Opinii și Editoriale

Inca o data despre televiziunea lui Todercan

Ati retinut, presupun, episodul din seara de 29 iulie, la „Moldova 1”, cand Valentin Todercan, directorul Companiei „Teleradio-Moldova”, a avut tupeul sa dea buzna in studioul in care Mircea Surdu discuta cu invitatii sai, pentru a-i da replica unuia dintre acestia. O iesire „istorica”, nu imi mai amintesc de un gest similar al vreunuia dintre conducatorii din Dealul Schinoasei!

Acum va intreb, oare de putine ori ati avut pornirea sa interveniti in emisiunile mincinoase ale televiziunii lui Todercan? Oare de putine ori v-ati simtit jigniti si injositi de aceasta institutie? Numai ca noi, spre deosebire de Todercan, nu avem voie, pentru ca „Moldova 1” este televiziunea lui, nu si a noastra. Si ce daca noi, atunci cand ajungem cu telecomanda la „M 1”, avem sentimentul ca am apasat nu pe telecomanda, ci pe apa din toaleta si din televizor ni se revarsa in casa murdaria madamei Raileanu, amestecata cu cea a lui Todercan!? Si cu a lui Stepaniuc, pentru ca am inteles ca ei o fac in trei… „Mesagerul”, am in vedere.

Nu ati avut aceasta pornire, sa zicem, la „Mesagerul” de marti, cand a fost pus pe post un material despre refuzul comunistilor de a discuta cu AIE si despre ce crede cetateanul din strada despre asta? Cetatenii din strada credeau, unul ca unul, ca tara are stringenta nevoie in momentul de fata de o alianta intre comunisti si Partidul Democrat. Cinci insi au fost intrebati si toti cinci au avut o singura opinie!

Va spun si cine erau cei cinci. Cel putin patru dintre ei aveau mutrele celor din primele randuri ale protestatarilor de la 7 aprilie. Toti cam de o varsta, in jur de 23-25 de ani, rasi pe cap, cu moaca de recidivist si toti repetau ca papagalii un text invatat (foarte prost) pe de rost. Am fost surprins sa-i vad pe cei care au dat foc Parlamentului ca pot invata, iata, doua fraze pe dinafara. Deci, oamenii sunt de folosinta universala.

Cat as fi vrut sa ma bag si eu, ca si Todercan, peste „Mesagerul” de marti si sa zic, cel putin: „Nu e frumos…”.

Fiindca „cetatenii” jucau atat de prost teatru, m-am intrebat la un moment dat de unde cunosc eu maniera aceasta. Si mi-am amintit. Fix asa juca in scena Todercan insusi, pentru ca, daca nu stiati, omul acesta a fost si actor. Nu are nici cea mai mica chemare pentru scena si pentru camera de luat vederi. Uitati-va, de pilda, cat de teapan si de penibil este in emisiunea „Formula succesului” pe care o conduce impreuna cu o alta „minune TV”, Dumitru ?urcanu. Vedem insa ca toti actorii prosti pot fi foarte buni servi si manipulatori.

Parca au avut loc alegeri, parca s-a schimbat ceva in tara, iar mizeria ideologica cu numele „Moldova 1” lucreaza ca inainte de 29 iulie, la turatii maxime. Va sacaie mirosul neplacut de la Statia de epurare a apei din Chisinau? Adevarata putoare vine nu dinspre Muncesti, ci de la Telecentru si acopera intreaga tara, nu numai capitala.

…Spectacolul cramponarii de putere al comunistilor a ajuns sa para jalnic. Voronin insusi ar putea sa-ti trezeasca mila. Ar putea, daca nu ai sti din ce material uman murdar este alcatuit omul acesta. Ii lipseste minima demnitate sa o faca barem barbateste. Macar asa cum spunea ca o poate face cu Rosca.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *