Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente

Guvern 19 Iunie 2012, ora 16:30

Prim-vicepreşedintele Parlamentului confirmă colaborarea firească între Republica Moldova şi FMI

Marime Font

 
 
 

Republica Moldova continuă să fie un partener responsabil în colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional - aceasta a fost concluzia discuţiilor avute, astăzi, de către Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, şi Directorul executiv al FMI pentru Republica Moldova, Menno Snel, în cadrul unei întrevederi oficiale.

 Principalele teme abordate au vizat îndeplinirea de către Republica Moldova a reformelor structurale, realizarea măsurilor necesare pentru creşterea economică şi asigurarea stabilităţii financiare.

“Aveţi în mine un partener pentru stabilitate financiară şi pentru asigurarea creşterii economice. Vă asigur că eu şi partidul pe care îl reprezint, ca şi întreaga conducere a Parlamentului Republicii, vom susţine promovarea reformelor structurale din acordul cu FMI. Întărirea independenţei Băncii Naţionale şi susţinerea Guvernului în menţinerea inflaţiei la un nivel scăzut sunt priorităţi maxime”, a declarat Vlad Plahotniuc, la începutul întrevederii.La rândul său, Directorul executiv al FMI pentru Republica Moldova a apreciat că ţara noastră a reuşit să treacă cu bine de cele patru revizii ale Programului FMI, în condiţiile în care doar statele cu “disciplină financiară mai strictă au fost mai pregătite de criza care a afectat, în plan economic, întreaga Europă”.

În continuare, colaborarea Republica Moldova – FMI se va realiza în parametri fireşti, interesul acordat de ţara noastră pentru consolidarea economică fiind reconfirmată astăzi de către Prim-vicepreşedintele Parlamentului. “Problema noastră majoră este că vorbim foarte mult despre granturi, împrumuturi, dar oamenii nu ajung să simtă concret la ce se folosesc aceşti bani. Suntem foarte conştienţi de angajamentele pe care ni le-am asumat împreună şi vom face totul pentru ca acestea să fie respectate, explicându-le în acelaşi timp corect şi sincer oamenilor în ce constă această colaborare cu FMI şi de ce trebuie accelerate reformele”, a declarat Vlad Plahotniuc.

(D.C.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul