Actualitate

Interna-tionalistii proletari si nationalistii radicali

Comunistii moldoveni, „patrioti” ai „tarii noastre” si luptatori inversunati pentru consolidarea statalitatii moldovenesti, s-au intors din vacanta odihniti, bronzati, putin speriati, dar hotarati sa continue opera de exterminare etnopsihologica a populatiei bastinase, de mentinere a tensiunilor interetnice si de lichidare a statalitatii moldovenesti prin realizarea obiectivului de baza al UPC (Uniunea Partidelor Comuniste) PCUS, membru al careia este si PCRM, – „unirea popoarelor ex-sovietice intr-un stat unic unional” (Congresul UPC PCUS din 20.01.07).

Stiind ca legenda despre asa-numitul nationalism moldovenesc s-a dovedit a fi deosebit de eficienta pentru inabusirea chiar si a celor mai neinsemnate manifestari de demnitate nationala in RSSM, astazi actualii capi ai PCRM au preluat aceleasi uzante, adica au ridicat sus drapelul luptei impotriva unui flagel inexistent. In toate interventiile de ultima ora – interviuri, declaratii, conferinte de presa – liderii comunisti ameninta partidele Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) ca nu vor accepta politici „nationaliste radicale” (Vladimir ?urcan) si nu vor admite „reglari de conturi interetnice” (Vladimir Voronin), lasand sa se inteleaga ca nationalismul „radical” (corect – agresiv si extremist) si ura interetnica ar reprezenta viziunile politice ale membrilor partidelor din alianta liberal-democrata.

Erijandu-se in adepti si promotori ai „armonizarii” relatiilor in societate, comunistii, prin declaratiile si actiunile lor, incurajeaza, de fapt, elementele extremiste de alta factura sa treaca la actiuni, mai ales ca aceste elemente se simt favorizate atat din interior (PCRM cu 48 de mandate), cat si din exterior – Rusia, care doreste sa legalizeze interventia armata pentru a proteja mofturile velicorusilor. In toti cei opt ani de guvernare comunista, elementele extremiste velicoruse s-au facut simtite pretutindeni – in Parlament, la Presedintie, in ministere, scoli, institutii de stat si private, magazine, in strada, demnitarii comunisti de toate nivelurile considerand legale manifestarile xenofobe antiromanesti si pedepsind cu asprime indigenii care cutezau sa protesteze impotriva sovinismului imperial al Moscovei. Or, agresivitatea, extremismul si propagarea exclusivismului national nu s-au manifestat niciodata in mediul populatiei indigene, afectata profund de complexul de inferioritate, ci in mediul celor pe care comunistii incearca sa-i prezinte opiniei publice interne si internationale drept victime ale nationalismului moldovenesc.

Din ignoranta, comunistul ?urcan a confundat nationalismul (tendinta de a aprecia exclusiv si exagerat tot ceea ce apartine propriei natiuni, DEX) cu sovinismul (nationalism agresiv si extremist care propaga exclusivismul national si intoleranta, DEX), confirmand, astfel, fara sa vrea, ca in RM exista nu doar cetateni de rand afectati de sovinism, dar si demnitari care dispretuiesc poporul pe care-l conduc. Cei dintai isi manifesta ura chemand la exterminarea fizica a romanilor, evreilor (davi ruman, smerti jidam…), demnitarii demonstrandu-si dispretul fata de indigeni prin refuzul de a le vorbi limba, de a contribui la cultivarea si fortificarea demnitatii istorice a acestui popor. Tributari ideologiei care i-a plasmuit, multi demnitari peceremisti isi instruiesc copiii si nepotii in scoli cu predarea in limba rusa (nepoata celui mai „patriot” moldovean, Vladimir Voronin, a absolvit si ea un liceu rus, „A. Puskin”), comunica in familie in rusa, admira sincer doar ceea ce este rusesc, vorbitorii de limba romana autohtoni pentru ei fiind doar o masa de manevra in vederea realizarii intereselor personale. Nu romana sau moldoveneasca, cum le place comunistilor sa o numeasca, ci rusa este limba de lucru a PCRM si de acest detaliu trebuie de tinut cont atunci cand ii auzim si vedem pe acolitii acestui partid in fatarnica lor ipostaza de aparatori ai poporului moldovenesc.

Faptul ca majoritatea cetatenilor rusolingvi se simt foarte confortabil in RM fara ca sa cunoasca limba si istoria poporului care-i gazduieste, realitate ce nu se intalneste in nicio tara, este dovada incontestabila ca societatea noastra a fost afectata grav de xenofobia dominantilor si xenofilia (complexele de inferioritate) dominatilor, iar cei care incurajeaza aceasta realitate nu sunt „patriotii”, ci dusmanii acestui popor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *