Autoritățile din Queensland, Australia, au lansat numerele de înmatriculare cu emoticonuri, pentru șoferii care vor să personalizeze și mai mult plăcuțele de identificare a mașinilor, relatează BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 17:18

Jurnaliștii de la portalul agora.md au mers la Grozești, în satul de baștină al liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Aceștia au realizat un reportaj video, în care oameii au doar cuvinte de laudă despre șeful democraților, care candidează pe circumscripția Nisporeni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 16:40

Toți pensionarii din Republica Moldova vor primi medicamente gratuite după venirea la guvernare a Partidului Politic ȘOR, a promis liderul acestuia, Ilan Șor. El a prezentat prioritățile programului formațiunii sale destinat pensionarilor, care mai prevede majorarea de câteva ori a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 15:47

Rețeaua de magazine Nr.1 anunță că a majorat din nou salariile angajaților, ca urmare a reformei fiscale, implementată de Guvern și își anunță susținerea pentru Partidul Democrat din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 15:44

O companie din nordul țării - T.B. Fruit Moldova - ar putea primi o amendă record de 13 milioane de lei, dacă se va dovedi că a comis evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 13:20

Instituțiile media din trustul Platon-Țopa continuă să tirajeze valuri de minciuni în actuala campanie electorală, iar cele mai multe dintre ele vizează Partidul Democrat din Moldova. Unul dintre ultimele materiale denigratoare se referă la activitatea cadidatului PDM pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 13:19

Microsoft a anunțat miercuri că a descoperit campanii de atacuri cibernetice îndreptate către instituții din mai multe țări europene, atacuri inițiate de un grup apropiat Kermlinului, numit Strontium. Este același grup cu celebrul Fancy Bear sau Sofacy, implicat în alte...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 13:01

Partidul Politic ȘOR a elaborat un program concret care va îmbunătăți viața pensionarilor. Iar una din prevederile acestuia este anularea impozitelor directe și indirecte pentru pensionari, ceea ce va duce la reducerea mărfurilor și serviciilor pe care le procură cu aproximativ...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 12:51

Se împlinesc 5 ani de la ocupația Crimeii de către Rusia. În februarie 2014, Moscova, pentru prima dată în istoria postbelică a Europei a capturat o parte din teritoriul unui alt stat suveran, destabilizând astfel sistemul european și global de securitate. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 20 Februarie 2019, ora: 12:13

General Motors lansează biciclete electrice cu autonomie de peste 60 km

General Motors lansează biciclete electrice cu autonomie de peste 60 km

General Motors își face loc și pe piața de biciclete electrice, prin proaspăt înființatul brand ARĪV. Americanii se pregătesc să lanseze două modele de eBikes: una compactă, numită Meld, și una pliabilă, botezată Merge.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 12:09

Noi probe confirmă lipsa totală de integritate a candidatului blocului ACUM în circumscripția uninominală 26 din Chișinău, Iurie Reniță. Acesta a mințit statul și, profitând de conjunctura politică din 2009, prin intermediul judecătorului Mihai Ciugureanu, și-a atribuit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 11:45

De astăzi, Capitala are autocare noi. Directorul interimar al Parcului de Autobuze, Vitalie Copaci, a semnat cu reprezentantul companieie ISUZU la Chișinău, Serghei Daradur, contractul de livrare a 31 de autobuze. Copaci a declarat că transportul va fi pus în circulație în maxim...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 11:32

Un grup de nave din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, între care corveta ‘Orehovo-Zuevo’ şi nava de recunoaştere ‘Ivan Hurs’, a început marţi o misiune de supraveghere neîntreruptă a distrugătorului american USS Donald Cook, care a intrat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 11:21

Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, confirmă, într-o intervenție live pe Facebook, faptul că blocul PAS-PPDA se va destrăma după alegeri în câteva fracțiuni. În opinia sa, acest lucru este logic, deoarece Maia Sadu și Andrei Năstase nu vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 10:55

La Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga va fi deschisă o secție pentru cardio-chirurgia nou-născuților și vor fi reparate patru săli de operații. Angajații instituției l-au invitat pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, pentru a-i cere sprijinul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 10:39

Astronomii au dat publicităţii o nouă hartă a Universului care dezvăluie aproximativ 300.000 de noi galaxii, descoperite cu ajutorul unui telescop care poate detecta sursele de lumină pe care instrumentele optice tradiţionale nu le pot capta, potrivit businesstimes.com, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 10:25

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, susține că tatăl contracandidatului său din circumscripția nr. 32, Mihai Popșoi, a fost ales consilier local la Vadul lui Vodă pe listele Partidului Comuniștilor din R. Moldova, iar acum ar face parte din echipa primarului de acolo,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 09:33

Cărțile de identitate românești se modifică. Cum vor arăta noile documente

Cărțile de identitate românești se modifică. Cum vor arăta noile documente

Cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor fi modificate, UE urmând să introducă măsuri de securitate mai stricte.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 09:08

OPINIE /// Cum pot fi taxate unele multinaţionale

OPINIE /// Cum pot fi taxate unele multinaţionale

NEW YORK – În ultimii ani, globalizarea a trebuit să suporte un nou val de atacuri. Poate că unele critici sunt absurde, însă una dintre acestea este absolut justificată: globalizarea le-a permis multinaționalelor mari precum Apple, Google și Starbucks să eludeze plata...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 09:00

Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului

Lucrările de construcție a conductei de gaze Ungheni – Chișinău, etapa a doua a proiectului de interconectare Iași-Ungheni, care au fost lansate pe 18 februarie, ar putea să fie finalizate până la 31 decembrie curent. Declarația aparține secretarului de stat al Ministerului...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 20 Februarie 2019, ora: 08:53 de George Mârzencu

Voronin a fost un bețiv, iar Dodon - un liberal exemplar

Voronin a fost un bețiv, iar Dodon - un liberal exemplar Din editia print

Dodon a fost premiat pentru propagandă românească în satul Sadova

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 07:56

STATISTICI /// România este principala piață de desfacere pentru mărfurile din R. Moldova

STATISTICI /// România este principala piață de desfacere pentru mărfurile din R. Moldova

România și-a consolidat poziția de principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova, după o creștere în anul 2018 a livrărilor de bunuri moldovenești pe piața românească cu 31,9 la sută (în 2017 au crescut cu 17,1 la sută), potrivit datelor...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)