Actualitate

PATRU lei pentru o călătorie cu microbuzul. Decizia va intra în vigoare din 1 iunie

În demersul înaintat către Consiliul orășenesc Căușeni, administratorii rutelor urbane ale orașului Căușeni afirmă că la moment situația financiară la deservirea rutelor urbane este foarte complicată, din cauza scumpirii în lanț pentru întreținerea unităților de transport și a carburanților, în ultimii ani situația lor s-a înrăutățit semnificativ.

Astfel, conform calculelor efectuate, tariful nu poate fi mai mic de 4 lei. Consilierii orășenești care de câteva ori au respins anterior demersurile transportatorilor, de data aceasta l-au acceptat, iar majoritatea din cei prezenți în sală au votat pentru majorarea tarifului.

Consilierii spun că la Căușeni deja este o practică ca odată la trei – patru ani tariful la transportul urban să crească cu un leu.

Orășenii se parte că nu au rămas încântați de această decizie, ei spun că vor fi nevoiți să scoată din buzunar cei 4 lei. Unii pasageri înțeleg starea transportatorilor afirmând că, decât să fie lipsiți de acest serviciu mai bine achită cu un leu mai mult

Șoferii de microbuze spun că este o decizie corectă, asta pentru că ani la rând execută servicii nerentabile. Transportatorii din Căușeni susțin că majorarea cu un leu a tarifului pentru o călătorie va da posibilitatea înnoirii parcului de microbuze.

Totuși până a intra în vigoare decizia din 4 mai, anunțul de scumpire a prețului pentru o călătorie în transportul urban în raza orașului Căușeni trebuie publicat în Monitorul Oficial. Autoritățile spun că până la data de 1 iunie vor reuși să facă acest lucru. 

realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *