Actualitate

O navă de croazieră din JAPONIA, cu 3.700 de persoane la bord, plasată în carantină din cauza coronavirusului

O femeie de circa 20 de ani care călătorea cu mama sa a declarat marţi postului de televiziune privat TBS că "s-a cerut ca toţi pasagerii să rămână în cabinele lor, aşteptând să fie supuşi testului de detectare a virusului". Ea a precizat că a aşteptat împreună cu mama sa în cabina lor începând de luni şi că nici marţi dimineaţa nu au fost informate când anume vor fi examinate.

Nava a fost plasată încă de sâmbătă în carantină la Naha, pe insula sudică japoneză Okinawa, însă o a doua carantină a fost organizată după ce o infectare cu coronavirus a fost confirmată la un octogenar care debarcase la Hong Kong.

Japonia a înregistrat pe teritoriul său 20 de cazuri de persoane infectate, dintre care patru fără simptome, potrivit celor mai recente date difuzate luni de Ministerul Sănătăţii nipon.

Începând de sâmbătă, Japonia refuză intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini care au călătorit recent în provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, în centrul Chinei.

Japonia a închiriat până acum trei avioane pentru a repatria 565 de cetăţeni ai săi din Wuhan, capitala provinciei Hubei.

digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *