Externe

Poliţia din Haga a reţinut aproximativ 400 de persoane după demonstraţiile împotriva restricţiilor impuse din cauza noului coronavirus

Mai multe mii de protestatari s-au adunat în zona Malieveld din Haga, în apropiere de sediul guvernului olandez, chiar dacă adunarea fusese interzisă de autorităţi.

”Am reţinut astăzi circa 400 de persoane. Mulţi dintre ei au fost între timp lăsaţi să plece”, a anunţat poliţia pe Twitter.

Autorităţile au permis un scurt protest în cursul după-amiezii, înainte de a cere demonstranţilor să plece.

Protestatarii au purtat tricouri inscripţionate cu ”Opriţi restricţiile” şi au avut pancarde prin care cereau ca regula ca oamenii să păstreze o distanţă de 1,5 metri între ei să fie eliminată.

Poliţia a pus capăt protestului şi a reţinut un grup de 400 de oameni care au refuzat să plece.

Primarul din Haga, Johan Remkes, a spus că demonstraţia a fost interzisă pentru că autorităţile avea informaţii că ”scandalagii” din toată Olanda, inclusiv grupuri de huligani de la meciurile de fotbal, intenţionau să vină la Haga.

”Asta nu are nicio legătură cu dreptul de protesta sau cu libertatea de expresie. Acest grup intenţiona în mod deliberat să tulbure ordinea publică”, a afirmat Remkes într-un comunicat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *