Frumusețe

Pregătirea tenului pentru toamnă

Pentru a ne asigura că vom face faţă mofturilor vremii, trebuie să pregătim tenul într-un mod aparte şi puţin diferit faţă de ultimele luni. Chiar dacă sunteţi mulţumite de proprietăţile demachiantului trei în unu, de uşurinţa folosirii lui, toamna trebuie să revenim la demachiantul banal şi la clasica loţiune tonică. Acestea, folosite individual, asigură o curăţare mai profundă şi o hidratare temeinică.

Machiajul
Contrar ideilor preconcepute, toamna este recomandat şi indicat să foloseşti fond de ten şi pudră. Un astfel de machiaj formează o peliculă protectoare care nu va lăsa praful din atmosferă să îţi afecteze tenul!

Îngrijire zilnică
Nu mai omite crema de noapte. Aceasta trebuie reaşezată pe noptiera de lângă pat. Tenul trebuie ajutat să se adapteze la noile temperaturi, ceva mai scăzute. Pentru crema de zi putem folosi o loţiune uşoară de faţă care va hrăni intens tenul. De asemenea, dacă aveţi peste 25 de ani şi nu aţi folosit o cremă contur de ochi, acum este timpul să o cumpăraţi!

Îngrijire periodică
Toamna este sezonul în care avem fructe şi legume la discreţie, aşa că ar fi păcat să nu le folosim pentru a ne înfrumuseţa. Masca din roşii este mai mult decât binefăcătoare pentru tenul gras datorită proprietăţilor astringente. Cea de struguri ajută la o exfoliere delicată, iar pentru tenul uscat puteţi încerca pepene galben în combinaţie cu un gălbenuş de ou.

Hrănire şi hidratare
Tenul trebuie tratat la exterior cu tot felul de creme, dar hrănirea şi hidratarea interioară sunt esenţiale. O cură de fructe şi legume proaspete şi consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi sunt calea ta spre un ten luminos şi sănătos, iar un surplus de vitamina C este mereu binevenit.

oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *