Actualitate

Îngrijorare în occident: Iranul a prezentat Hoveizeh, noua rachetă de croazieră

 ”Cu o rază de peste 1.300 km … această rachetă de croazieră are nevoie de timp foarte scurt pentru pregătire şi poate zbura la un altitudine joasă ", a declarat ministrul iranian al apărării Amir Hatami în cadrul ceremoniei de prezentare a rachetei.

Hatami a precizat că noua rachetă sol-sol, numită Hoveizeh, face parte din familia Soumar de rachete de croazieră, care au fost dezvăluite în 2015. Experţi occidentali consideră că Iranul exagerează adesea cu capabilităţile militare, deşi există motive de îngrijorare cu privire la rachete balistice cu rază lungă de acţiune.

Iranul a declarat în ianuarie că cererea de lansare a unui satelit a eşuat după ce Teheranul a ignorat avertismentele SUA de a evita o astfel de activitate. Washingtonul a avertizat Teheranul luna aceasta împotriva a trei lansări de rachete planificate, apreciind că acestea încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU deoarece utilizează tehnologia rachetelor balistice.

Statele Unite sunt preocupate de faptul că tehnologia pentru rachete cu rază lungă de acţiune folosită de Iran pentru a plasa sateliţi pe orbită poate fi de asemenea folosită pentru a lansa focoase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *