Opinii și Editoriale

Invingem impreuna cu Mircea Geoana!

Apelul dlui Tudor Pantaru, deputat in Parlamentul Romaniei, catre alegatorii romani din Republica Moldova

Dupa turul intai al alegerilor prezidentiale, situatia politica din Romania a scos in evidenta cateva aspecte deosebit de importante pe care basarabenii ar trebui sa le cunoasca, sa le inteleaga si sa actioneze in cunostinta de cauza pe data de 6 decembrie.

Urmare a rezultatului alegerilor prezidentiale din turul intai, candidatii Traian Basescu si Mircea Geoana au acumulat aproximativ acelasi numar de voturi si se vor confrunta in turul al doilea. In turul doi de scrutin, toate fortele politice din Romania s-au coagulat pentru a-l sustine pe diplomatul de cariera, actualul Presedinte al Senatului Romaniei, domnul Mircea Geoana. Aceasta unitate la nivel national poate pune capat unei lungi perioade conflictuale in politica romaneasca
Astfel, exista toate premisele pentru ca alegerile din 6 decembrie sa fie castigate de catre Mircea Geoana.

Este o realitate de netagaduit. Alegatorii romani din Republica Moldova nu-si pot permite sa se lase depasiti de aceasta realitate. Sincronizarea optiunilor electorale de ambele maluri ale Prutului este absolut necesara atat pentru imaginea basarabenilor in Romania, cat, mai ales, pentru coerenta si consistenta viitoarelor proiecte comune.Stiu ca Mircea Geoana doreste ca relatia dintre cele doua state sa fie mai putin personalizata, sa aiba un caracter continuu si constructiv, indiferent de culoarea politica a puterii de la Chisinau sau Bucuresti.

Pentru viitorul Presedinte al Romaniei, Mircea Geoana, redobandirea cetateniei romane de catre basarabeni, asistarea si sprijinirea efectiva a parcursului european al Republicii Moldova vor fi chestiuni de onoare, de constiinta si de demnitate nationala. Mircea Geoana a contribuit direct si efectiv la sprijinirea basarabenilor, dar are destula educatie si bun-simt ca sa nu faca specula electorala din acest sprijin. Va marturisesc sincer ca in eforturile mele de a aduce imbunatatiri Legii Cetateniei, cel mai prompt si mai eficient sprijin a venit din partea Presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si a Partidului Social Democrat, condus de Domnia Sa. Am reusit astfel sa imbunatatesc radical procedura de redobandire a cetateniei romane.

Avem de realizat in perspectiva proiecte europene importante pentru toti cetatenii Romaniei si ai Republicii Moldova. Si cu totii ne dorim ca aceste proiecte sa aiba un continut real. De aceea, Va chem sa ne sincronizam optiunea electorala pentru Mircea Geoana. Sa dam Romaniei o alta perspectiva de dezvoltare, fara razboaie intre palate, iar relatiilor noastre cu Bucurestiul – o alta dinamica. Va chem sa fiti alaturi de candidatul castigator. Invingem impreuna cu Mircea Geoana!

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *