Actualitate

Germania, atac la Turcia pentru invazia din nordul Siriei

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă în nord-estul Siriei contra unei miliţii kurde sprijinite de occidentali în lupta antijihadistă, dar pe care Ankara o acuză de terorism.

Un acord de armistiţiu negociat de Washington şi anunţat joi prevede suspendarea pentru 120 de ore a acestei ofensive, pentru a permite retragerea combatanţilor kurzi din zonele frontaliere din nordul sirian.

Pe lângă retragerea forţele kurde din Unităţile de Protecţie ale Poporului (YPG), acordul prevede crearea unei "zone de securitate" de 32 km în interiorul teritoriului sirian, chiar dacă lungimea acestei zone, pe care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, o doreşte să se întindă pe 444 de kilometri, rămâne de definit.

"Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că acest armistiţiu va dura mai mult de cinci zile şi pune punct invaziei", a mai declarat Heiko Maas.

Berlinul, alături de alte ţări europene, a anunţat suspendarea livrării către Turcia de arme susceptibile să fie utilizate în Siria, potrivit Agerpres.

https://www.realitatea.net/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *