Astăzi 6 August 2020, Joi - Ultima actualizare la ora 14:52
Abonamente

Politică 2 Iulie 2020, ora 11:03

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Marime Font

Inițiativa de creare a Partidului Aducem Europa Acasă (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, care a fost lansată la mijlocul lunii iunie 2020, se bucură de tot mai mare succes în rândul cetățenilor R. Moldova. Zi de zi, numărul membrilor crește cu oameni de calitate, profesioniști, care nu au mai fost în politică – din toate domeniile, toate raioanele țării, dar și din diasporă, astfel că în prezent a ajuns deja la peste 3 000 de membri. Printre noii susținători ai PACE se numără cunoscuți oameni de afaceri, profesori, activiști civici, avocați, influenceri, sportivi de talie europeană și mondială și alții. La data de 30 iunie, la sediul PACE a avut loc un eveniment în cadrul căruia au fost prezentați 19 membri noi ai viitoarei formațiuni politice, informează TRIBUNA.

Iată cine sunt personalitățile care au decis să-l susțină pe Gheorghe Cavcaliuc în edificarea formațiunii politice PACE:

Tudorean Oleg

Loading...


Absolvent al Colegiului Pedagogic ”Alexei Mateevici”, specialitatea: Educație fizică și sport. Absolvent al Universității de stat de educației fizică și sport; În prezent, student la Universitatea „Dunărea de jos” din Galați cu sediul la Usefs, Facultatea Transfrontalieră specialitatea – educația fizică și sportivă !Experiență profesională de mai bine de 8 ani în domeniul sportului și anume Powerlifting și Armwrestling; Multiplu campion național, vice campion mondial, triplu campion european și campion mondial la Powerlifting; Multiplu campion național, vice campion al României, dublu campion al României, dublu campion național la seniori și tineret, campion European, campion Mondial și vicecampion mondial seniori la Armwrestling; Diploma de onoare din partea președintelui RM, Maestru internațional al sportului Armwrestling, Maestru internațional al sportului powerlifting.

Oancea Lucia

Studii superioare, licențiată în drept public, magistru în drept; Experiență juridică de 12 ani în cadrul Curții Supreme de Justiție în calitate de asistent al judecătorului, consilier al Vicepreședintelui Curții Supreme de Justiție; consilier al Președintelui Curții Supreme de Justiție, Experiență profesională în calitate de lector la catedra de discipline juridice a Institutului de Studii Aplicative Integrate. În prezent – specialist principal al Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor în cadrul unei autorități publice independente.

Chișca Maxim

Studii superioare, licență și magistratură în drept; Experiență profesională de mai bine de 10 ani în domeniul jurisprudenței. Experiență de 8 ani în calitate de Co-fondator și avocat asociat al Biroului Asociat de Avocați ”Partenerii Justiției”; În prezent, Mediator în cadrul Biroului Asociat de Avocați ”Partenerii Justiției”.

Cepraga Ludmila

Studii superioare, Licență în „Servicii de Turism”, ASEM; Masterat în servicii publice, ASEM; Experiență profesională de mai bine de 10 ani în calitate de Fondator Administrator în cadrul SRL ”Five Star Travel Agency” ;Experiență managerială de mai bine de 4 ani în cadrul mai multor companii precum: SRL ”Aron Group ” și SRL ”Skyline ”; A fost lector în cadrul Colegiului Național de Comerț ASEM. În prezent, Administrator Fondator în cadrul SRL „Aron Group” și „Five Star Travel Agency” , Administrator SRL „Skyline”.

Botnari Vladimir

General de poliție; Absolvent al Academia naţională a organelor afacerilor interne din or. Kiev, Ucraina, licență în drept; Peste 26 ani de activitate în sistemul afacerilor interne în diferite funcții, inclusiv deținând funcția de prim-viceministru al Afacerilor Interne; 7 ani a ocupat funcția de Șef a departamentului de Securitate în diverse companii private din Republica Moldova și de peste hotare și instituții bancare; Şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii în cadrul Agenţiei Construcţii şi Dezvoltarea Teritoriului; Viceministru al Ministerului Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor; Președinte al Uniunii Veteranilor Conflictelor Armate şi ai Ministerului Afacerilor Interne «DECEBAL»; Actualmente Șef al Departamentului de Securitate al Moldtelecom.

Bucur Cristina

Studii superioare, absolventă a Academiei de Muzică, teatru și arte plastice; Licență în domeniul limbilor străine (engleză,spaniolă) și masterat în turism rural; Experiență de 7 ani în calitate de traductor,instructor și coordonator de proiecte internaționale; Experiență de mai bine 2 ani în calitate de coordonator de programe Erasmus+; În prezent, profesoară de limbă engleză în cadrul ”Easy English Solutions”.

Demenciuc Roman

Studii superioare, licență în drept și economie, master în drept; 13 ani activitate în sistemul afacerilor interne; Peste 9 ani experiență în calitate de avocat; În prezent este avocat în cadrul Biroul Asociat de Avocați „Facultatea de Drept” .

Bogdevici Ana

Studii Superioare, licență și masterat în design industrial; Experiență de mai bine de 4 ani în domeniul designului în cadrul mai multor companii private; Experiența la nivel european cu Designeri și Arhitecți din Italia/Milano in calitate de manager/coordonator în realizarea proiectului individual de design; Experiența în Statele Unite Ale Americii timp de 4 luni in baza programului Work and Travel. Experiență în domeniul HoReCa. Absolventă a cursului de Mediator; A organizat și a participat in realizarea proiectului de caritate în calitate de voluntar/donator la colectarea resurselor financiare. Experiență în calitate de manager de vânzări în companii mari; studii superioare în finanțe și bănci.

Stratan Alexandru

De 11 ani activează în calitate de Co-fondator și formator al Școlii de șoferi „Driver Plus”, Chișinău; 25 de ani de experiență la volan și peste 10 ani experiență în domeniul siguranței auto. Specialist în derularea antrenamentelor pentru programul „Conducere defensivă”. A organizat peste 3.000 ore de training-uri și seminare și peste 1000 de ore de curse individuale de grup. A instruit peste 2.500 de șoferi în diferite programe de răspuns la situații de urgență. A realizat instruiri pentru companii precum „Orange Moldova”, „Lafarge Moldova”, „Petrom Moldova”, „BEMOL RETAIL” „Gas Natural Fenosa”, „LUKOIL-MOLDOVA” „Bayer”, „Inspectoratul Național de Patrulare” și alte companii.

Rotaru Tatiana

Studii superioare, licență în medicină internă şi cardiologie, master în business administrare, doctorand în reumatologie; Experiență profesională în calitate de cercetător şi director de studii în probleme clinice; A studiat procese medicale precum: artrita reumatoida, diabetul zaharat, psoriazis, VHD cronică; În prezent, Director RTL SM/Cardiolog cercetător la IMSP Institutul de Cardiologie.

Bacalîm Lilian

Studii superioare – licenţiat în drept. Anchetator al SA a CPS Ciocana MAI, Chișinău ș 2005–2007 Procuror, Procuratura raionului Briceni Procuratura Generală 2007–2012 Procuror, Procuratura sect. Centru, mun. Chișinău ș Procuratura Generală 2012–2016 Procuror, Procuratura Generală Procuratura Generală 2016–2020 – Procuror, șef al Biroului de Combatere a infracțiunilor economico-financiare la Procuratura Generală. În prezent este avocat la C.A. „Lilian Bacalîm”.

Satiucova Svetlana

Studii superioare, licență în drept; Experiență de 6 ani în domeniul culinăriei în cadrul a mai multor restaurante naționale și internaționale”; Experiență profesională de 15 ani în domeniul HoReCa; Absolventă a cursurilor culinare printre care se enumeră Cursul de culinărie vegetariană din Paris, Cursul de gastronomie moleculară din Kiev și Cursul de cofetărie din Moscova; În prezent este bucătar-șef la un restaurant din capitală.

Știrban Nicolae

Absolvent al Colegiului Pedagogic,, Alexandru cel Bun”. Experiență administrativă în cadrul Societății Comerciale „NICNATEX” SRL. Experiență profesională în calitate de Conducător Muzical în cadrul grădiniței – ,,Peștișorul de Aur”. Experiență de 10 ani în calitate de interpret. În prezent – conducătorul Formației ,,Moldova”.

Arnaut Ion

Studii superioare, licențiat în business și administrare; Experiență de 5 ani în calitate de antrenor personal acreditat internațional; Experiență profesională de 2 ani în domeniul administrării; În prezent, Președinte a organizației nonguvernamentale „Rise Up for a Change”, Câștigătorul proiectului regional „Transparență și acces la informații publice”; Influencer în cadrul rețelei de socializare „Instagram” cu peste 30.000 de urmăritori”.

Nazari Andrei

Studii superioare, licență în jurisprudență; Experiență de peste 20 ani în sistemul afacerilor interne; Experiență managerială de 5 ani în companii mari; În prezent – director general al companiei de drept “ГАРАНТ”.

Țurcan Alexandru

Experiență de 4 ani în cadrul unei companii private în calitate vânzător, agent comercial, key account manager și supervisor (șef departament); Experiență managerială de peste 3 ani în companie privată în secția de export (responsabil de țările Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan); În prezent, administrator și fondator al unei companii private.

Talmaz Dan

Elev în cadrul Liceului Teoretic „Dragoș-Vodă”; Experiență de 2 ani în calitate de voluntar în cadrul A.O. „Bunicii Grijulii”; Experiență de mai bine de 3 ani în domeniul sportului și anume lupte libere în cadrul Clubului Sportiv „Calea Fericirii” și K1 în cadrul Clubului Sportiv „ThaiBoxingClub“; Absolvent al proiectului „Din culisele Poliției”; În prezent – Președinte al Nepoților Grijulii, sec. Centru.

Cîrpa Alexandru

Studii superioare, licențiat în drept; Formator în cadrul proiectului “Promovarea participării social-economice a tinerilor. Formator în cadrul proiectului “Dreptul pe înțelesul tinerilor” Membru al grupului de lucru în cadrul proiectului “Omul și Legea”.

Bugăescu Maxin

Absolvent al Liceului „Nicolae Iorga”; Voluntar în cadrul: Consiliului Elevilor I.P.L.T ,,Nicolae Iorga”, Chișinău; Republican Volunteer Center, Chișinău; Centrul Municipal de Tineret Chișinău; A.O. “Bunicii Grijulii”, Chișinău; Deținător al Cambridge FCE Cambridge B2.

„Din grupul de inițiativă fac parte personalități din diferite domenii, dar care nu au mai fost în politică niciodată. Echipa este formată din profesioniști în medicină, sport, business, sfera cercetării, artă, personalități notorii din diasporă, cunoscuți conducători de instituții publice”, notează sursa citată. 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 6 August 2020, ora: 11:48

Impozitarea țigărilor după gradul de risc. Opinia experților din Moldova despre practica SUA

Impozitarea țigărilor după gradul de risc. Opinia experților din Moldova despre practica SUA

Trei produse de tutun sunt în proces de examinare de către Administrația americană pentru Medicamente și Alimente (FDA) pentru a obține statutul de produs cu risc modificat. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 6 August 2020, ora: 10:38

DOCUMENTE! Furculiță, Bolea, Odnastaloco și Burduja au primite sute de mii de la Moscova printr-un off-shore din Bahamas

DOCUMENTE! Furculiță, Bolea, Odnastaloco și Burduja au primite sute de mii de la Moscova printr-un off-shore din Bahamas

Deputatul Iurie Reniță face publice mai multe dovezi din care rezultă că deputații socialiști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, ar fi primit bani de la „Exclusiv Media” SRL, companie implicată în spălarea de bani din Federația...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 6 August 2020, ora: 09:47

Maia Sandu: „Dodon nu mai este primit la Kremlin ca un șef de stat, dar ca un funcționar regional”

Maia Sandu: „Dodon nu mai este primit la Kremlin ca un șef de stat, dar ca un funcționar regional”

Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a fost una umilitoare pentru noi ca stat suveran.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 6 August 2020, ora: 08:50

Cum să prepari cea mai aromată cafea: trucuri și idei

Cum să prepari cea mai aromată cafea: trucuri și idei

 Nimic nu se compară, dis-de-dimineață, cu aroma intensă a unei cafele, care îți trezește simțurile și te încarcă de energie și de bună dispoziție. Tabiet, obicei sau motiv de întâlnire cu prietenii, băutul cafelei vine de pe tărâmuri arabe....

( ) Citeşte tot articolul

Politică 6 August 2020, ora: 08:30

opinie Schimbarea Constituţiei va transforma R. Moldova în gubernie rusească, legiferată ca stat federativ şi prezidenţial. Planul Moscovei

Schimbarea Constituţiei va transforma R. Moldova în gubernie rusească, legiferată ca stat federativ şi prezidenţial. Planul Moscovei

Prin arderea Declaraţiei de Independenţă faţă de Rusia în aprilie 2009, vechea şi noua nomenclatură pro-rusească de la Chişinău s-a răzbunat pe Mişcarea de Eliberare Naţională (1986-1992) şi pe Primul Parlament, care a îndrăznit să spună pe 27 august 1991 în...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 6 August 2020, ora: 08:21

Iată ce se întâmplă în corp dacă mânânci usturoi cu miere timp de 7 zile!

Iată ce se întâmplă în corp dacă mânânci usturoi cu miere timp de 7 zile!

Stim deja ca usturoiul este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente, insa in combinatie cu mierea de albine naturala, efectul sau este potentat. Potrivit specialistilor, combinatia dintre usturoi si miere consumata pe stomacul gol timp de 7 zile are efecte spectaculoase pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 6 August 2020, ora: 08:10

Podcast / „Acum mai bine de 10 ani, rușii le-au făcut un cadou moldovenilor: embargoul”

Podcast / „Acum mai bine de 10 ani, rușii le-au făcut un cadou moldovenilor: embargoul”

​În această ediție a podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vorbim despre turismul moldovenesc și despre cel mai important argument în favoarea acestuia: vinurile. O istorie a turismului oenologic din Republica Moldova, care sunt cramele importante din această țară, cine sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 6 August 2020, ora: 08:08

Horoscopul zilei de azi JOI 6 AUGUST 2020. Ce te inspiră?

Horoscopul zilei de azi JOI 6 AUGUST 2020. Ce te inspiră?

 Luna in Pesti aduce momente de romantism, iar sextilul cu Jupiter in Capricorn si conjunctia cu Neptun in Pesti accentueaza vibratia visatoare si spiritual in amor. Asteapta-te la o noapte siropoasa, dar binevenita. Ce te inspira? Horoscop zilnic BERBEC (21 martie – 20 aprilie)...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 6 August 2020, ora: 00:41

Aerul condiționat îngrașă: Explicația specialiștilor o să te convingă

Aerul condiționat îngrașă: Explicația specialiștilor o să te convingă

 Temperaturile foarte scăzute şi lipsa de igienă a filtrelor aparatului provoacă diverse afecţiuni- migrene, pneumonii, conjunctivite- şi chiar favorizează îngrăşarea.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 6 August 2020, ora: 00:35

Polonia intenţionează să îşi redeschidă toate şcolile în septembrie, în pofida creşterii numărului de infectări

Polonia intenţionează să îşi redeschidă toate şcolile în septembrie, în pofida creşterii numărului de infectări

 Polonia intenţionează să îşi redeschidă toate şcolile pe 1 septembrie, a anunţat miercuri ministrul polonez al Educaţiei, în pofida creşterii din ultima perioadă a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, informează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 August 2020, ora: 00:28

O fotografie circulă zilele acestea pe internet în care este înfățișată o femeie, însă nu toți oamenii o văd.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 6 August 2020, ora: 00:07

Vlahii de pe culmile Alpilor. Urme românesti în Slovenia

Vlahii de pe culmile Alpilor. Urme românesti în Slovenia

- E o nebunie curată să crezi că vlahii au ajuns până în vârful Munţilor Alpi. Dar pe urmă gă­seşti pe hartă "Vârful Rodica", "Velika Planina" şi mergi acolo să vezi dacă este adevărat. Şi este! Primii locuitori ai Alpilor au fost...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 6 August 2020, ora: 00:06

Rusia, „duşmanul natural” al României. Rusia de azi, Uniunea Sovietică de ieri, Rusia dintotdeauna

Rusia, „duşmanul natural” al României. Rusia de azi, Uniunea Sovietică de ieri, Rusia dintotdeauna

Actualitatea lui... rămâne un clişeu dătător de dureri de măsele nu numai al redactării, dar şi al cercetării premergătoare unei publicări. Cum textele de referinţă ale Istoriei intelectuale a lumii au profunzimi de Groapa Marianelor sute de ani după ce-au văzut lumina...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 5 August 2020, ora: 11:22

video GALERIE FOTO (+18) / Teroare, moarte și devastare în explozia din Beirut

GALERIE FOTO  (+18) / Teroare, moarte și devastare în explozia din Beirut

Mulți din cei care au simțit explozia au crezut că a fost detonare nucleară.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 5 August 2020, ora: 07:57

Coronavirus R.Moldova, INFORMAȚII OFICIALE: 25.814 de infecții și 810 de persoane decedate

Coronavirus R.Moldova, INFORMAȚII OFICIALE: 25.814 de infecții și 810 de persoane decedate

Alte 332 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1). Numărul total de cazuri COVID-19, în Transnistria constituie 1 569. Bilanțul...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 5 August 2020, ora: 07:38

Superalimente ale lunii AUGUST pe care e bine sa le consumi

Superalimente ale lunii AUGUST pe care e bine sa le consumi

 Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara si aduce pe masa oamenilor o multime de alimente care pot face oricand parte dintr-o dieta sanatoasa.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)