Politică

Moţiunea simplă pe numele ministrului apărării a picat

Demisia ministrului a fost cerută de deputaţii comunişti şi cei socialişti, iar pentru aceasta au votat 25 de parlamentari, transmite IPN.

Anatol Şalaru a spus în plenul Parlamentului că această moţiune simplă nu este atât îndreptată împotriva sa, cât împotriva partenerilor externi ai Republicii Moldova cum ar fi Uniunea Europeană şi NATO.

„Declaraţiile cu privire la consolidarea relaţiilor Republicii Moldova cu NATO sunt în concordanţă cu obiectivele actualei guvernări. În calitate de ministru al apărării mă angajez să demonstrez populaţiei că securitatea Republicii Moldova poate fi asigurată numai de calitatea de membru cu drepturi depline al UE şi de relaţiile bune cu partenerii strategici cum este NATO”, a spus ministrul în plenul Parlamentului.

Inna Şupac, preşedinta fracţiunii PCRM, în luarea sa de cuvânt a spus că militarii din armata naţională îl consideră pe Anatol Şalaru o persoană periculoasă, care vinde tot ce e posibil din armată, care prin acţiunile sale distruge armata, iar consecinţele aflării lui în continuare în această funcţie ar putea fi foarte grave.

Anatol Şalaru este ministrul apărării din vara anului trecut. Acesta este vicepreşedintele Partidului Liberal.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *