Sport

Echipele din provincie iau cu asalt Divizia Nationala

Dupa o pauza de aproximativ o luna, duminica, esalonul superior al fotbalului moldovenesc porneste din nou la drum. Editia 2009-2010 a campionatului in Divizia Nationala (DN) va include participarea a doua echipe noi, ambele din provincie. Desi mai multi experti presupuneau ca 13 echipe vor disputa locurile premiante in campionatul intern din noul sezon, inaintea demararii turneului doar trei formatii din Divizia A, au primit licenta nationala care le permite sa evolueze in prima liga valorica. Revenirea unei formatii gagauze in Divizia Nationala nu s-a produs, deoarece diriguitorii echipei Gagauzia nu au convins comisia de licentiere a Federatiei Moldovenesti de Fotbal (FMF) ca poseda toate conditiile necesare pentru a evolua la acest nivel.

Astfel, unicele debutante in noul sezon in prima liga valorica vor fi invingatoarea editiei trecute a Diviziei A Viitorul Orhei si formatia Sfantul Gheorghe Suruceni, care, desi s-a clasat doar pe locul 11 in editia precedenta a ligii secunde, poseda un cochet stadion si conditiile necesare pentru a gazdui meciuri din Divizia Nationala. In perioada intersezonului, jurnalistii s-au grabit sa „inmormanteze” doua echipe, care se confruntau cu grave probleme financiare, CSCA-Rapid si Tiligul-Tiras. Insa doar ultima nu va mai evolua in DN, formatia „militaro-rapidista” gasind un nou finantator s-a inregistrat totusi intr-o noua cursa competitionala.

Astfel, noua editie a campionatului va include participarea a patru echipe din capitala, doua din Tiraspol si cate una din Tighina, Suruceni, Otaci, Balti, Orhei si Rabnita. Traditional, programul stabilit al turneului este dat peste cap de evolutiile formatiilor autohtone in cupele europene intercluburi, astfel ca, si in aceasta editie, mai multe meciuri vor fi amanate din cauza participarii echipelor Sheriff, Dacia, Iskra-Stal si Zimbru in Liga Campionilor si Europa League. Dupa cum am anuntat anterior, in editia de astazi publicam programul integral al turului Diviziei Nationale, 2009-2010, dar in continuare vom face o scurta analiza a meciurilor primei etape.

Sortii au „dorit” ca eternul derbi dintre Sheriff Tiraspol si Zimbru Chisinau sa se dispute deja in prima etapa a competitiei, meciul insa nu va avea loc, deoarece Zimbru in aceste zile este implicata in duelul cu kazahii de la Okjetpes din Europa League. Vicecampioana R. Moldova, Dacia Chisinau, va sustine un meci interesant in fata echipei lui Igor Dobrovolski, Academia-UTM. Sfantul Gheorghe va debuta in DN pe propriul teren de la Suruceni, cu Nistru Otaci. Iar cealalta debutanta, Viitorul, va juca la Balti, cu Olimpia din localitate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *