Sănătate

Efectele ceaiului din cozi de cireşe

Trebuie să profităm din plin de sezonul cireşelor, de toate componentele acestor fructe. A consumă ceai din cozi de cireşe te ajută să ţii la distanţă o serie de boli precum infecţiile urinare, guţă, reumatismul, problemele digestive şi ajută inclusiv în tratarea celulitei sau a altor obstacole în calea frumuseţii unei femei.

Cum faci ceai din cozi de cireşe:

Ai nevoie de două linguri de cozi de cireşe şi de apă. Pune cozile de cireşe în 250 de ml de apă şi lasă-le până apă începe se clocoteşte. Poţi adaugă miere sau zahăr ori lămâie, în funcţie de preferinţele tale.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei ceai din cozi de cireşe; la ce boli ajută:

1. TRATEAZĂ INFECŢIILE URINARE

Cozile de cireşe conţin o serie de elemente esenţiale bunei funcţionari a organismului. Sunt bogate în potasiu şi flavonoide, deci sunt diuretice. Au şi un conţinut ridicat de taninuri şi produc efecte antifebrile şi depurative. Este recomandat consumul de ceai de cozi de cireşe pentru prevenirea şi tratarea litiazei renale (pietrele la rinichi).

2. DE AJUTOR ÎN PROBLEMELE DIGESTIVE

Dacă ai probleme cu stomacale, indiferent că este vorba de constipaţie sau diaree, consumă timp de două săptămâni câte un litru de ceai din cozi de cireşe pentru a scapă definitiv de această problema. Acest lichid reface ţesuturile bolnave, revitaminizandu-le.

3. BUN PENTRU COMBATEREA CELULITEI

Având efecte depurative, acest ceai special ajută la eliminarea reziduurilor din sânge şi a grăsimilor. În paralel cu consumul ceaiului se recomandă şi o cură cu cireşe timp de 14 zile. Poţi să îţi freci cu ajutorul unei comprese îmbibate în ceai de cireşe zonele unde s-a acumulat celulita pentru efecte rapide.

DE CE E BINE SĂ FACI BAIE CU COZI DE CIREŞE

Adaugă în apă din cadă un litru de ceai de cozi de cireşe dacă ai probleme reumatice. Ceaiul trebuie să fie fierbinte. Nu aruncă cozile din oală în care ai fiert apă, lasă-le în cadă. De asemenea, acest tratament este de ajutor şi pentru cei care suferă de guţă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *