Cultură

O expoziţie a unui pictor maghiar a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei

Expoziţia prezintă 32 de lucrări de pictură realizate de autor de-a lungul anilor.

În cadrul manifestării, directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, a menţionat că aceasta nu este prima colaborare dintre instituţie şi Ambasada Ungariei la Chişinău. El a mulţumit corpului diplomatic pentru contribuţia adusă la organizarea acestei expoziţii, care este una deosebită şi reprezentativă.

Prezent la eveniment, Excelenţa Sa, Ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi, a afirmat că acest eveniment se încadrează perfect în prevederile protocolului privind cooperarea culturală între Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei pentru perioada 2016-2018, care prevede organizarea de expoziţii în ambele ţări.

Astfel, a subliniat oficialul maghiar, în vara acestui an 10 artişti plastici din R. Moldova şi-au expus lucrările la sala Vigado de la Budapesta, iar astăzi lucrările pictorului maghiar sînt expuse la Chişinău.

„Decizia de a organiza expoziţia artistului plastic Alex Krizbai se datorează stilului avangardist şi experimentării continue pe care artistul o percepe ca indispensabilă actului creării. În anii ’70, Alex Kirzbai a fondat grupul de artă avangardistă MAMŰ, apoi în 2008 a creat Studioul Peisajului mistic, grup al cărui scop este nu numai de a descoperi tradiţiile spirituale şi culturale ale Zonei Carpatice, dar şi de a le documenta artistic, a le pune pe pînză”, a precizat Mátyás Szilágyi.

Krizbai Alex Sandor s-a născut la 15 iulie 1949 în oraşul Târgu Mureş (Marosvásárhely), România, iar în 1984 s-a mutat cu traiul în Ungaria.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 8 ianuarie 2017. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *