Opinii și Editoriale

Indrazniti, Eu am biruit lumea!

„Si ce folos? Si ce va fi in loc? Credeti ca ati schimbat ceva? Mai rau ati facut! Comunistii s-o-ntarit mai tare!…”. Moldovenii aud aceste intrebari si concluzii peste tot: in troleu, la serviciu, la scoala, chiar si in baruri. Comunismul s-a-ntarit!
S-a-ntarit comunismul?

Comunismul il intarim noi. Pasivitatea si indiferenta cladite pe frica si lasitate sunt mediul in care se dezvolta cel mai bine ciuperca otravitoare a comunismului. Nu este vreme de a face politica, deoarece comunismul nu are nimic cu politica, cu tratativele civilizate si legale, nu are nimic cu alegerile democratice si nici cu diplomatia. Comunismul nu e un partid politic, ci un regim criminal care darama tot ce e uman si tot ce e Dumnezeiesc, punand in loc frica si tradarea care sunt satanice. De aceea, problema care se pune nu este renumararea voturilor si nici macar anticipatele, ci scoaterea comunismului in afara legii. Comunistii nu au dreptul sa participe la alegeri, caci sunt o grupare ilegala.
Ca si diavolul, comunismul se supraapreciaza. Daca veti analiza lozincile comuniste din marele imperiu sovietic, veti vedea ca ele nu fac decat sa repete: comunismul e nemuritor si invincibil. Dar ati vazut cat zgomot face caderea trufiei si a minciunii. URSS nu mai este. Este normal sa ne intrebam: daca e atat de slab comunismul, cum de e atat de puternic? Raspund: pentru nicio clipa comunismul nu a fost puternic. Comunistii isi iau puterea din disperarea noastra. Daca oamenii nu ar dispera si n-ar fi mincinosi, comunismul ar disparea de la sine.
Consider ca vremea luptei dintre partidele politice a trecut. E vremea sa facem binele si sa luptam pentru biruinta lui nu in numele unui partid, al unui grup, ci al tuturor oamenilor. Fiecare sa faca binele in numele sau si sa lase ambitiile de grup si apartenenta politica. Acest lucru e valabil mai intai pentru micile partide cu tenta anticomunista de la Chisinau, dar care si-au demonstrat miopia si incapacitatea de a se aseza in fotoliile de conducere ale tarii. Nu am culoare politica si n-am sustinut niciodata vreun lider sau partid politic. Imi intemeiez afirmatiile pe Evanghelia lui Hristos in care cred. Desigur, sunt constient ca nu putem transforma R. Moldova intr-o cetate a soarelui si nici nu e cazul sa ne imbracam toti in alb si sa cantam din fluiere. Totusi credinta in mai bine trebuie pastrata cu orice pret.
 

Nu stingeti focul sperantei care s-a aprins la Chisinau. Nu blamati curajul tinerilor, chiar daca vi se pare naiv. Nu castrati aceasta generatie cu taisul falselor declaratii si rapoarte. Lasati-i sa se exprime liber si sa-si urmeze calea in care cred si pentru care lupta. In locul tuturor parlamentarilor din lume si a judecatorilor corupti care trag si de timp, pun aceasta replica a lui Hristos: „Indrazniti, Eu am biruit lumea!”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *