Klaus Iohannis: Noul Guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine

publicat în Actualitate pe 8 Noiembrie 2019, 11:02

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj antreprenorilor cu ocazia participării la evenimentul Topului Național al Firmelor Private din România. Președintele le-a transmis oamenilor de afaceri că „s-a terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD”, iar noul Guvern va lua măsurile necesare pentru încurajarea investițiilor. Iohannis i-a cerut premierului și miniștrilor să găsească soluții pentru a încuraja dezvoltarea IMM-urilor și pentru a crește rata de absorbție a fondurilor europene.

„Mă aștept ca premierul și noii miniștri să ia măsurile necesare pentru ca în România să vină noi investitori și să creștem semnificativ rata de absorbție a fondurilor europene. Totodată, am încredere că dumneavoastră, reprezentanții IMM-urilor, puteți genera proiecte viabile pentru a utiliza eficient aceste fonduri”, a spus Președintele.

„Este evident că economia românească are nevoie de investiții și de investitori”, le-a spus Klaus Iohannis antreprenorilor prezenți la eveniment. Președintele i-a solicitat premierului Ludovic Orban, prezent la eveniment, să găsească soluții care să îndrepte „deciziile proastei” ale fostei guvernări.

„Mă bucur că s-a terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care știu că a fost un adevărat test de anduranță pentru dumneavoastră. Lipsa de competențe, deciziile proaste și managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate. Ne aflăm acum în situația în care noul Guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine. I-am întâlnit aseară pe colegii dumneavoastră de la Camera de Comerț. În ciuda unui an dificil, marcat de o guvernare haotică, am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine, treptat, speranța.”

Klaus Iohannis s-a arătat optimist cu privire la creșterea interesului antreprenorial din țara noastră.

„Oamenii de afaceri încep să devină optimiști față de perspectivele economiei noastre. Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituțional stabil, simplu și echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocrație, așa cum, din păcate, am văzut în guvernările din ultimii ani”, a transmis Iohannis.

Președintele a vorbit și despre antreprenoriatul social.

„Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți, ca răspuns la promisiunile deșarte și la inerția politicienilor social-democrați, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societății. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează”, a mai spus Klaus Iohannis.

https://www.digi24.ro/