Astăzi 17 Ianuarie 2021, Duminică - Ultima actualizare la ora 08:45
babasının taş gibi bir kadını bulup evlenmeye karar vermesi porno ve onu bir de kendi yaşadıkları eve getirmesi sonucunda mobil porno hayalini kurduğu seksi kadının üvey annesi gibi sex hikayeleri olduğunu fark eden genç adam seks tecrübesinin ve üst sex izle seviye olduğu dışarıdan bakıldığında çok net şekilde porno seyret belli olan üvey annesini hayal edip 31 çekerek düşlerken porno izle odanın oradan geçen mature üvey oğlunu görür Odaya hd porno gelip sikini kimin için kaldırdığını soran üvey annesiyle porno farkında olmadan yakınlaşan genç adam boşalmak mobil porno izle için olgun bir kadının hayallerini kurduğunu söyleyince mature porno izle sikini eline alıp amına sokmadan çıplak şekilde üzerine çıktı
Abonamente

Actualitate 29 Octombrie 2019, ora 12:40

Pate de ficat: din comerț sau făcut în casă? Plus o rețetă delicioasă

Marime Font

Pate de ficat: Ficatul este un aliment dificil; o parte din copii il mananca cu placere, insa cea mai mare parte il refuza, strambandu-se si invocand ba consistenta lui inecacioasa, ba ca ar fi amar la gust. Insa ficatul de pui nu-l putem exclude din alimentatia copilului, din mai multe motive: in primul rand, el reprezinta o importanta sursa de fier. Este principala calitate a acestui aliment. Apoi gasim in acelasi ficat surse de vitamina A si B. Astfel, pateul de ficat devine o optiune, inlocuind ficatelul de pui pe care parte dintre copii nu-l prea doresc.

Pateurile de ficat din comert sunt “masluite” cu o gramada de inlocuitori:
Contin multe alte elemente si foarte putin ficat, indiferent ca vorbim despre pate de ficat de pui, de porc, sau alte variante; procentul de ficat este intre 15 si 25%. In primul rand, este suficient sa ne uitam la culoarea lor, atunci cand deschidem cutia: un pate de ficat natural, preparat din casa, are culoarea maro inchis, exact ca cea a ficatului natural; mai toate pateurile din cutie sunt rosiatice, din cauza colorantilor si a nesfarsitelor E-uri de tot felul, care se gasesc din abundenta. Sa nu uitam de conservanti si alte resturi de carne si avem o imagine completa a pateului de ficat gata preparat.

Ingrediente Pate de ficat
500 gr ficatei de pui proaspeti, 6 cepe medii, o jumatate de pachet de unt, doua linguri de ulei de masline, sare, o lingurita de patrunjel proaspat sau uscat tocat marunt si – optional – jumatate de pahar de vin rosu, tip “Lacrima lui Ovidiu”. Nu va speriati, puteti adauga putin vin rosu chiar si atunci cand preparati pateul pentru copii, intrucat alcoolul se evapora imediat, iar in preparat ramane doar aroma care ne trebuie pentru o reteta perfecta. Daca nu doriti, totusi, puteti sari etapa in care se adauga vinul.


Mod de preparare Pate de ficat
Spalati foarte bine ficateii si puneti-i la scurs intr-o strecuratoare. Atentie mare la aspectul lor, un ficat sanatos de pui trebuie sa fie de culoare rosu inchis; pe cei mai alburii sau cu pete decolorate ii puteti da la o parte, fiindca acela este un ficat bolnav.

Pana cand ficateii se scurg de apa, curatati cepele si taiati-le solzisori. Intr-o tigaie mai inalta, puneti uleiul de masline si jumatate din untul necesar pentru aceasta reteta. Cand untul s-a topit, puneti ceapa la calit. Nu e nevoie sa adaugati apa, de data aceasta, fiindca untul oricum contine apa, asa ca ceapa nu se va praji, ea se va distui. Cand ea devine transparenta, puneti ficateii si lasati-i sa se faca foarte bine; este esential pentru un pate de ficat reusit si correct preparat. Spre sfarsit, adaugati jumatatea de pahar de vin – daca doriti – putina sare si patrunjelul tocat. Mai lasati pe foc 5-7 minute, sa se evapore complet alcoolul. Apoi dati la o parte si cat preparatul este fierbinte, folositi blenderul pana obtineti un pate de ficat foarte fin ca textura.

In aceasta etapa adaugati si restul de unt si mixati din nou.
Cat pateul este cald inca, luati un bol in care sa incapa toata cantitatea (sau doua boluri mai mici) si puneti peste el o folie alimentara, in care turnati continutul de pate de ficat. Tasati bine, inchideti folia si lasati la racit; apoi bagati bolul in frigider. Cand s-a racit, rasturnati continutul pe o farfurie, indepartand folia. Puteti orna pateul de ficat cu bucatele de rosii si masline, astfel incat sa fie atragator pentru copii.

https://sfatulparintilor.ro/
 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Timpul Local 17 Ianuarie 2021, ora: 08:45

COD GALBEN de ninsori și temperaturi de îngheț

COD GALBEN de ninsori și temperaturi de îngheț

Maximele termice ale zilei vor fi -7..-10 grade Celsius în nord, -6..-9 grade în centru și -5..-8 grade în raioanele de sud. Precipitații nu se prevăd. Soarele se va arăta destul de mult de după nori.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 16 Ianuarie 2021, ora: 08:15

Cum alegem corect bananele din supermarket și piață. Detaliile la care să fim atenți

Cum alegem corect bananele din supermarket și piață. Detaliile la care să fim atenți

Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de aspectul bananelor. Unii le preferă pe cele verzi, iar alţii le preferă pe cele negre, foarte coapte. Regula este destul de simplă cele verzi sunt mai crude, iar cele negre sunt coapte deja. Oricum ar fi bananele sunt bogate...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 16 Ianuarie 2021, ora: 08:10

Ce înseamnă când visezi foc. E de bine sau de rău?

Ce înseamnă când visezi foc. E de bine sau de rău?

 Ceea ce visăm poate avea o anumită semnificaţie asupra realităţii pe care o trăim zi de zi. Simbolurile şi semnificaţiile viselor sunt destul de complexe, iar ca să ne dăm seama dacă au impact asupra vieţii noastre trebuie să le descifrăm, scrie stiridinlume.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 16 Ianuarie 2021, ora: 07:58

Fructele uscate - cât sunt de sănătoase?

Fructele uscate - cât sunt de sănătoase?

Fructele uscate sunt ideale ca gustare, dar cât sunt ele de sănătoase, când ar trebui să le evităm și cum pot înlocui fructele proaspete? Auzim deseori că este foarte important să mâncăm fructe și legume, iar în acest context o să vorbim despre fructele...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 16 Ianuarie 2021, ora: 07:46

Horoscop SÂMBĂTĂ 16 IANUARIE 2021. Folosește timpul productiv!

Horoscop SÂMBĂTĂ 16 IANUARIE 2021. Folosește timpul productiv!

Berbec Începi să-ți găsești acea parte din optimism pe care ai mai pierdut-o în ultimul timp. Ai noroc că în jurul tău sunt oameni care te susțin și cumva te ajută să treci prin tot procesul cu care ai de-a face în evoluția ta.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 16 Ianuarie 2021, ora: 02:28

Dieta cu MURĂTURI: Te ajută să scapi de 5 kilograme în doar 6 zile

Dieta cu MURĂTURI: Te ajută să scapi de 5 kilograme în doar 6 zile

In primul rand, pentru a va da seama de ce muraturile va pot ajuta sa slabiti, este bine de cunoscut faptul ca au foarte putine calorii. Mai precis, un castravete murat de peste 140 de grame nu are decat 17 calorii, 200 de grame de varza murata nu au decat 25 de calorii si o gogonea medie are...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 16 Ianuarie 2021, ora: 01:00

Primii traducători basarabeni din Eminescu

Primii traducători basarabeni din Eminescu Din editia print

În fiecare an, la mijloc de ianuarie, vorbim mult, spumos şi superficial despre Eminescu. E o tradiţie care sperăm că odată cu scurgerea timpului va deveni şi una profund naţională.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 15 Ianuarie 2021, ora: 15:08

(FOTO) Cum arăta cu adevărat Mihai Eminescu

(FOTO) Cum arăta cu adevărat Mihai Eminescu Foto: zch.ro

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanţi poeţi din istoria României. Fotografiile cu el pot fi numărate pe degetele unei singure mâini.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 15 Ianuarie 2021, ora: 08:50

Sărbătoare MARE 15 ianuarie - Doi mari sfinți sunt pomeniți astăzi

Sărbătoare MARE 15 ianuarie - Doi mari sfinți sunt pomeniți astăzi

 Sfinţii Cuvioşi Pavel Tebeul şi Ioan Colibaşu sunt pomeniţi în Biserica Ortodoxă la 15 ianuarie, transmite realitatea.ro. Sfântul Pavel a trăit în timpul împăraţilor romani Deciu (250-253) şi Valerian (253-260), prigonitori ai creştinilor.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)