MUSCA la Ararat

Lupul cu trei iezi

Era odata o capra, pe care a mancat-o lupul. Nu chiar de tot a mancat-o, ci doar asa, un pic, mai mult a incoltit-o decat a muscat-o, caci nu avea el stomacul potrivit pentru a mistui un caproi ca acesta. In plus, animalul de padure era plin de raie ideologica si putea ingrozitor a naftalina.

Daca a vazut lupul ca n-are niciun haz sa se mai tina de coada caprei, mancate mai mult de muste si de raie decat de dansul si de celelalte lighioane politice ale padurii suverane, a inceput sa-si faca planuri strategice si tactice in privinta celor trei iezi liberi si independenti. Fiindca iezii urmau sa creasca niste tapi in toata legea, cu coarne mai dihai ca ale caprei, si numaidecat aveau sa-i stirbeasca lupului suveranitatea asupra jivinelor padurii.

Trebuie sa va spun ca, din frageda pruncie, iezii au dat dovada de indrazneala si nesupunere fata de mama lor, capra. Luandu-si lumea in cap, ei s-au retras intr-o poiana, unde si-au durat o casuta cu trei odaite, ca sa se poata apara, impreuna, in caz de primejdie. Si mai uitasem sa va spun ca, in acele zile, regele animalelor, leul, slabise ingrozitor, ajungand un adevarat cadavru politic, iar lupul urmarea cu tot dinadinsul sa-i ia locul in tron. Dar pentru asemenea trebusoara, fiindca in codru era un fel de democratie, trebuia sa aiba sustinerea celorlalte lighioane politice, mai ales sustinerea iezilor, care, dupa cum v-am mai spus, erau pe cale sa devina tapi in toata legea.

Amu, daca a vazut lupul ca de la capra nu mai poate avea niciun folos, si-a luat inima-n dinti si a venit la casuta celor trei iezi, interpretandu-le la geam un cantec patriotic, pe care l-a invatat candva de la capra:

Trei iezi cucuieti,
Liberi si independenti,
Badei usa descuieti,
Ca badea v-aduce voua
Lujeri de stabilitate,
Frunze de statalitate,
Flori de vis si de speranta,
Hai sa facem alianta!

„Ce facem, leilor?”, i-a intrebat iedul mai mare pe fratii sai de lapte ideologic. „Facem alianta cu lupul?”. „Facem, ce ne mai ramane de facut?”, au dat aprobator din cornite cei doi iezi, demonstrand o maturitate politica rar intalnita chiar si printre lighioanele impovarate de ani ale padurii suverane.
Lupul s-a lins pe bot, hotarand, pana una-alta, sa nu-si schimbe parul. Cat priveste naravul…

(va urma)

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *