Cultură

O casa fara pericole pentru copilul tau

Intoxicatiile, arsurile si opariturile figureaza printre accidentele cele mai frecvente suportate de copii. Pentru a preveni asemenea cazuri, Ministerul Sanatatii a lansat, ieri, cu sprijinul financiar al Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare, campania „O casa fara pericole pentru copilul tau”.

 

Numarul de accidentari ale copiilor in conditii casnice a crescut in 2008 fata de 2007 cu 25%. „Deocamdata, nu se cunosc cazuri concrete, dar, dupa colectarea fondurilor, vor fi identificate cazurile pentru care se vor aloca banii”, a declarat Larisa Catrinici, ministrul Sanatatii. Campania de informare vizeaza trei tipuri de accidentari ale copiilor cu varsta pana la cinci ani: intoxicatii, arsuri si oparituri, inec si sufocare cu un corp strain. In cadrul proiectului desfasurat in perioada 3-31 august, operatorul de telefonie mobila „Moldcell” colecteaza fonduri pentru ajutorarea copiilor deveniti victime ale accidentelor casnice. Banii adunati vor fi utilizati pentru operarea si tratamentul copiilor accidentati in conditii casnice.

Tot ieri a fost lansat Studiul national de evaluare a cunostintelor, atitudinilor si practicilor pentru persoanele care au grija de copiii cu varsta de pana la cinci ani, privind accidentele casnice. Intreaga campanie de informare a costat initiatorii proiectului circa 100 mii USD si se desfasoara in cadrul proiectului moldo-elvetian „Regionalizarea serviciilor pediatrice de urgenta si terapie intensiva in RM”.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *