Actualitate

Dosarul olandezului, trimis in judecata dupa ce a abuzat sexual doi copii la Cahul. Barbatul, eliberat din arest. Ce spun procurorii

Dupa extradarea olandezului din Georgia in Republica Moldova, acesta s-a aflat in arest preventiv, pana in sedinta preliminara. In perioada anilor 2015-2018, baieti cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani erau abuzati sexual. Minorii provineau dintr-o familie cu 4 copii.

Abuzul a continuat si in Romania, unde invinuitul invita familia in ospetie. Ulterior, acesta a obtinut o procura notariala, care-i permitea sa circule cu copilul in afara tarii fara parintii acestuia.

Barbatul este dat in cautare de autoritatile europene. Acesta a promis familiei ca ii va ajuta sa achite credit pentru o casa noua. Intr-un final, ajutorul promis nu a fost acordat, in schimb si-ar fi camuflat crima printr-o relatie de incredere cu acestia si ducea copiii la distractii.

Procurorii PCCOCS l-au trimis pe olandez in judecata dupa ce autoritatile au fost anuntate de notarul care i-a eliberat procura in baza careia putea circula cu copiii in afara tarii, fara parintii acestora.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *