Actualitate

Mâncarea aruncată într-un an în România ar putea hrăni timp de 20 de ani populaţia unui oraş mare

Ioana Miheț, consultant Food Waste Combat: Să gătești mai puține feluri. Nu e nevoie de șapte feluri pe persoană, cine mănâncă atât până la urmă?

Activiștii anti-risipă împlinesc doi ani de activitate. Cel mai mare proiect al lor este deschiderea băncii de alimente din Cluj-Napoca, prin care au reușit să salveze sute de tone mâncare pe care supermarketurile și restaurantele o aruncau.

Camelia Gui – manager de proiect: „Tot ce vedeți aici e rezultatul eforturilor a unei echipe de 23 de oameni care vor și duce și mai departe acest proiect pe doi piloni: educație pentru combaterea risipei alimentare și banca de alimente pentru redus efectiv risipa”

Ghidul anti-risipă alimentară urmează să fie distribuit în țară începând cu luna februarie.

https://www.digi24.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *