Mâncarea aruncată într-un an în România ar putea hrăni timp de 20 de ani populaţia unui oraş mare
Ioana Miheț, consultant Food Waste Combat: Să gătești mai puține feluri. Nu e nevoie de șapte feluri pe persoană, cine mănâncă atât până la urmă?
Activiștii anti-risipă împlinesc doi ani de activitate. Cel mai mare proiect al lor este deschiderea băncii de alimente din Cluj-Napoca, prin care au reușit să salveze sute de tone mâncare pe care supermarketurile și restaurantele o aruncau.
Camelia Gui – manager de proiect: „Tot ce vedeți aici e rezultatul eforturilor a unei echipe de 23 de oameni care vor și duce și mai departe acest proiect pe doi piloni: educație pentru combaterea risipei alimentare și banca de alimente pentru redus efectiv risipa”
Ghidul anti-risipă alimentară urmează să fie distribuit în țară începând cu luna februarie.
https://www.digi24.ro/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!