Politică

Marian Lupu: Plahotniuc nu mi-a finantat campania

Presedintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, considera ca parlamentarii care au fost desemnati in functii guvernamentale trebuie sa renunte la mandatul de deputat. Ieri, intr-o conferinta de presa, el a mai spus ca omul de afaceri Vladimir Plahotniuc nu a finantat campania electorala a PDM la alegerile din iulie 2009.

Cu o zi inaintea primei sedinte plenare a Parlamentului din sesiunea de primavara, care va demara astazi, unul dintre liderii AIE, Marian Lupu, a prezentat presei prioritatile si actiunile politice ale PD, al carui presedinte este, pentru anul 2010. „Am venit cu o propunere in cadrul AIE, ca persoanele care detin mandate de deputat, dar fac parte si din guvern, sa renunte la functia de parlamentar”, a spus Lupu.

El a mentionat ca viceministrul de Externe, Andrei Popov, descendent din PD, a facut deja acest gest, si ca apelul sau, in linii mari, a generat reactii pozitive in AIE. Liderul PD a afirmat ca anul politic 2010 trebuie abordat diferit, in comparatie cu perioada toamna-iarna a anului trecut. „In pofida faptului ca trebuie solutionata o problema stringenta, cea constitutionala, opinia PD e ca eforturile noastre trebuie concentrate pe coeziunea societatii in care sa se regaseasca fiecare cetatean al RM, indiferent de originea sa etnica si limba vorbita. Vom aspira pentru ridicarea nivelului spiritual si cel economic al societatii, o prioritate fiind si educatia corecta a tineretului”, a spus Lupu, fara a specifica insa ce inseamna „educatie corecta”.

Solicitat de presa referitor la negocierile cu omul de afaceri Nicolae Ciornai, in ipoteza unei viitoare aliante a PD cu proiectul politic pe care businessmanul l-a anuntat la inceputul acestui an, Lupu a negat categoric un asemenea scenariu. La fel, el a tinut sa infirme zvonurile potrivit carora un alt prosper om de afaceri – Vladimir Plahotniuc, cunoscut ca un apropiat al familiei Voronin – ar fi finantat campania electorala a Partidului Democrat in alegerile din iulie trecut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *