Actualitate

MAE: credem in victoria democratiei in Republica Moldova

Pentru prima oara in istoria politica a Moldovei, un partid alege sa se retraga inca de la inceputul perioadei electorale, fara a renunta insa la a face campanie electorala pentru o idee. MAE anunta public intentia de a se retrage din cursa la sfirsitul perioadei de campanie electorala pentru a sustine lupta impotriva celui mai mare dusman al democratiei, comunismul.

Inscrierea MAE in competitia electorala nu a vizat nicio clipa divizarea voturilor anticomuniste, ci dimpotriva, sustinerea eforturilor politice pentru inlaturarea de la putere a PCRM, partidul care se face vinovat de ruinarea economica, sociala si morala a tarii.
MAE nu numai ca va recomanda membrilor si sustinatorilor sai sa voteze partidele de dreapta puternic consolidate din viata politica a Moldovei, dar va face o campanie activa, puternica, de mobilizare la vot a electoratului de dreapta si de condamnare a comunismului.

Nu dorim in schimb nimic. Nici locuri pe liste, nici alte avantaje politice. Bineinteles ca ne-am fi dorit sa participam in aceasta campanie pe o lista comuna a opozitiei democrate, proeuropene si real anticomuniste. MAE a fost primul partid care a facut un apel catre fortele politice de dreapta pentru a se prezenta in actuala campanie electorala impreuna. Am continuat aceste demersuri pana in ultima clipa, atat oficial, prin indemnuri publice, cat si neoficial, prin discutii lungi. Din pacate, acest deziderat al societatii noastre nu s-a concretizat.
Noi consideram ca prin unirea fortelor progresiste ale Moldovei, sansele de a trimite comunismul la groapa de gunoi a istoriei ar fi crescut considerabil. Avem speranta ca acest lucru este in continuare posibil si necesar.

Moldova are nevoie de o conducere democrata care sa inceapa urgent negocierile cu Uniunea Europeana, astfel incat toti moldovenii sa aiba acces cat mai repede la o viata mai buna, la libertate si egalitate de sanse.

Aceasta campanie presupune eforturi financiare si umane deosebite si dupa cum se stie, MAE nu este un partid al oamenilor instariti. Suntem oameni cinstiti, de buna credinta, iar drept dovada, la ultimele alegeri am propus singura lista 100 la suta compusa din personalitati neimplicate in niciun scandal de coruptie. Nu putem insa asista la dezastrul politic si mai ales social care paste Moldova. Nu putem sa stam deoparte chiar daca nu avem absolut niciun interes electoral. Vrem sa demonstram prin exemplul nostru ca pentru o cauza nobila si in Moldova este posibil ca o formatiune politica sa renunte la orgoliu, marele pacat al politicienilor de pe la noi.

Facem acest lucru gindindu-ne si la Valeriu Boboc, un tanar, ca oricare altul din Moldova. Un tanar care nu se mai afla langa sotia si copilasul sau, pentru ca a fost lovit, batut si, in cele din urma, omorit.
Pentru el merita sa mergem la vot si sa votam partidele care in acest moment au forta, resursele si experienta electorala de a lupta, cu rezultate, pentru victoria democratiei. MAE este o formatiune tinara. Timpul nostru va veni cu siguranta, incepind cu alegerile locale din 2011, cind ne propunem obtinerea unui scor de minim 8 la suta. Aceasta performanta politica va reprezenta piatra de temelie pentru accederea in Parlament, la alegerile viitoare, din 2013, cu cel putin 10 la suta.

Apelul Miscarii Actiunea Europeana catre toti oamenii care nu mai doresc sa traiasca sub regimul nefericit al lui Vladimir Voronin:

Dragi concetateni,

Pe 7 aprilie, copiii nostri au fost batuti pentru curajul de a se exprima liber.

Pe 7 aprilie, viitorul tarii a fost incatusat in beciurile comuniste.

Pe 7 aprilie, Moldova a simtit inca o data bocancii comunisti, strivind speranta libertatii.

Pe 29 iulie, cu un vot, schimbam tot.

MAE sprijina Opozitia Parlamentara anticomunista la alegerile din 29 iulie. Sustineti lupta pentru demnitate, adevar si libertate. Mergeti la vot!

Jos comunismul!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *