Actualitate

Moldova, parteneră în proiectul „Ruta istoriei antice a României la Marea Neagră”

„Expoziția pe care o vom realiza este un ambasador pentru oameni și locuri în aria proiectului și are rolul de a comunica unei largi și variate audiențe valoarea siturilor și colecțiilor. Promovează mândria civică, motivează inițiative de protejare și conservare și reevaluează patrimoniul”, menționează organizatorii.

În cadrul proiectului ALECTOR a fost realizată și „Ruta istoriei antice a României la Marea Neagră” care presupune vizitarea a 10 obiective turistice, din județul Constanța, în două zile. Este vorba despre Parcul Arheologic, Edificiul Roman cu Mozaic și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Cetatea Capidava, Cetatea Histria, Cetatea Callatis și Muzeul de Arheologie „Callatis” din Mangalia, Monumentul Tropaeum Traiani, Cetatea Antică Adamclisi și Muzeul Tropaeum Traiani.

Organizatorul principal al proiectului este Drama Development S.A. (D.D. S.A.) din Grecia/Regiunea Macedonia de Est și Tracia, alături de care participă ca parteneri Guvernământul din Istanbul, Turcia, Uniunea Autorităților Locale Bulgare de la Marea Neagră din Bulgaria, Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova, Organizația Civică din Donetsk „Alianța”, Ucraina, Muzeul Arheologic din Batumi, Georgia, Agenția de Dezvoltare a Zonei de Est a Mării Negre din Turcia, Universitatea Bahceseheir și Centrul de Dezvoltare pentru Calificare Profesională Tehnică din Turcia. Parteneri strategici sunt Universitatea Egeeană – Unitatea de Cercetare din Grecia, Institutul de Economie Națională din România și Rețeaua Ucraineană pentru Educarea Adulților și Dezvoltarea Inovației din Ucraina. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *