Moldova

Partidul Dreapta îşi creează grupuri de susţinători peste hotare

Pe 1, 2 şi 3 aprilie, la Bruxelles şi Paris, preşedintele partidului, Ana Guţu, şi vicepreşedintele formaţiunii, Dorin Duşceac, au inaugurat constituirea primelor grupuri de susţinători ai partidului, care reprezintă cetăţeni moldoveni stabiliţi temporar sau permanent în Belgia şi Franţa.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, la Paris, în Senatul Franţei, Ana Guţu şi Dorin Duşceac au vorbit în cadrul unor dezbateri pe tema situaţiei politice din Republica Moldova, despre unionism şi unire. Ana Guţu a declarat în faţa senatorilor francezi că opţiunea reunificării este în creştere în Republica Moldova, fiind sprijinită de 25-30% dintre cetăţeni, exceptându-i pe cei din diasporă.

„Această opţiune presupune două dimensiuni, dimensiunea istorică, potrivit căreia singura naţiune europeană, istoric creată, este naţiunea românească, ce rămâne divizată după cel de-al doilea război mondial. E o revendicare care nu va dispărea niciodată, deoarece Pactul Ribbentrop-Molotov, a fost condamnat în mod repetat pe plan internaţional, însă consecinţele acestui pact aşa şi nu au fost lichidate”, a spus Ana Guţu.

Potrivit ei, este şi cea de-a doua dimensiune – latura pragmatică, cea economică, pentru că cetăţenii Republicii Moldova şi-au dat seama că instituţiile statului nu funcţionează, că asta este o ereditate grea şi dură a ocupaţiei ruse, pentru că există un număr exagerat de funcţionari care vor salarii, dar nu fac aproape nimic. În opinia conducerii formaţiunii, reunificarea cu România ar veni să lichideze multe dintre aceste probleme.

Ulterior, la o întrevedere la Adunarea Naţionala a Franţei cu deputatul Bernard Debré, liderii partidului au discutat despre necesitatea creării cercului de prieteni ai unirii in Parlamentul Franţei. Partidul „Dreapta” va iniţia formarea unor asemenea grupuri neoficiale ale prietenilor unirii şi în legislativele altor ţări europene.

Săptămâna trecută Partidul „Dreapta” a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *